Cine a moştenit averea colosală a lui Walt Disney? Judecătorul care s-a ocupat de caz, acuzat de corupţie

1 profimedia 0379478262 jpg jpeg

La sfârşitul anilor ’20, când Walt Disney de-abia reuşea să se întreţină şi să-şi menţină pe linia de plutire studioul său de animaţie, nu-şi putea imagina că va deveni vreodată unul dintre cele mai mari branduri media din istorie. Însă prima sa producţie, “Albă ca zăpada şi cei şapte pitici”, din 1937, a fost un succes răsunător şi a spart gheaţa pentru construirea unui adevărat imperiu de filme, articole de suveniruri şi parcuri de distracţie.

După ce compania sa a cunoscut o perioadă dificilă, după moartea lui Walt Disney, situaţia s-a redresat în anii 1990 datorită "Disney Renaissance", dar şi colaborării fructuoase cu Pixar. Întrea anii 2006 şi 2020, achiziţiile companiei s-au extins la proprietăţi precum Marvel şi LucasFilm, care au permis creşterea valorii brandului de la 60 de miliarde de dolari la 201 miliarde, după cum ne informează Statista. Totuşi care a fost averea personală a lui Walt Disney în momentul morţii sale şi cine a moştenit-o?

Disney avea o avere de peste 1 miliard de dolari în 1966, când şi-a dat ultima suflare, conform celor făcute publice de Celebrity Net Worth. Inspiration Feed ne informează că 90% din averea lui Walt a fost împărţită în mod egal între soţia sa şi copii, care au primit 45% din banii respectivi, alte 45% s-au dus la proiectele caritabile şi ultimele 10 procente au fost menite pentru restul membrilor familiei lui. Din păcate, lucrurile s-au complicat în privinţa acestei ultime tranşe din averea lui Disney.

În 1993, Sharon Mae Disney, fiica adoptivă mai mică a lui Walt şi a lui Lillian Disney a murit la vârsta de numai 57 de ani. Ea a lăsat în urma ei trei copii – pe Victoria Diane Brown şi pe gemenii Bradley şi Michelle Lund. Ei au moştenit 400 de milioane de dolari, care s-a transformat în câte 200 de milioane pentru fiecare când Brown a murit în 2002.

Totuşi, gemenii respectivi trebuiau să îndeplinească o condiţie pentru a intra în posesia moştenirii lor – să dovedească tribunalului că erau capabili mental pentru a gestiona un asemenea sumă de bani, lucru destul de greu de făcut având vedere greutăţile de învăţare pe care le-au întâmpinat aceştia în primii lor ani de viaţă.

Din cauza faptului că Bradley fusese diagnosticat – în mod eronat – cu sindromul Down, n-a primit averea ce i se cuvenea. În tot acest timp, Michelle a primit partea ei de moştenire. Judecătorul David Cowan a refuzat să îndrepte situaţia între timp, lucru care a dat naştere unui caz de corupţie clară, după cum reiese din The Orange County Register.

Cazul Bradley pare cu atât mai nedrept cu cât chiar sora lui, Michelle, nu este în toate facultăţile sale mintale din cauza anevrismului suferit în 2009. Cazul moştenirii averii lui Walt Disney de către nepotul Bradley n-a fost soluţionat nici până acum.

Foto - Profimedia



Recente

Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Gordon Ramsay  jpeg