Caracatiţă vie şi brânză cu larve: cele mai ciudate mâncăruri din lume

3 79541574 460770541257123 646218127688104370 n jpg jpeg

Dacă ţi s-a urât de sandvişul cu jambon zilnic, pe care-l iei la muncă, ce-ai zice zice de o gustare cu păianjeni prăjiţi sau un suc apetisant din ochi de oaie? Iată câteva din cele mai bizare preparate din lume – pe care unii le adoră!

Cambogia: tarantulă prăjită

Dacă unora păianjenii cu 8 picioare le dau coşmaruri, alţii salivează doar când se gândesc la mâncărica bună care s-ar putea prepara din ei. Tarantul prăjită e o delicatesă cambogiană, cu un gust între pui şi peşte cod. Miam!

Mongolia: suc din ochi de oaie

Dacă vrei să renunţi la alcool, poţi să o faci în Mongolia. E suficient să ceri să fii servit cu ochi de oaie storcoşit. Se pare că e remediul tradiţional contra mahmurelii. Se prepară dintr-un pahar cu suc de roşii, în care se adaugă oţet şi ochi presat de oaie. E plind e vitamine şi bun pentru sănătate!

China: ouă centenare

E drept, că ai nevoie de un stomac beton pentru a digera aceste ouă „de o sută de ani” – atât de vechi, că sunt negre la interior. În general, sunt conservate mai multe luni într-un amestec de argilă, de cenuşă şi de var. Când le despici, degajă un miros puternic de amoniac şi de sulf. Deci, dacă eşti amator de senzaţii tari, ouăle centenare sunt pentru tine.

Sardinia: brânză cu larve de muscă

Dacă îţi plac brânzeturile cu mucegai şi cele maturate, vei aprecia cu siguranţă brânza sardiniană. Casu marzu (prima imagine din galeria foto), pe numele ei, e produsă din lapte de oaie fermentat şi infestat cu larve de muscă. De fapt, larvele pot fi observate cu ochiul liber. Se agită şi fac tuneluri mici, mici, prin brânză, afânând-o şi dându-i un gust special. Brânza se mănâncă după ce larvele au fost scuturate sau congelate – dar, se mai întâmplă ca vreun viermişor, doi, să sară veseli din farfurie.

Filipine: fetus de raţă

Numită şi balut sau ou cu picioare (a doua imagine din galeria foto), delicatesa filipineză are şi un festival destinat. Ouăle atât de apreciate conţin fetusul de 18 zile al păsării, dotat cu de toate – pene, cioc şi oase. Când mesteci delicasetă, crănţăne în dinţi! Brrr...

Hong Kong: şopârlă uscat

Pe lângă balutul filipinezilor, şopârla celor din Hong Kong pare o gustărică inocentă. E crocantă, dar nu are prea mult gust. Şopârliţele uscate sunt însă populare şi sunt adesea folosite în supe. Uneori, sunt marinate în alcool, pentru că li se atribuie proprietăţi medicinale: ar fi bune pentru tonsul zilnic, în tratamentul răcelii şi ajută la slăbit.

Coreea de Sud: caracatiţă vie

Sannakji e un fel de mâncare care îţi va aluneca pe gât, la propriu. Caracatiţa e servită vie, pe o farfurie, şi e asezonată cu seminţe de susan şi cu ulei de susan. Atenţie, însă, ventuzele se pot lipi de interiorul cavităţii bucale sau de faringe, putând duce la sufocare.

China: vin de şoarece

Dacă ţi-a rămas în gât caracatiţa coreeană, nimic mai bun ca vinul chinezesc. Un produs de fermentaţie, în care e lăsat la macerat şi un şoricel.

FOTO: Shutterstock / InstagramRecente

Jennifer Lopez foto  Instagram jpg
magneziu jpg
Lady Gaga foto  Shutterstock jpg
Zodii cu ghinion Sursa foto shutterstock 2218817583 jpg
Kim Cattrall foto  Shutterstock jpg
Elsa Pataky, Chris jpeg
familie, trasaturi jpg
Anisia Gafton (1) jpg
David Schwimmer și Matt LeBlanc sursa  Shutterstock jpg
1 50 cent jpg jpeg
modele foto  Shutterstock jpg
cafea jpg
protest jpg
Cindy Crawford foto  Shutterstock jpg
Sharon Stone foto  Shutterstock jpg
Michelle Obama cu familia foto  Shutterstock jpg
Jennifer Garner foto  Shuttestock jpg
George Clooney, Denzel Washington foto  Shutterstock jpg
Joe Jonas și Sophie Turner foto  Shutterstock jpg
David și Victoria Beckham jpeg