Care este cel mai lung cântec înregistrat vreodată? Durează câteva zile să-l asculţi!

1 muzica shutterstock 1433210297 jpg jpeg

De-a lungul istoriei muzicale, artiştii au fost limitaţi de tehnologie cu privire la înregistrarea şi distribuirea pieselor lor. Dacă o melodie clasică, o simfonie de-ale lui Mozart, de exemplu, poate dura chiar şi 30 de minute, melomanii erau nevoiţi, la începuturi, să folosească două sau mai multe discuri pentru a putea asculta o operă întreagă. Acum, pe măsură ce tehnologia a progresat, se poate înregistra mai multă muzică pe un CD, de pildă.

În prezent, cum mai toată muzica e digitală, lungimea unui cântec poate fi infinită, liminată doar de spaţiul de memorie al calculatorului pe care e depozitată acea muzică. Şi, cu toate că cele mai multe piese nu se întind mai mult de 3-4 minute, asta nu înseamnă că nu există compozitori care să depăşească asemenea limite.

Cel mai lung cântec înregistrat vreodată, conform Guinness World Records, a fost compus şi lansat de artisul canadian Earthena. Se numeşte "Symphony of the Crown" şi a fost lansat pe 1 octombrie 2021. Asemenea piesă a durat un an pentru a fi compusă!

Însă cât durează ca să asculţi întreaga piesă? Destul de mult! Mai exact două zile şi ceva, adică 48 de ore, 39 de minute şi 35 de secunde. Dacă sunteţi interesaţi să aflaţi cum sună, o puteţi găsi pe YouTube, în 25 de părţi de câte două ore fiecare.

Stilul muzical al "Symphony of the Crown" este eclectic – puţin jazz, câteva ritmuri electronice şi beat-uri New Age, care aduc mult cu creaţiile lui Mike Oldfield sau Ray Lynch. Totuşi există altă melodie care ameninţă să bată recordul deţinut de această simfonie.

Classic FM ne informează că o biserică nemţească interpretează, de câţiva ani buni, piesa "As Slow As Possible", a lui John Cage, în cel mai propriu sens cu putinţă, adică cât mai lent posibil. De fapt, interpretează melodia pe durata a 639 de ani, se pare. Însă nimeni nu a înregistrat-o! Aşadar Earthena îşi păstrează recordul de cea mai lungă melodie înregistrată vreodată!

Foto - ShutterstockRecente

Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg