Ce sunt blestemele, cum te fereşti de ele şi cum rupi afuriseala

CLIIMA20140121 0041 1 jpeg

Se spune adesea în popor, atunci când ai un necaz, că pesemne „te-au ajuns blestemele“ cuiva. Aşa să fie? Sunt blestemele adevărate? Au ele puterea de a influenţa destinul omului, sau sunt doar nişte simple cuvinte rostite apăsat? Iată ce sunt blestemele.

Ce sunt blestemele - Originea lor,pierdută în negura vremurilor

Se spune că blestemele,cunoscute în popor şi sub denumirea de afuriseli,au fost folosite încă din cele mai vechi timpuri,iar primul care ar fi apelat la puterea mistică a cuvintelor ar fi fost chiar Dumnezeu. El l-a blestemat pe şarpe pentru că a îndemnat-o pe Eva să cadă în păcat şi să muşte din fructul oprit. Oamenii însă au ales să meargă la vrăjitoare,întrucât prin ritualuri doar de ele ştiute,aveau puterea de a abate necazuri şi urgii fără seamăn asupra unei persoane.

Cele mai năpraznice blesteme

Se spun că nu toate blestemele se prind,iar cei care aleg această variantă pentru a pune gând rău duşmanilor,trebuie să fie siguri de vinovăţia acelei persoane,în caz contrar răul se întoarce împotriva lor. Cel mai crunt blestem,şi care te va urmări întreaga viaţă,este blestemul de mamă. Legătura strânsă de sânge face ca acest blestem să fie imposibil de alungat,chiar dacă mama va regreta mai târziu vorbele aruncate. Un alt blestem,cu o înaltă încărcătură emoţională,este cel de dragoste. Cuvintele unei inimi rănite îl vor bântui pe cel vinovat până când acesta va reuşi să aducă alinare sufletului îndurerat.

Ce sunt blestemele şi ce trebuie să ştii despre ritualurile de blestemare

În unele cazuri doar câteva cuvinte rostite din inimă sunt de ajuns pentru a urgisi pe cineva,dar nu este singura metodă folosită. Pentru a fi siguri că necazul nu va ocoli duşmanul,unele persoane au obiceiul de a încrusta pe toaca de la biserică numele celui urgisit. Şi pomelnicul este o alternativă luată în calcul de mulţi credincioşi. Ei scriu pe o foaie o rugăciune şi-i plătesc preotului o slujbă prin care cer să fie păziţi de pericol,iar răul să se abată asupra duşmanului.

Descântece pentru a rupe afuriseala

Blestemul,odată aruncat,este greu de întrerupt. Doar cu ajutorul lui Dumnezeu,prin postşi rugăciune,ghinionul se va sparge. Totuşi,nu toate blestemele se prind. Pentru ca necazul să intre în viaţa unei persoane este necesar să exite vreo vină. În caz contrar,răul se va abate asupra celui care doreşte să atragă urgia asupra unei persoane nevinovate.

Ce sunt blestemele - Deochiul, un blestem?

Şi deochiul este o formă de blestem,şi doar un şnur roşu legat la încheietura mâinii poate consuma puterea negativă. Unele blesteme pot cauza doar simple necazuri zilnice,în timp ce altele,mai puternice,au scopul de a îmbolnăvi pe cineva sau chiar a-i grăbi moartea.

Citeşte şi:

Mistere din Carpaţi:locuri cu energii stranii

Descoperă misterele cifrei 7



Recente

pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg