Cum să rezişti la serviciu înainte de vacanţă

1 47453 original jpg jpeg

Stres şi un munte de probleme de rezolvat. Cam aşa arată o zi obişnuită de muncă? Este momentul să termini cu toate acestea, mai ales în preajma vacanţei. Iată cu ce să începi!

Profită de lumina soarelui

Multe persoane îşi petrec ziua de muncă într-un spaţiu luminat artificial. Pentru a-ţi îmbunătăţi calitatea somnului şi a evita senzaţia de oboseală din timpul zilei,este necesar să profiţi de soare.

Fă asta în special dimineaţa,întrucât atunci lumina solară este cea mai intensă. Coboară din metrou sau din autobuz cu o staţie înainte de serviciu,ca să mergi puţin pe jos.Află-ţi bioritmul

Nimeni nu poate fi „în priză” tot timpul. Iată de ce este necesar să descoperi care sunt momentele de maximă şi de minimă energie,urmărindu-ţi semnalele corpului. Câteva exerciţii te ajută să scapi de oboseală.

Cu spatele drept,pune-ţi palmele pe cap. Când inspiri,întinde braţele în sus,apoi în lateral ca să măreşti cutia toracică. Atunci când expiri,relaxează-te şi coboară-ţi braţele pe lângă corp.

Când te simţi epuizată,controlează-ţi respiraţia inspirând adânc şi lăsând abdomenul să se umfle. Ţine-ţi respiraţia câteva secunde şi apoi expiră încet. Repetă această mişcare de două-trei ori.

Automasajul şi câteva mici exerciţii de relaxare pentru îndepărtarea tensiunilor îţi vor permite să te deconectezi şi să te linişteşti preţ de câteva minute. Cu coatele sprijinite pe birou,freacă-ţi palmele una de cealaltă şi apoi aşază-le peste ochii închişi.

Cu degetele mari pe tâmple,pune-ţi arătătoarele în mijlocul frunţii şi fă-le să alunece şi ele spre tâmple,trăgând de sprâncene (de trei sau de patru ori).

Încearcă să clipeşti de cât mai multe ori,deoarece acest lucru îţi stimulează glandele lacrimale. Nu uita să faci aceste exerciţii câte un minut la fiecare două ore.

Ca să-ţi relaxezi muşchii spatelui şi ceafa,care se încordează adesea în caz de stres şi de sedentarism,strânge cu mâna pielea de pe ceafă,odată cu muşchii de la baza gâtului.

Trage de piele în sus cu delicateţe,dă din cap de vreo 10-12 ori ca pentru o afirmaţie,de tot atâtea ori ca pentru o negaţie şi apoi roteşte-l.

Încheie întorcându-ţi faţa la dreapta şi la stânga. Apoi schimbă mâna şi ia-o de la capăt. Pe parcurs,inspiră pe nas şi expiră încet pe gură,pentru a-ţi destinde maxilarele.

Înfrumuseţează spaţiul de lucru

Ca să nu-ţi obosească ochii,este bine să stai la o distanţă de cel puţin 50 de centimetri faţă de ecranul calculatorului şi să-ţi pui toate lucrurile în ordine pe birou.

Astfel îţi vei proteja ochii de radiaţii şi vei putea să te concentrezi mai bine. În plus,îţi vei uşura munca şi nu-ţi vei mai risipi energia enervându-te că nu-ţi găseşti lucrurile de care ai nevoie.

Destinde-te!

Când ideile ţi se învolburează în minte,te poţi limpezi cu un exerciţiu pe cât de simplu,pe atât de eficient. Stai în picioare,cu capul drept şi cu mâinile pe lângă corp.

Inspiră strângându-ţi pumnii şi ridică-ţi umerii. Păstrează poziţia câteva secunde,ţinându-ţi şi respiraţia,apoi expiră încet,destinde-ţi braţele şi imaginează-ţi că scapi de greutatea care îţi apăsa umerii. Fă din nou acest exerciţiu ori de câte ori simţi nevoia.Recente

Amal si George Clooney jpg
Un obiect extraterestru descoperit în mormântul faraonului Tutankhamon sursa foto  Shutterstock jpg
Camilla jpg
casatorita cu Lordul plăcerilor carnale, 75 de amante 1 sursa foto  Imdb jpg
Nicola Peltz si Victoria Beckham jpg
Curiozitatile stranepotilor Reginei la funeraliile ei Cum au trecut in noua etapa fara Gan Gan Sursa foto Instagram windsor royal family jpg
Iti mai amintesti Melrose Place Vezi cum arata acum actorii din rolurile principale Sursa foto Shutterstock jpg
Ryan Grantham și a omorât mama Plănuia să l împuște pe Justin Trudeau Sursa foto  Considering Love and Other Magic (2016) jpg
un bebelus care plange, shutterstock jpg
 Johhny Cash jpeg
Printesa Anne si Camilla Parker jpeg
Shakira, nemiloasă cu angajații Sursa foto  revista Elle jpg
Scene cu Robin Williams din Doamna Doubtfire care n au aparut niciodata Sursa foto captura YouTube  1 jpg
înmormântare regală, sicriul Reginei, siciu deschis Sursa foto  Instagram Royal Family jpg
Colaj familia regala, femei insarcinate, shutterstock jpg
Cara Delevingne jpg
Nadia Comaneci 4 ok GettyImages 1206897168 jpg
horoscopul toamnei shutterstock 1556244503 jpg
cimpoierul reginei Sursa foto  Instagram jpg
Torpedoul masinii jpg