Ce nu ştii despre sex şi îţi e prea ruşine să întrebi. Cercetătorii oferă răspunsuri la cele mai intime curiozităţi

1 sex shutterstock 378433924 jpg jpeg

În încercarea de-a fi perfect informaţi despre atracţie, actul sexual şi intimitatea din cuplu, am căutat câteva răspunsuri la unele dintre cele mai vehiculate întrebări. Vrei să ştii cât anume durează o partidă de sex şi ce vedetă de la Hollywood este în mintea celor mai mulţi dintre cei care se masturbează? Iată răspunsurile mai mult sau mai puţin surprinzătoare!

Cât durează sexul

Cât trebuie, ar spune cei satisfăcuţi. Însă, totuşi, cât timp e de-ajuns până să simţim plăcerea maximă? Ei bine, se pare că oamenii de ştiinţă au cercetat problema şi au ajuns la concluzia că, în medie, există între 100 şi 500 de mişcări de penetrare, conform celor publicate de Royal Society Open Science.

În ceea ce priveşte minutele, un studiu din 2017, realizat pe 3.836 de oameni de către site-ul matrimonial SauceyDates.com din Marea Britanie, a descoperit că americanii, de pildă, îşi petrec în jur de 17 minute şi 5 secunde făcând sex. Asta însemnând doar actul sexual în sine, fără preludiu.

Nu trebuie să fii treaz pentru a avea orgasm

Îţi vine să crezi sau nu, nu trebuie să fii conştient pentru a avea orgasm. “Unele femei pot simţi plăcerea maximă chiar şi în timpul unui vis erotic, în timp ce dorm”, declară medicul ginecolog Sherry Ross pentru Health. Cum de e posibil acest lucru?

Chiar dacă nu există stimulare, sângele care circulă spre organele genitale în timpul unui vis erotic poate crea senzaţii extrem de plăcute, ca în timpul unui act sexual, ceea ce poate duce la orgasm.

Orgasmul feminin durează de trei ori mai mult decât cel masculin

Orgasmul femeii durează în jur de 20 de secunde, susţine medicul Michael Reitano în Health, ceea ce îl face de trei ori mai lung decât cel masculin, care nu durează mai mult de şase secunde. În plus, femeile mai au şi avantanjul de-a avea orgasme multiple, spre deosebire de partenerii lor, care trebuie să se rezume la doar unul pe partidă.

Oamenii se gândesc la Brad Pitt când se masturbează

Compania care produce jucării sexuale TENGA a interogat 13.000 de oameni cu vârste între 18 şi 74 de ani din întreaga lume, pentru a descoperi care este acea persoană publică din fanteziile lor. Astfel, Beyoncé a intrat în top 5 “Vedete feminine pe care se masturbează oamenii”, alături de Jennifer Lawrence, Kim Kardashian, Taylor Swift şi Kylie Jenner. În ceea ce priveşte bărbaţii, lista conţine nume precum Brad Pitt, Johnny Depp, Chris Hemsworth, Tom Cruise şi Chris Pratt.

Clitorisul e un penis mai mic

Când suntem doar un embrion, clitorisul se dezvoltă din acelaşi ţesut ca penisul. “Cu toţii aveam aceleaşi părţi anatomice, singura diferenţă o fac hormonii noştri, care separă apoi organele noastre feminine faţă de cele masculine”, ne dezvăluie urologul Natalya Lopushnyan de la Greater Boston Urology. Când testosteronul apare la embrionii masculini, ţesutul sexual se transformă în penis. Fără testosteron, acelaşi ţesut formează clitorisul.

Vârful clitorisului este asemănător cu penisul – amândouă părţile anatomice sunt sensibile şi funcţionează într-un mod similar. Când femeile se excită, clitorisul creşte în volum şi se umple de sânge, exact ca penisul.

Tristeţea post-orgasmică chiar există!

Ai plâns vreodată după sex, chiar dacă ai avut parte de nişte clipe de vis? Nu e deloc ciudat, dimpotrivă, se întâmplă multora şi se numeşte disforia postcoitală sau depresia de după sex. Se caracterizează prin sentimentul intens de tristeţe, furie sau discomfort destul de mare şi apare, de cele mai multe ori, după orgasm sau masturbare, ne clarifică terapeutul sexual Ian Kerner. Nu se ştie motivul pentru care se întâmplă aşa ceva.

Un simţ al mirosului dezvoltat îţi creşte şansele de-a avea orgasm

Un studiu publicat în Arhivele Comportamentului Sexual a ajuns la concluzia că cei care au un simţ al mirosului mai dezvoltat au parte de experieneţe sexuale mai satisfăcătoare. Cercetătorii sunt de părere că mirosul nu are neapărat legătură cu dorinţa sexuală sau cu performanţele din dormitor. Însă există o legătură între un simţ al mirosului dezvoltat şi partide mai satisfăcătoare de sex sau orgasme mai frecvente.

Foto - ShutterstockRecente

Patricia Taylor si Keanu Reeves   shutterstock 95848498   crop png
Vedete jpg
eurovision shutterstock 2148569303 jpg
Chris Rock shutterstock 68551117 jpg
pizza miros shutterstock 1160070121 jpg
nunta printesa diana si printul charles jpeg
horoscop shutterstock 1740543341 jpg
shutterstock 1674726580 jpg
01   coperta cf10 page 0001 jpg
hitler shutterstock 754279543 jpg
camilla parker jpeg
Cupluri jpg
6 shirley temple profimedia 0098284926 jpg jpeg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Anne Hathaway jpg
Un manuscris al lui Albert Einstein în care calcula teoria relativităţii a fost vândut la licitaţie pentru o sumă record jpeg
Brad Pitt jpg
mercur retrograd png
1 elon musk jpg jpeg
Salma Hayek jpeg