Căţelul Toto, plătit mai bine decât majoritatea actorilor din „Vrăjitorul din Oz”! Cât a luat fiecare?

1 vrajitorul din oz 0 jpg jpeg

"Vrăjitorul Oz" este un film hollywoodian clasic, care a încântat generaţii întregi de copii şi adulţi cu povestea înduioşătoare a fetiţei Dorothy care încearcă să ajungă înapoi acasă, în Kansas, cu căţelul ei Toto.

Prinsă într-o tornadă, fetiţa ajunge într-un loc magic denumit Oz, unde întâlneşte diverse personaje – pe Sperietoare, Omul de Tinichea şi pe Leul fricos, alături de care îşi continuă călătoria. Pelicula din 1939 este una dintre cele mai apreciate adaptări hollywoodiene a unei cărţi, după cum ne informează Entertainment Weekly. Dorothy a fost jucată de Judy Garland, iar rolul său a fost unul dintre cele mai importante din întreaga sa carieră. Los Angeles Times susţine că actriţa a fost în pielea personajului timp de 22 de săptămâni, iar căţelul Toto, un terrier simpatic foc, i-a fost alături pe durata întregii aventuri. Cât au primit cei doi pentru efortul depus la filmări? După cum era de aşteptat, Judy Garland a primit o sumă frumuşică de bani pentru prestaţia sa, având în vedere că a interpretat rolul principal al filmului. Astfel, ea a primit 500 de dolari pe săptămână pe toată perioada celor 22 de săptămâni de filmări.

Cât a luat căţelul?

În tot acest timp, căţelul Toto, de fapt stăpânul acestuia, a plecat acasă cu 125 de dolari pe săptămână, ceea ce este absolut remarcabil pentru un animăluţ. În plus, patrupedul a fost plătit mai bine decât mulţi actori care au avut replici în film, au cântat şi au dansat în faţa camerelor de filmat! Despre cine este vorba?

Surprinzător sau nu, cu toate că Judy Garland este personajul principal al filmului şi apare în fiecare secvenţă, copila a fost plătită mai puţin decât bărbaţii care au acompaniat-o ocazinal în călătoria ei spre Kansas.

Astfel, Ray Bolger, care era Sperietoarea, şi Jack Haley, care era Omul de Tinichea, au primit un salariu de 3.000 de dolari pe săptămână, după cum precizează CBR. Nici Leul fricos, interpretat de Bert Lahr, n-a ieşit pe minus din această producţie, ducând acasă nu mai puţin de 2.500 de dolari pe săptămână, lucru remarcabil pentru 1939!

Ce actori au fost plătiţi mai prost decât căţelul Toto?

Totuşi, Los Angeles Times ne informează că au fost aproximativ 600 de actori în "The Wizard of Oz". O bună parte a lor - adică cea mai amplă categorie de actori apăruţi în această producţie - au fost cei care trăiau în Munchkinland, localizat undeva prin Oz. Actorii care i-au interpretat erau oameni care aveau nanism, adică pitici. Iar aceştia au primit mai puţin decât Toto...

Piticii din Vrăjitorul din Oz au luat doar 50 de dolari pe săptămână, în ciuda faptului că au cântat şi au dansat de zor, dovedindu-şi astfel talentele artistice. Cu alte cuvinte, un căţel a valorat mai mult decât o bună parte din actorii din film! Se pare că această producţie a inclus cea mai mare cantitate de pitici apăruţi vreodată într-o producţie hollywoodiană de amploare. Au fost nu mai puţin de 124 de oameni mici în Vrăjitorul din Oz, după cum aflăm din The New Yorker. Şi fiecare dintre ei au fost plătiţi mai prost decât un căţel!

Foto - Wizard of Oz (1939)



Recente

Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg