Cele mai frumoase tradiţii de primăvară din jurul lumii. În Thailanda se dau cele mai mari bătălii cu apă

3 shutterstock 622206143 jpg jpeg

Doar câteva zile ne mai despart de începutul primăverii, iar dacă simţi nevoia să sărbătoreşti finalul ierii, nu eşti singurul! În lume, există multe tradiţii frumoase, dedicate sosirii primăverii.

Suntem la finalul lunii februarie, iar gerul pare că ne spune „la revedere!‟. Temperaturile încep să crească, Soarele se arată, iar la magazine au apărut deja zambilele, lalele şi ghioceii, florile care vestesc primăvara. Dacă şi tu simţi deja că acest anotimp iubit se apropie, iată câteva tradiţii unice de primăvară, care sunt respectate, în jurul lumii!

„Festivalul Iubirii‟, din India

În India, la finalul lunii februarie, are loc „Festivalul de Primăvară‟, cunoscut şi drept „Festivalul Iubirii‟ sau „Festivalul Holi‟. Acest eveniment reuneşte comunităţi întregi, care sărbătoresc sosirea primăverii. Un foc de tabără este aprins, iar toate persoanele prezente dansează şi se joacă cu apă şi cu pulbere colorată. O explozie de culoare!

Citeşte şi: „Obiceiul străvechi de la care a pornit tradiţia domnişoarelor de onoare îmbrăcate la fel la nuntă”

Citeşte şi: „Cele mai neobişnuite ritualuri de fertilitate din lume. Ce sunt dispuse să facă unele femei pentru a avea copii?”

Ce fac copiii din Slovacia

stanga
dreapta
4 shutterstock 1362029069 jpg jpeg
9 promo cpf 3 jpg jpeg

Paştele este întotdeauna sărbătorit aproape de începutul sezonului de primăvară, iar copiii din Slovacia împletesc ramuri de salcie pentru obiecte decorative. Băieţii merg adesea la casele prietenilor cu sălcii şi cupe de apă, pentru a le urmări pe fetele pe care le plac, apoi le stropesc, în joacă. Tradiţia spune că fetele răsplătesc băieţii cu cadouri din ciocolată şi cu ouă vopsite.

Cea mai mare bătaie cu apă, din Thailanda

Cea mai mare bătaie cu apă, din lume, are loc în Thailanda, la scurt timp după echinocţiul de primăvară. Petrecăreţii din toate insulele şi din toate oraşele sărbătoresc sosirea primăverii, aruncând apă prin toate locurile şi peste toată lumea. Festivalul Apei Songkran a devenit şi o atracţie turistică populară. Pe când nu era pandemie, muzica şi petrecerile de stradă făceau parte din programul participanţilor la festival.

Brăţări în alb şi roşu, în parcurile din Bulgaria

Începând cu data de 1 martie, bulgarii poartă brăţări în culorile roşu şi alb pentru a vesti sosirea primăverii. Ori de câte ori, oamenii văd o barză pe cer sau că înfloreşte un pom fructifer, scot brăţările de pe mâini şi le leagă de o ramură înflorită. În multe grădini şi parcuri din Bulgarie poţi observa zeci de brăţări legate de ramurile copacilor.

În Japonia se cinstesc morţii

Pentru că echinocţiul de primăvară este o sărbătoare naţională în Japonia, în această zi, lucrătorii se bucură de o zi liberă de la muncă, iar copiii rămân acasă pentru a sărbători alături de familiile lor. În prima zi de primăvară, japonezii se reunesc pentru a-şi onora strămoşii, care au trecut în etapa următoare de viaţă. Familiile curăţă pietrele funerare ale celor dragi şi oferă ofrande celorlalţi. Pentru japonezi, începutul primăverii este o oportunitate de a onora trecutul, în timp ce privesc spre viitor.

Sursă foto: Shutterstock Recente

adele deschidere jpg
pahare   shutterstock 2155428393 jpg
Bradley Cooper si Lea jpeg
Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg