Cel mai temut pirat din istorie a fost o femeie. Prostituata care a ajuns „Teroarea Chinei“

1 pirat 1 jpg jpeg

Când ne gândim la piraţi celebri, sunt câteva nume care ne vin rapid în minte: Barbă-Neagră, Barbarossa şi, de ce nu, simpaticul Jack Sparrow. Dar nu mulţi ştiu că o femeie i-a întrecut pe toţi prădătorii mărilor şi a devenit cel mai „prolific“ pirat din istorie.

Piraţii reali nu au fost nici pe departe aşa cum sunt portretizaţi în filme. De fapt, Hollywoodul a creat o aură în jurul lor şi i-a făcut mult mai simpatici decât au fost în realitate, prădători şi vărsători de sânge. Piraţii nu au fost doar bărbaţii, iar unele femei-pirat au rămas în istorie pentru cruzimea lor.

Dintre ele s-a remarcat Ching Shih, o fostă prostituată din China, care a ajuns să aibă o putere colosală şi a devenit unul dintre cei mai de temut şi cei mai prolifici piraţi ai tuturor timpurilor.

stanga
dreapta
2 pirat jpg jpeg

Ching Shih s-a născut în 1775, iar copilăria ei este învăluită în mister. În adolescenţă, însă, era prostituată la un bordel plutitor din oraşul Canton. De altfel, aici l-a cunoscut pe viitorul ei soţ, Ching Yih, un alt pirat de temut, care a prădat nu numai vase imperiale, ci şi galere englezeşti. Soţia sa i-a împărtăşit dorinţa de putere, talentul în afaceri, precum şi priceperea în activităţile ilegale, câştigând astfel un mare respect în breaslă.

O armată de 80.000 de piraţi

Ching Shih s-a implicat pe deplin în „afacerile“ soţului ei încă de la începutul căsniciei. În câţiva ani, cuplul a făcut ceea ce nimeni altcineva din epocă nu a reuşit: a unit toate grupările de piraţi sub un singur steag. Astfel, până la sfârşitul anului 1801 s-a născut Flota Drapelului Roşu, care număra 400 de nave şi 60.000 de oameni.

În anii următori, Flota Roşie a continuat să crească, adunând echipaje de piraţi renegaţi în toată China. În 1807, în timp ce se afla în Vietrnam, soţul lui Ching Shih a fost ucis. Flota, care avea nu mai puţin de 1.800 de corăbii şi o armată de 80.000 de oameni, a ajuns, astfel, sub conducerea directă a femeii-pirat.

Sub conducerea ei, flota ataca oraşele de pe coastă, iar Ching Shih ordona mai mereu arderea lor din temelii şi înrobirea populaţiei, astfel că a căpătat porecla Teroarea Chinei de Sud.

În 1809, Ching Shih şi echipajul ei au luptat cu marina portugheză. După o bătălie de câteva luni, care s-a întins până în 1810, Ching Shi şi echipajul ei de piraţi s-au predat. Ching Shih şi cei mai mulţi dintre cei 17.000 de oameni din armata sa au fost graţionaţi de guvernul chinez.

Ching Shih s-a recăsătorit cu adjunctul său şi şi-a petrecut restul zilelor în anonimitate. A murit în 1844, la vârsta de 69 de ani.Recente

nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg
Vedete jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Regina Elisabeta jpeg
Theo Rose poza mica (8) jpg
Elon Musk jpg
calendar zile libere jpeg
vitamina D jpg
David Faustino and Christina Applegate   shutterstock 300629561 jpg
jennifer lopez si ben affleck  jpeg
Will Smith  jpg
Chris Pratt    shutterstock 2172219737 jpg