Cele mai ciudate fobii. E incredibil că se pot manifesta asemenea frici!

1 shutterstock 742145041 jpg jpeg

Cu toţii ştim că există frica de păianjeni, de înălţimi, de spaţii înguste sau de păsării. Acestea sunt fobii des întâlnite. Chiar dacă sunt rare, există şi alte fobii, care de care mai stranii şi incredibile.

În fruntea listei cu cele mai neobişnuite sunt frica de oglinzi, frica de soacră, frica de a face baie, dar în clasament se numără şi alte emoţii negative asociate cu obiecte, oameni, insecte, spaţii, de care nu ştiai. De fapt, este posibil ca nici să nu fi bănuit că există astfel de temeri. Te invităm să le descoperi şi să te amuzi, cum e cazul hippopotomonstrosesquippedaliofobiei, adică fobia de cuvinte lungi.

Pediofobia – frica de păpuşi

Cei mai mulţi oameni vor spune că unele păpuşi sunt cu siguranţă înfiorătoare, însă unii se tem de orice păpuşă, indiferent de cât de normal sau de ciudat ar arăta. Aceşti oameni au pediofobie, care îi face să le fie frică de manechinele din magazine, de roboţi.

Eisoptrofobia – frica de oglinzi

stanga
dreapta
5 shutterstock 183597353 jpg jpeg
3 shutterstock 359018783 jpg jpeg
1 shutterstock 742145041 jpg jpeg
7 shutterstock 286038452 jpg jpeg
9 shutterstock 8661502 jpg jpeg
4 shutterstock 1502613635 jpg jpeg
6 shutterstock 220589989 jpg jpeg
2 shutterstock 342805553 jpg jpeg

Oglindă, oglinjoară, care este cea mai ciudată fobie dintre toate? Ar putea fi vorba despre eisoptrofobie, frica de oglinzi. Acest tip de frică poate fi destul de problematică pentru cei care suferă din pricina ei. Şi asta, pentru că este o fobie care se manfestă la un obiect de uz casnic destul de comun. Unele culturi şi oameni consideră oglinzile ca pe uşi către alte dimensiuni şi cred că spiritele pot fi trase şi scoase din lumea din spatele oglinzilor.

Agorafobia – teama de public

Aceasta este una dintre acele fobii care, dacă o ai, va avea cu siguranţă un impact major asupra vieţii tale de zi cu zi. Agorafobia este frica de a fi afară în spaţii publice sau deschise.

Penterafobia – frica de soacră

Aceasta este o fobie pe care majoritatea persoanelor căsătorite o experimentează, la un nivel sau altul. S-ar putea să nu fi atât de surprinsă să afli de fobia care se referă chiar la soacră, numită penterafobie. În timp ce există o mulţime de glume despre soacre, unele persoane căsătorite au o problemă reală cu mamele prin alianţă.

Ablutofobia – frica de a face baie

Nu ţi-ai dori să fii în preajma cuiva care suferă de ablutofobie! Aceasta este frica de a face baie şi, deşi, pare amuzant, lucrurile sunt cât de poate de serioase, mai bine spus, de înspăimântătoare. Sunt mulţi cei care nu au o problemă să se ocupe de igiena corporală cât de rar posibil, însă aceştia nu trebuie confundaţi cu cei care sunt de-a dreptul trişti şi înspăimântaţi când apa le atinge corpul.

Hippopotomonstrosesquippedaliofobia – frica de cuvinte lungi

Această teamă poate fi întâlnită la şcoală, şi anume frica de cuvinte lungi, culmea!, care poartă un nume destul de lung; probabil a fost creat de cineva care are simţul umorului. Toţi avem amintiri legate de scrierea cuvintelor lungi şi de emoţiile care apăreau când nu doar că trebuia să le scriem, ci şi să le rostim, dar unii devin chiar anxioşi în aceste situaţii.

Papafobia – frica de Papa

Dacă suferi de papafobie, din fericire, este puţin probabil să te întâlneşti cu teama ta, cu excepţia cazului în care locuieşti, poate, la Vatican. Papafobia este frica de Papa, una dintre cele mai ciudate fobii de pe listă, deoarece Papa nu pare chiar genul care să îi sperie pe oameni.

@shutterstock  Recente

Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg
Vedete jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Regina Elisabeta jpeg
Theo Rose poza mica (8) jpg
Elon Musk jpg
calendar zile libere jpeg