Ai bea vreodată cafea sintetică? A fost creată în laborator la sfârşitul anului trecut! Ce gust are?

1 1 cafea shutterstock 744538228 jpg jpeg

Centrul de Cercetare Tehnologică VTT din Finlanda a creat cafeaua artificală! În timp ce experţii o consideră un sacrilegiu, un grup de oameni de ştiinţă finlandezi o văd ca pe o soluţie a viitorului. Şi una gustoasă pe deasupra!...

Ce este, mai exact, aceată cafea sintetică? După cum ne informează cercetătorii finlandezi, boabele rezultate sunt o copie fidelă a cafelei naturale, care imită pe cât posibil gustul şi mirosul cafelei obişnuite.

De ce s-ar scoate pe piaţă un asemenea produs?

Pentru a reduce defrişările care au loc în agricultură pentru a produce cafeaua, în principiu. Ca să se menţină nivelul producţiei ridicat, cum este în momentul de faţă datorită cererii mari de cafea, va fi nevoie de creşterea preţurilor în întreaga lume la cafea. În plus, în tot acest proces de obţinere a cafelei, mai există şi emisiile de carbon care sunt nocive şi trebuie luate măsuri pentru a le reduce. Aşadar o alternativă a cafelei naturale e posibil să fi venit exact la timpul potrivit!

Doctorul Jeiko Rischer, de la VTT, e perfect de acord că procesul de creare al cafelei este o artă, însă, în acelaşi timp, este încrezător că ştiinţa s-a descurcat minunat în a reproduce gustul organic al cafelei.

Întregul proces de fabricare al cafelei artificiale a început cu cultivarea celulelor de cafea, care sunt depozitate în nişte bioreactoare pentru a-şi continua dezvoltarea. VTT este binecunoscută pentru crearea de alternative articifiale la tot felul de alte produse. Aceştia au creat până în prezent de la implanturi dentare, create din celuloză, la piele sintetică.

În acest moment, agricultura cafelei este destul de dăunătoare mediului. Climatul în care cresc cele mai bune culturi de cafea din lume este cel mai vulnerabil la defrişări. Pe măsură ce cererea pentru cafeaua de calitate este ridicată sau chiar continuă să crească, se defrişează tot mai multe suprafeţe de pământ pentru a putea fi plantată cafeaua naturală. Şi, după ce este culeasă, trebuie luate în calcul şi emisiile degajate în urma transportului acestei cafele. Aşadar trebuia găsită o alternativă pentru viitor!

Totuşi, mai durează ceva până să ajungem să bem cafea sintetică acasă la noi sau prin cafenele. VTT mai are destulă muncă de făcut până să perfecţioneze gustul înainte de-a fi produs pe scară largă. Ce-I drept, actualul gust al cafelei sintetice imită pe cât posibil gustul cafelei naturale, dar însă nu există o asemănare perfecta. Mai mult, ca toate alimentele create în laborator, e nevoie de multe aprobări înainte de-a putea fi vândută pe piaţă.

Foto - Shutterstock



Recente

Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg