Cea mai în vârstă persoană din Europa a împlinit 117 ani! Călugăriţa a avut COVID-19 luna trecută

1 calugarita shutterstock 719341603 jpg jpeg

Născută pe 11 februarie 1904, măicuţa Andre îşi aminteşte cu drag una dintre cele mai frumoase momente din viaţa ei – cea în care cei doi fraţi ai ei s-au întors acasă din Primul Război Mondial. De-atunci, însă, s-au mai întâmplat multe în viaţa celei mai în vârstă persoane din Europa...

Călugăriţa Andre a împlinit, în urmă cu numai câteva zile, 117 ani după ce a supravieţuit infectării cu COVID-19 luna trecută. Măicuţa care a trecut prin ambele războaie mondiale a sărbătorit ziua ei de naştere bucurându-se de desertul său preferat – Baked Alaska, un fel de tort de îngheţată.

Născută Lucile Randon, pe 11 februarie 1904, măicuţa Andre spune că nu şi-a dat seama că a luat coronavirusul, care a infectat 81 de oameni aflaţi în căminul ei de bătrâni din Toulon şi a omorât 10 dintre ei.  “Mi s-a spus că aveam şi eu COVID-19…”, a declarat aceasta pentru AFP. “Eram foarte obosită, dar nu mi-am dat seama care era cauza oboselii mele.”

După ce învins boala, măicuţa Andre a fost sărbătorită de cei din cămin. Bucătarul a pregătit pentru sărbătorită şi restul călugăriţelor foie gras, muşchi de cocoş cu ciuperci şi desertul preferat al măicuţei de 117 ani - Baked Alaska, adică tortul de îngheţată, cu puţin vin. Măicuţa spune că mâncarea ei favorită este homarul şi că bea câte un pahar de vin la masă. “Beau câte un pahar mic de vin în fiecare zi”, recunoaşte aceasta pentru AFP.

Provenind dintr-o familie de prostestanţi, călugăriţa a crescut împreună cu cei trei fraţi ai ei, iar una dintre cele mai plăcute amintiri pe care le are a fost întoarcerea celor doi fraţi ai ei acasă, după încheierea războiului. “Într-o familie, de obicei erau câte doi morţi, nu doi care se întorceau teferi acasă. În cauzual nostru, amândoi s-au întors vii…”, a continut aceasta să povestească.

Măicuţa s-a convertit la catolicism şi a fost botezată la 26 de ani. S-a călugărit la 41 de ani şi a lucrat apoi, timp de 31 de ani, într-un spital din Vichy.

Călugăriţa este a doua cea mai în vârstă persoană dun lume, după cum ne informează Gerontology Research Group, după o femeie din Japonia, Kane Tanaka pe numele ei, care are 118 ani. Întrebată ce mesaj are să le transmită tinerilor din întreaga lume, cea mai în vârstă persoană din Europa a ţinut să precizeze: “Fiţi curajoşi şi plini de compasiune!”

Foto - Shutterstock



Recente

Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg