Cele mai frumoase tradiţii de primăvară din jurul lumii. În Thailanda se dau cele mai mari bătălii cu apă

3 shutterstock 622206143 jpg jpeg

Doar câteva zile ne mai despart de începutul primăverii, iar dacă simţi nevoia să sărbătoreşti finalul ierii, nu eşti singurul! În lume, există multe tradiţii frumoase, dedicate sosirii primăverii.

Suntem la finalul lunii februarie, iar gerul pare că ne spune „la revedere!‟. Temperaturile încep să crească, Soarele se arată, iar la magazine au apărut deja zambilele, lalele şi ghioceii, florile care vestesc primăvara. Dacă şi tu simţi deja că acest anotimp iubit se apropie, iată câteva tradiţii unice de primăvară, care sunt respectate, în jurul lumii!

„Festivalul Iubirii‟, din India

În India, la finalul lunii februarie, are loc „Festivalul de Primăvară‟, cunoscut şi drept „Festivalul Iubirii‟ sau „Festivalul Holi‟. Acest eveniment reuneşte comunităţi întregi, care sărbătoresc sosirea primăverii. Un foc de tabără este aprins, iar toate persoanele prezente dansează şi se joacă cu apă şi cu pulbere colorată. O explozie de culoare!

Citeşte şi: „Obiceiul străvechi de la care a pornit tradiţia domnişoarelor de onoare îmbrăcate la fel la nuntă”

Citeşte şi: „Cele mai neobişnuite ritualuri de fertilitate din lume. Ce sunt dispuse să facă unele femei pentru a avea copii?”

Ce fac copiii din Slovacia

Paştele este întotdeauna sărbătorit aproape de începutul sezonului de primăvară, iar copiii din Slovacia împletesc ramuri de salcie pentru obiecte decorative. Băieţii merg adesea la casele prietenilor cu sălcii şi cupe de apă, pentru a le urmări pe fetele pe care le plac, apoi le stropesc, în joacă. Tradiţia spune că fetele răsplătesc băieţii cu cadouri din ciocolată şi cu ouă vopsite.

Cea mai mare bătaie cu apă, din Thailanda

Cea mai mare bătaie cu apă, din lume, are loc în Thailanda, la scurt timp după echinocţiul de primăvară. Petrecăreţii din toate insulele şi din toate oraşele sărbătoresc sosirea primăverii, aruncând apă prin toate locurile şi peste toată lumea. Festivalul Apei Songkran a devenit şi o atracţie turistică populară. Pe când nu era pandemie, muzica şi petrecerile de stradă făceau parte din programul participanţilor la festival.

Brăţări în alb şi roşu, în parcurile din Bulgaria

Începând cu data de 1 martie, bulgarii poartă brăţări în culorile roşu şi alb pentru a vesti sosirea primăverii. Ori de câte ori, oamenii văd o barză pe cer sau că înfloreşte un pom fructifer, scot brăţările de pe mâini şi le leagă de o ramură înflorită. În multe grădini şi parcuri din Bulgarie poţi observa zeci de brăţări legate de ramurile copacilor.

În Japonia se cinstesc morţii

Pentru că echinocţiul de primăvară este o sărbătoare naţională în Japonia, în această zi, lucrătorii se bucură de o zi liberă de la muncă, iar copiii rămân acasă pentru a sărbători alături de familiile lor. În prima zi de primăvară, japonezii se reunesc pentru a-şi onora strămoşii, care au trecut în etapa următoare de viaţă. Familiile curăţă pietrele funerare ale celor dragi şi oferă ofrande celorlalţi. Pentru japonezi, începutul primăverii este o oportunitate de a onora trecutul, în timp ce privesc spre viitor.

Sursă foto: Shutterstock Recente

Zodiacul pasarilor Sursa foto shutterstock 2170596575 jpg
3 lucruri pentru care oamenii te judeca atunci cand te vad prima data Sursa foto shutterstock 660620350 jpg
Apa oxigenata in ureche jpg
Kim Kardashian, Kanye West sursa  Shutterstock jpg
Regele Charles, Camilla Parker jpeg
Avion jpg
Lisa Bonet, Jason Momoa jpg
Celine Dion foto  Shutterstock jpg
Kylie Minogue foto  Shutterstock jpg
Diane Keaton sursa  Shutterstock jpg
Amber Heard 0 jpg
David Beckham, Harper Beckham jpeg
Kim Kardashian jpeg
John Travolta foto  Shuttestock jpg
Beyonce, Jay Z, Tina Turner jpg
Nick Cannon foto  Instagram jpg
Kelly Clarkson jpg
Rihanna foto  Shutterstock jpg
Summer in the city reprogramat jpg
Karpatia Pony Show 2023: cinci zile de acțiune și distracție pentru întreaga familie pe Domeniul Cantacuzino, Florești!