Artişti excentrici. Obiceiurile ciudate ale celor mai mari pictori din lume

1 picasso jpg jpeg

Auzim adesea spunându-se că geniile nu duc niciodată o viaţă obişnuită şi că artiştii sunt, de multe ori, neînţeleşi, lucruri care nu sunt departe de adevăr având în vedere ciudăţeniile de care au fost în stare unii dintre cei mai mari pictori din toate timpurile.

Creaţia cere sacrificii! Altfel cum să ne explicăm obiceiurile ciudate sau chiar stilul de viaţă aparte pe care l-au adoptat câţiva dintre cei mai mari artişti din lume?! Fie că e vorba despre pictori care au trăit acum 500 de ani sau de artişti care s-au stins din viaţă în urmă numai cu câţiva ani, fiecare dintre ei s-a evidenţiat printr-un comportament ieşit din comun.

Michelangelo nu făcea niciodată baie

Pictorul Capelei Sixtine a fost unul dintre artiştii norocoşi care a devenit cunoscut din timpul vieţii. Cu toate că avea o stare materială bună şi-şi permitea condiţii de trai absolut decente, Michelangelo lăsa mult de dorit la capitolul... igienă. Se pare că nu făcea niciodată baie în totalitate şi îşi schimba hainele foarte rar. De fapt, după ce a murit, se spune că a fost nevoie să i se scoată hainele de pe el într-un mod surprinzător – decojindu-le de pe trupul său neînsufleţit. S-o fi întâmplat asta acum 500 de ani, când rutina zilnică nu includea pentru mulţi şi îmbăierea, dar tot deranjant e!

Picasso nu ieşea din casă fără arma sa

Nu avea pistol la el pentru protecţie, ci ca să-i sperie pe cei care-l scoteau din sărite. Şi cum putea să-l enerveze lumea mai uşor pe Pablo Picasso? Întrebându-l ce reprezintă picturile lui. Într-o bună zi, chiar şi unul dintre prietenii lui apropiaţi, Cézanne, a fost curios să ştie ce însemna o anumită lucrare de-a sa şi, în loc de răspuns, se pare că s-ar fi trezit cu un revolver între ochi. Nu s-a întâmplat nimic tragic, evident. Picasso o fi fost el excentric, dar nu era un criminal în serie! Pur şi simplu, se amuza teribil să-i sperie pe cei care-l enervau. În plus, arma sa nici măcar nu avea gloanţe, era în posesia pictorului doar pentru a face impresie în faţa celor care insistau cu întrebările incomode.

  Gustav Klimt era băiatul lu' mama  

Este cunoscut, cel mai bine, pentru pictura Sărutul, care evocă un moment intim între doi iubiţi. Însă Klimt nu a fost niciodată însurat şi nici nu s-a apropiat vreodată de altar. De fapt, a locuit cu mama lui tot timpul, până ce aceasta s-a stins din viaţă. Cu alte cuvinte, Gustav n-a plecat niciodată din casa părintească, n-a îndrăznit să-şi facă o familie şi propriul drum în viaţă. Afectat de pierderea mamei, Klimt a murit la scurt timp după ea, la trei ani distanţă, şi destul de prematur, la numai 56 de ani.

Salvador Dalí fura stilouri

Leonardo da Vinci era vegetarian

În vremurile noastre, vegetarianismul nu e nimic ieşit din comun, însă, acum 500 de ani nu prea exista asemenea modă. Cu toate astea, da Vinci nu suporta să pună gura pe vreo friptură de porc sau pulpă de pui. Mai mult, pictorul italian obişnuia să cumpere păsări în cuşti doar pentru a le da drumul ulterior.

Claude Monet făcea caricaturi

A devenit cunoscut datorită picturilor sale cu nuferi, cu o natură sublimă, însă puţină lume ştie că, în tinereţe, mai exact în studenţie, Monet era un rebel care obişnuia să nu fie atent la clasă, să nu-şi ia notiţe şi să facă caricaturi cu profesorii şi colegii lui.Recente

Paris Hilton este disperata sa si gaseasca catelul jpg
13166749 107305913017982 387879570 n jpg
Meryl Streep, Jennifer Lawrence, Charlize Theron, salariu negociat foto  Shutterstock jpg
Cei mai impiedicati hoti din lume Sursa foto Shutterstock 2045111030 jpg
Coolio, 10 copii și mai multe amante foto  Shutterstock jpg
Obiceiurile regelui charles al III lea, foto instagram jpg
Katy Perry jpg
Obiceiul alimentar al actritei Gwyneth Paltrow o face sa se simta grozav la 50 de ani Sursa foto Shutterstock 1544970053 jpg
Kim Kardashian, reguli în avionul privat sursa foto  Instagram Kim Kardashian jpg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Camilla Parker si Charles jpg
Antonio Banderas si iubita lui demonstreaza ca dragostea nu are varsta Sursa foto Shutterstock 1409689958 jpg
new amsterdam 2 png
Pablo Picasso, primul cuvânt rostit sursa foto  Shutterstock jpg
Cel mai bun bucatar din lume, shutterstock jpg
Coolio, videoclip Gangsta's Paradise, Michelle Pfeiffer 1 Sursă foto  Shutterstock jpg
Coperta CPF 20 jpg
regina cu catelul jpg
Marilyn Monroe, adepta operațiilor estetice Chip transformat Coleaj Sursa foto  Imdb jpg
Ce scrie pe cele mai ciudate pietre funerare ale celebritatilor Sursa foto Pixabay jpg