Cine a inventat cuvântul OK, unul dintre cele mai folosite termene din întreaga lume. Totul a pornit de la o glumă!

1 shutterstock 2136122517 jpg jpeg

Cuvântul „OK‟ provine din limba engleză, (de la „okay‟) şi este unul dintre cele mai utilizate termene din lume. Are conotaţii pozitive şi îl folosim de fiecare dată când vrem să spunem „bine‟. Te-ai întrebat vreodată cine inventat acest cuvânt popular? Se pare că totul ar fi pornit de la o simplă glumă!

În secolul al XIX-lea, America a fost cuprinsă de o multitudine de abrevieri. Într-o încercare umoristică, elitele tinere şi educate au scris greşit cuvintele şi le-au prescurtat. Aşa au apărut termene, precum: OMG („Oh My God‟) sau LOL („Laughing out Loud‟), des utilizate de către generaţiile tinere.

De asemenea, „OK‟ este unul dintre cele mai comune cuvinte, din limba engleză, care a apărut prima oară tot în secolul XIX. Dar cine l-a inventat? De fapt, nu este a fost o invenţie intenţionată, ci doar o glumă editorială, care a devenit virală.

Povestea cuvântului „OK‟

Totul a început în anul 1839, pe vremea când abrevierile erau deja la modă, în America. La vremea respectivă, s-a încercat popularizarea cuvântului „OW‟, ( ‟Oll Wright‟ / „în regulă‟) un termen similar cu „OK‟, însă fără prea mare succes.

Revenind la cuvântul „OK‟, originile sale au fost cercetate de către etimologul Allen Read. Cercetătorul a sugerat că termenul ar fi fost, de fapt, o poreclă pentru un biscuit popular al armatei sau o abreviere pentru termenul „Open Key‟.

Alţii au crezut că al optulea preşedinte al Statelor Unite, Martin Van Buren, ar fi inventat termenul în campania sa prezidenţială. El a folosit sloganul „Votaţi pentru OK‟, referindu-se la oraşul său natal şi la porecla sa, Old Kinderhook. Însă nici de această dată, termenul „OK‟ nu a fost folosit pentru prima dată.

Cine l-a inventat, de fapt?

„OK‟ a apărut ca o abreviere pentru „Oll Korrect‟, o greşeală umoristică de ortografie a „toate sunt corecte‟, dintr-un articol satiric despre gramatică. Potrivit „History‟, editorul al „The Boston Morning Post‟, Charles Gordon Greene, a fost persoana care a pus pe foaie pentru prima oară aceast cuvânt popular.

La scurt timp de la apariţia articolului, „OK‟ s-a infiltrat în limba populară americană.  A apărut în mai multe publicaţii cunoscute, iar campania preşedintelui doar a pus acest cuvânt pe scena celebrităţii.

Sursă foto: Shutterstock Recente

Nadia Comaneci 4 ok GettyImages 1206897168 jpg
horoscopul toamnei shutterstock 1556244503 jpg
cimpoierul reginei Sursa foto  Instagram jpg
Torpedoul masinii jpg
ben affleck jennifer lopez infidelitate contract prenupțial Sursa Foto  Shutterstock jpg
printul charles si camilla parker bowles gettyimages 495794140 6 jpeg
Secretele dietei cu care Jamie Oliver a slabit usor  Sursa foto Shutterstock jpg
Ezra Miller ritualuri satanice Sursa  Shutterstock jpg
Regele Charles atentat Sursă foto  Shutterstock jpg
Ce semnificație are inelul pe care regele Charles îl poartă, foto pinterest jpeg
Courteney Cox jpg
Regina înmormântare pălărie accesoriu jpg
Stranepotii reginei elisabeta jpeg
Marlyn Monroe si Frank Sinatra foto profimedia 0697582301 jpg
Se va schimba viaţa prinţului William şi a familiei sale  Sursa foto Instagram Kensingtonroyal jpg
omagiu adus reginei Elton John regina înmormântare Sursa foto  Shutterstock jpg
Vedete certate cu apa si sapunul, foto shutterstock jpg
Meredith Gray jpeg
Regina Elisabeta si Printul Filip FOTO Profimedia
Lady Louise Windsor si Regina Elisabeta jpeg