Cele mai ciudate fobii. E incredibil că se pot manifesta asemenea frici!

1 shutterstock 742145041 jpg jpeg

Cu toţii ştim că există frica de păianjeni, de înălţimi, de spaţii înguste sau de păsării. Acestea sunt fobii des întâlnite. Chiar dacă sunt rare, există şi alte fobii, care de care mai stranii şi incredibile.

În fruntea listei cu cele mai neobişnuite sunt frica de oglinzi, frica de soacră, frica de a face baie, dar în clasament se numără şi alte emoţii negative asociate cu obiecte, oameni, insecte, spaţii, de care nu ştiai. De fapt, este posibil ca nici să nu fi bănuit că există astfel de temeri. Te invităm să le descoperi şi să te amuzi, cum e cazul hippopotomonstrosesquippedaliofobiei, adică fobia de cuvinte lungi.

Pediofobia – frica de păpuşi

Cei mai mulţi oameni vor spune că unele păpuşi sunt cu siguranţă înfiorătoare, însă unii se tem de orice păpuşă, indiferent de cât de normal sau de ciudat ar arăta. Aceşti oameni au pediofobie, care îi face să le fie frică de manechinele din magazine, de roboţi.

Eisoptrofobia – frica de oglinzi

Oglindă, oglinjoară, care este cea mai ciudată fobie dintre toate? Ar putea fi vorba despre eisoptrofobie, frica de oglinzi. Acest tip de frică poate fi destul de problematică pentru cei care suferă din pricina ei. Şi asta, pentru că este o fobie care se manfestă la un obiect de uz casnic destul de comun. Unele culturi şi oameni consideră oglinzile ca pe uşi către alte dimensiuni şi cred că spiritele pot fi trase şi scoase din lumea din spatele oglinzilor.

Agorafobia – teama de public

Aceasta este una dintre acele fobii care, dacă o ai, va avea cu siguranţă un impact major asupra vieţii tale de zi cu zi. Agorafobia este frica de a fi afară în spaţii publice sau deschise.

Penterafobia – frica de soacră

Aceasta este o fobie pe care majoritatea persoanelor căsătorite o experimentează, la un nivel sau altul. S-ar putea să nu fi atât de surprinsă să afli de fobia care se referă chiar la soacră, numită penterafobie. În timp ce există o mulţime de glume despre soacre, unele persoane căsătorite au o problemă reală cu mamele prin alianţă.

Ablutofobia – frica de a face baie

Nu ţi-ai dori să fii în preajma cuiva care suferă de ablutofobie! Aceasta este frica de a face baie şi, deşi, pare amuzant, lucrurile sunt cât de poate de serioase, mai bine spus, de înspăimântătoare. Sunt mulţi cei care nu au o problemă să se ocupe de igiena corporală cât de rar posibil, însă aceştia nu trebuie confundaţi cu cei care sunt de-a dreptul trişti şi înspăimântaţi când apa le atinge corpul.

Hippopotomonstrosesquippedaliofobia – frica de cuvinte lungi

Această teamă poate fi întâlnită la şcoală, şi anume frica de cuvinte lungi, culmea!, care poartă un nume destul de lung; probabil a fost creat de cineva care are simţul umorului. Toţi avem amintiri legate de scrierea cuvintelor lungi şi de emoţiile care apăreau când nu doar că trebuia să le scriem, ci şi să le rostim, dar unii devin chiar anxioşi în aceste situaţii.

Papafobia – frica de Papa

Dacă suferi de papafobie, din fericire, este puţin probabil să te întâlneşti cu teama ta, cu excepţia cazului în care locuieşti, poate, la Vatican. Papafobia este frica de Papa, una dintre cele mai ciudate fobii de pe listă, deoarece Papa nu pare chiar genul care să îi sperie pe oameni.

@shutterstock  



Recente

Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg