Ce înseamnă să fii sapiosexual şi semnele prin care poţi fi recunoscut

1 shutterstock 231916399 jpg jpeg

Un sapiosexual poate fi definit ca persoana care preferă să se „rătăcească‟ într-o librărie cu multe cărţi, să asculte discursuri despre educaţie, afaceri, ştiinţă, tehnologie, creativitate şi care poate da oricând un concert pe timpul de calitate cu sine, într-o cafenea, citind cartea preferată. Gândul la un astfel de bărbat sau la o femeie avidă de cunoaştere, într-un mod sexual, ar putea fi un indiciu că intri în categoria de oameni sapiosexuali.

Teoria despre sapiosexualitate se referă la atracţia fizică pentru persoanele cu coeficient de inteligenţă peste medie. Atracţia sexuală nu este alimentată de aspectul fizic. Pentru un sapiosexual nu este mai important ce se vede decât ce se aude. Frumuseţea exterioară este umbrită de inteligenţă, aşa că astfel de persoane cred că adevăratul sex-appeal al unei persoane provine din modul în care gândeşte şi nu din modul în care arată. Majoritatea rezonează cu motto-ul „Gândesc, deci exist!‟.

Sunt la vedere?

Sapiosexualii nu sunt atât de greu de găsit. În societatea modernă, sapiosexual poate fi oricine care citeşte o carte la metrou, într-un parc, într-o cafenea. Dacă surprinzi o discuţie între doi oameni despre topica frazei într-un text sau despre multiplele înţelesuri ale unei expresii şi nu despre noutăţile despre vedete, să ştii că cel puţin unul dintre cei doi este sapiosexual.

stanga
dreapta
2 shutterstock 1014253405 jpg jpeg
2 revista cpf 13 jpg jpeg

Unora le place atât de mult ideea, încât uită că este vorba despre oameni care îşi doresc mai întâi o vibraţie mentală, înainte de una fizică. Crezi că eşti sapiosexual? Iată câteva semne prin care poţi afla!

Pui biblioteca mai presus de pub

Crezi că, indiferent de gen, cărţile sunt salvarea din tărâmul mediocru al existenţei? Ai prefera să cumperi o carte, decât să o postezi pe Instagram? Recunoaşte, numărul de aprecieri nu ar stabili dacă ai terminat cartea sau nu. Pentru tine este mai de preţ să resimţi presiunea cititului la nivelul ochilor, decât să cauţi serotonina la un spectacol de comedie.

Ai o dorinţă de a discuta de nestăvălit

Nu contează despre ce este vorba şi cu cine discuţi – fie în metrou, unde începi dezbaterea de la nivel de glumiţă sau bârfă nevinovată, fie că abordezi problemele cu care se confruntă nigerienii, fie că stabileşti dacă Charles Dickens a fost cu adevărat un mare autor. Ar putea fi vorba despre orice subiect, tratat cu oricine; este esenţial pentru supravieţuirea ta să generezi argumente.

Mizezi pe calitate şi nu pe câştiguri rapide

Eşti o persoană căreia îi pasă mai mult de utilitatea unui produs şi nu de cât de mult i-ar plăcea să îl aibă. Acest mod de a gândi este valabil pentru toate lucrurile din viaţă. La cumpărături, dacă sunt oferte irezistibile, nu o să intri în febra shoppingului, ci o să mergi pe lista ta cu produse care sunt la preţ întreg, dar au o utilitate reală pentru tine. În timp ce restul lumii ar citi Nicholas Sparks, cu celebra The Notebook, după care a fost făcută şi ecranizarea de succes, tu alegi să fii altfel şi să răsfoieşti volumele semnate de Kazuo Ishiguro, un romancier britanic de origine japoneză, câştigător de Premiu Nobel pentru literatură.

@shutterstockRecente

nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg
Vedete jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Regina Elisabeta jpeg
Theo Rose poza mica (8) jpg
Elon Musk jpg
calendar zile libere jpeg
vitamina D jpg
David Faustino and Christina Applegate   shutterstock 300629561 jpg
jennifer lopez si ben affleck  jpeg
Will Smith  jpg
Chris Pratt    shutterstock 2172219737 jpg