Cine a inventat cuvântul OK, unul dintre cele mai folosite termene din întreaga lume. Totul a pornit de la o glumă!

1 shutterstock 2136122517 jpg jpeg

Cuvântul „OK‟ provine din limba engleză, (de la „okay‟) şi este unul dintre cele mai utilizate termene din lume. Are conotaţii pozitive şi îl folosim de fiecare dată când vrem să spunem „bine‟. Te-ai întrebat vreodată cine inventat acest cuvânt popular? Se pare că totul ar fi pornit de la o simplă glumă!

În secolul al XIX-lea, America a fost cuprinsă de o multitudine de abrevieri. Într-o încercare umoristică, elitele tinere şi educate au scris greşit cuvintele şi le-au prescurtat. Aşa au apărut termene, precum: OMG („Oh My God‟) sau LOL („Laughing out Loud‟), des utilizate de către generaţiile tinere.

De asemenea, „OK‟ este unul dintre cele mai comune cuvinte, din limba engleză, care a apărut prima oară tot în secolul XIX. Dar cine l-a inventat? De fapt, nu este a fost o invenţie intenţionată, ci doar o glumă editorială, care a devenit virală.

Povestea cuvântului „OK‟

Totul a început în anul 1839, pe vremea când abrevierile erau deja la modă, în America. La vremea respectivă, s-a încercat popularizarea cuvântului „OW‟, ( ‟Oll Wright‟ / „în regulă‟) un termen similar cu „OK‟, însă fără prea mare succes.

Revenind la cuvântul „OK‟, originile sale au fost cercetate de către etimologul Allen Read. Cercetătorul a sugerat că termenul ar fi fost, de fapt, o poreclă pentru un biscuit popular al armatei sau o abreviere pentru termenul „Open Key‟.

Alţii au crezut că al optulea preşedinte al Statelor Unite, Martin Van Buren, ar fi inventat termenul în campania sa prezidenţială. El a folosit sloganul „Votaţi pentru OK‟, referindu-se la oraşul său natal şi la porecla sa, Old Kinderhook. Însă nici de această dată, termenul „OK‟ nu a fost folosit pentru prima dată.

Cine l-a inventat, de fapt?

„OK‟ a apărut ca o abreviere pentru „Oll Korrect‟, o greşeală umoristică de ortografie a „toate sunt corecte‟, dintr-un articol satiric despre gramatică. Potrivit „History‟, editorul al „The Boston Morning Post‟, Charles Gordon Greene, a fost persoana care a pus pe foaie pentru prima oară aceast cuvânt popular.

La scurt timp de la apariţia articolului, „OK‟ s-a infiltrat în limba populară americană.  A apărut în mai multe publicaţii cunoscute, iar campania preşedintelui doar a pus acest cuvânt pe scena celebrităţii.

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg