Care este secretul fericirii? Albert Einstein ne-a oferit răspunsul!

1 einstein jpg jpeg

Fizicianul care a câştigat premiul Nobel este considerat unul dintre cei mai mari oameni de ştiinţă ai tuturor timpurilor. Numele lui e sinonim cu geniul şi excelenţa. Realizările lui ştiinţifice sunt la fel de valabile acum, în 2022, cum au fost la începutul şi mijlocul secolului al XX-lea.

De la mecanica cuantică până la teoria relativităţii, fizicianul de origine germană a pus bazele fizicii moderne şi a aprofundat cunoaşterea masei, a spaţiului, a energiei şi a timpului. Descoperirile lui ştiinţifice au făcut posibile producţia energiei nucleare, a sateliţilor GPS, a calculatoarelor şi a multor alte produse benefice vieţii noastre de zi cu zi.

Surprinzător sau nu, Einstein a avut şi preocupări filosofice, fiind interesat să descopere ce ne aduce împlinirea, emiţând chiar şi o teorie a fericirii. Care este aceea?

În timpul unui turneu din Japonia în 1922, Albert de-abia primise vestea că fusese desemnat câştigătorul premiului Nobel şi era, drept urmare, tratat ca un adevărat star rock. A fost întâmpinat de mii de admiratori la Palatul Imperial din Tokyo, unde mersese să-i întâlnească pe împărat şi împărăteasă, ne informează autorul biografiei lui Albert Einstein, Walter Isaacson.

Aproape 2.500 de oameni au plătit bilet ca să-i asculte prelegerea, după care, când s-a întors la hotel, a primit un colet de la un curier. Însă n-a avut mărunţiş ca să-i ofere curierului bacşiş şi atunci a scris câteva cuvinte pe un bileţel. De fapt, pe două bileţele...

Scris în germană, notiţele de pe bilet erau următoarele: “O viaţă liniştită şi modestă va aduce o fericire mai mare decât încercarea de-a obţine succesul şi neliniştea care rezultă din acest obiectiv”.

Einstein a compus apoi un al doilea bileţel, pe care a scris: “Dacă vrei cu adevărat, poţi!”, conform celor relatate de BBC News. Apoi, omul de ştiinţă i-a spus curierului să păstreze cele două bileţele pentru că vor valora destul de mult în viitor. Şi a avut dreptate!

BBC a declarat, în 2017, că primul bileţel a fost vândut de nepotul acelui curier, care a obţinut pe el nu mai puţin de 1,56 milioane de dolari, iar cel de-al doilea a fost achiziţionat de un doritor cu 240.000 de dolari. Asemenea profit cu siguranţă că l-a făcut fericit pe vânzătorul celor două bileţele scrise de Albert Einstein, nu credeţi?

foto - ShutterstockRecente

vis   cuplu   heart g2606d5f48 1280 jpg
Nicole Kidman si Tom Cruise jpg
Mark Twain jpg
foto vladimir putin jpg
Vedete  jpg
Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
vedete jpg
Brad Pitt jpg
Patricia Taylor si Keanu Reeves   shutterstock 95848498   crop png
Vedete jpg
eurovision shutterstock 2148569303 jpg
Chris Rock shutterstock 68551117 jpg
pizza miros shutterstock 1160070121 jpg
nunta printesa diana si printul charles jpeg
horoscop shutterstock 1740543341 jpg
shutterstock 1674726580 jpg
01   coperta cf10 page 0001 jpg
hitler shutterstock 754279543 jpg
camilla parker jpeg
Cupluri jpg