Cea mai în vârstă persoană din Europa a împlinit 117 ani! Călugăriţa a avut COVID-19 luna trecută

1 calugarita shutterstock 719341603 jpg jpeg

Născută pe 11 februarie 1904, măicuţa Andre îşi aminteşte cu drag una dintre cele mai frumoase momente din viaţa ei – cea în care cei doi fraţi ai ei s-au întors acasă din Primul Război Mondial. De-atunci, însă, s-au mai întâmplat multe în viaţa celei mai în vârstă persoane din Europa...

Călugăriţa Andre a împlinit, în urmă cu numai câteva zile, 117 ani după ce a supravieţuit infectării cu COVID-19 luna trecută. Măicuţa care a trecut prin ambele războaie mondiale a sărbătorit ziua ei de naştere bucurându-se de desertul său preferat – Baked Alaska, un fel de tort de îngheţată.

Născută Lucile Randon, pe 11 februarie 1904, măicuţa Andre spune că nu şi-a dat seama că a luat coronavirusul, care a infectat 81 de oameni aflaţi în căminul ei de bătrâni din Toulon şi a omorât 10 dintre ei.  “Mi s-a spus că aveam şi eu COVID-19…”, a declarat aceasta pentru AFP. “Eram foarte obosită, dar nu mi-am dat seama care era cauza oboselii mele.”

După ce învins boala, măicuţa Andre a fost sărbătorită de cei din cămin. Bucătarul a pregătit pentru sărbătorită şi restul călugăriţelor foie gras, muşchi de cocoş cu ciuperci şi desertul preferat al măicuţei de 117 ani - Baked Alaska, adică tortul de îngheţată, cu puţin vin. Măicuţa spune că mâncarea ei favorită este homarul şi că bea câte un pahar de vin la masă. “Beau câte un pahar mic de vin în fiecare zi”, recunoaşte aceasta pentru AFP.

Provenind dintr-o familie de prostestanţi, călugăriţa a crescut împreună cu cei trei fraţi ai ei, iar una dintre cele mai plăcute amintiri pe care le are a fost întoarcerea celor doi fraţi ai ei acasă, după încheierea războiului. “Într-o familie, de obicei erau câte doi morţi, nu doi care se întorceau teferi acasă. În cauzual nostru, amândoi s-au întors vii…”, a continut aceasta să povestească.

Măicuţa s-a convertit la catolicism şi a fost botezată la 26 de ani. S-a călugărit la 41 de ani şi a lucrat apoi, timp de 31 de ani, într-un spital din Vichy.

Călugăriţa este a doua cea mai în vârstă persoană dun lume, după cum ne informează Gerontology Research Group, după o femeie din Japonia, Kane Tanaka pe numele ei, care are 118 ani. Întrebată ce mesaj are să le transmită tinerilor din întreaga lume, cea mai în vârstă persoană din Europa a ţinut să precizeze: “Fiţi curajoşi şi plini de compasiune!”

Foto - ShutterstockRecente

Marilyn Monroe, adepta operațiilor estetice Chip transformat Coleaj Sursa foto  Imdb jpg
Ce scrie pe cele mai ciudate pietre funerare ale celebritatilor Sursa foto Pixabay jpg
Janice Litman jpeg
Amal si George Clooney jpg
Un obiect extraterestru descoperit în mormântul faraonului Tutankhamon sursa foto  Shutterstock jpg
Camilla jpg
casatorita cu Lordul plăcerilor carnale, 75 de amante 1 sursa foto  Imdb jpg
Nicola Peltz si Victoria Beckham jpg
Curiozitatile stranepotilor Reginei la funeraliile ei Cum au trecut in noua etapa fara Gan Gan Sursa foto Instagram windsor royal family jpg
Iti mai amintesti Melrose Place Vezi cum arata acum actorii din rolurile principale Sursa foto Shutterstock jpg
Ryan Grantham și a omorât mama Plănuia să l împuște pe Justin Trudeau Sursa foto  Considering Love and Other Magic (2016) jpg
un bebelus care plange, shutterstock jpg
 Johhny Cash jpeg
Printesa Anne si Camilla Parker jpeg
Shakira, nemiloasă cu angajații Sursa foto  revista Elle jpg
Scene cu Robin Williams din Doamna Doubtfire care n au aparut niciodata Sursa foto captura YouTube  1 jpg
înmormântare regală, sicriul Reginei, siciu deschis Sursa foto  Instagram Royal Family jpg
Colaj familia regala, femei insarcinate, shutterstock jpg
Cara Delevingne jpg
Nadia Comaneci 4 ok GettyImages 1206897168 jpg