Care este secretul fericirii? Albert Einstein ne-a oferit răspunsul!

1 einstein jpg jpeg

Fizicianul care a câştigat premiul Nobel este considerat unul dintre cei mai mari oameni de ştiinţă ai tuturor timpurilor. Numele lui e sinonim cu geniul şi excelenţa. Realizările lui ştiinţifice sunt la fel de valabile acum, în 2022, cum au fost la începutul şi mijlocul secolului al XX-lea.

De la mecanica cuantică până la teoria relativităţii, fizicianul de origine germană a pus bazele fizicii moderne şi a aprofundat cunoaşterea masei, a spaţiului, a energiei şi a timpului. Descoperirile lui ştiinţifice au făcut posibile producţia energiei nucleare, a sateliţilor GPS, a calculatoarelor şi a multor alte produse benefice vieţii noastre de zi cu zi.

Surprinzător sau nu, Einstein a avut şi preocupări filosofice, fiind interesat să descopere ce ne aduce împlinirea, emiţând chiar şi o teorie a fericirii. Care este aceea?

În timpul unui turneu din Japonia în 1922, Albert de-abia primise vestea că fusese desemnat câştigătorul premiului Nobel şi era, drept urmare, tratat ca un adevărat star rock. A fost întâmpinat de mii de admiratori la Palatul Imperial din Tokyo, unde mersese să-i întâlnească pe împărat şi împărăteasă, ne informează autorul biografiei lui Albert Einstein, Walter Isaacson.

Aproape 2.500 de oameni au plătit bilet ca să-i asculte prelegerea, după care, când s-a întors la hotel, a primit un colet de la un curier. Însă n-a avut mărunţiş ca să-i ofere curierului bacşiş şi atunci a scris câteva cuvinte pe un bileţel. De fapt, pe două bileţele...

Scris în germană, notiţele de pe bilet erau următoarele: “O viaţă liniştită şi modestă va aduce o fericire mai mare decât încercarea de-a obţine succesul şi neliniştea care rezultă din acest obiectiv”.

Einstein a compus apoi un al doilea bileţel, pe care a scris: “Dacă vrei cu adevărat, poţi!”, conform celor relatate de BBC News. Apoi, omul de ştiinţă i-a spus curierului să păstreze cele două bileţele pentru că vor valora destul de mult în viitor. Şi a avut dreptate!

BBC a declarat, în 2017, că primul bileţel a fost vândut de nepotul acelui curier, care a obţinut pe el nu mai puţin de 1,56 milioane de dolari, iar cel de-al doilea a fost achiziţionat de un doritor cu 240.000 de dolari. Asemenea profit cu siguranţă că l-a făcut fericit pe vânzătorul celor două bileţele scrise de Albert Einstein, nu credeţi?

foto - Shutterstock



Recente

Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Gordon Ramsay  jpeg
Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cindy Crawford jpg
Gwyneth Paltrow, Chris Martin  jpg