Cum văd copiii dragostea?

1 46175 original jpg jpeg

Oamenii mari complică mereu lucrurile, se ceartă, se despart… Cu sufletul lor plin de candoare, copiii văd dragostea surprinzător de simplu.

Iubirea înseamnă cadouri

Jo-elle are cinci ani. Suficient ca să vadă că iubirea e „atunci când tati îi ia lucruri frumoase lui mami. Şi mie îmi cumpără jucării,tot din dragoste. Am foarte multe jucării,pentru că tati mă iubeşte atât de mult…”.

La rândul ei este îndrăgostită şi ştie precis cu cine se va căsători: „M-am îndrăgostit mult de Călin. E aşa de frumos!”, zice ea oftând visătoare, dar adaugă precaută: „Când mă fac mare şi mă căsătoresc,nu vreau să-mi taie burtica să scoată copilul, că acolo eu am mâncare”.

Cunoaşte de pe acum şi gelozia: „Uneori mami şi tati se îmbrăţişează după ce s-au certat, dar nu-mi place când fac asta fără mine”.

Cum să stai în inima cuiva?

Lara are tot cinci anişori şi o mare dilemă:pe cine să aleagă între Marek şi Bogdan. Primul sfat îl primeşte de la Jo-elle,vesela ei colegă de grădiniţă: „Dacă nu poţi să alegi cu cine să te căsătoreşti,mai bine îi iei pe amândoi!”. Soluţia nu o mulţumeşte,aşa că se mai gândeşte puţin: „Iubirea e atunci când stai în inima cuiva,cum stau eu în inima lui tati,şi-l ţii strâns în braţe. Bogdan stă mereu lângă mine şi s-a îmbrăcat de ziua mea în cămaşa care-mi place. Cu el rămân!”. S-ar putea să fie o alegere înţeleaptă, mai ales că Marek locuieşte în Germania şi

Nu e bine să se certe părinţii

Pentru Vlad lucrurile sunt şi mai clare decât pentru Lara. Are două prietene şi nu vrea să renunţe la niciuna. Au şapte ani, ca şi el, ceea ce e un lucru bun: „Cei de vârste diferite nu pot avea o relaţie, pentru că nu se potrivesc”. El şi prietenele nu au „probleme dificile” ca oamenii mari, care ajung să divorţeze.

„Nu e bun divorţul! Ar trebui să se împace, la fel ca la început, altfel copilul rămâne cu mama şi n-o să aibă tată să-i spună ce să facă uneori”,explică el cu hotărâre. Petru are şase ani şi e de aceeaşi părere. A găsit şi rezolvare pentru orice conflict: „Ca să nu se despartă de soţie, soţul ar trebui să-i dea flori ca la primele întâlniri şi să o sărute. Să-şi dea seama că o iubeşte. Eu aşa fac!”.

Dragostea e dulce sau amară

Certurile apar din prea multe necazuri pe care numai oamenii mari le au. Asta crede Andrei. La doar şase ani este sigur că iubirea e dulce când se iubesc părinţii,iar când se ceartă e amară. Şi cei care se despart continuă să se iubească,pentru că iubirea nu se termină niciodată, dar iubirea lor e mai mică. Dacă se face iubirea mare la loc,trebuie să se căsătorească din nou şi să aibă copii. Pe copii îi aduce barza. Face nişte ouă din care ies seminţe. Le lasă la geam,mama le mănâncă. Copilul creşte în stomac şi iese frumos”.

Rareş-Ştefan, cu un an mai mic decât Andrei, nu prea e de acord: „Copiii vin de la Doamne-Doamne,care îi trimite în burtica mamei. Tati aduce banii să cumpere mâncare şi trebuie să fie puternic şi mai mare decât mămica,să aibă grijă de ea şi de copil. Fetele nu sunt deloc puternice. Am o prietenă la grădiniţă şi sunt mai puternic decât ea. Aşa trebuie!“.

Ce este căsătoria?

-„Oamenii, când se căsătoresc,se pregătesc înainte cu mâncare şi muzică, pentru că atâta ştiu ei să facă. Cel mai bun la nuntă e tortul.” (Cristina-4 ani)

-„Când o să fiu mare n-o să mă căsătoresc, pentru că femeile mi se par enervante.” (Mihai-6 ani)

-„Şi copiii se căsătoresc. Eu nu o să-mi iau o soţie că nu pot să-ndur multe.” (Bogdan-4 ani)

-„Oamenii căsătoriţi nu sunt liberi,trebuie să aibă grijă de copii.” (Alina-5 ani)

Cum vin copiii pe lume?

-„Pe copii îi aduce barza. La noi încă nu a venit,trebuie s-o sune mami.” (Cristian-5 ani)

-„Copiii vin din cer cu umbrela.” (Maria-5 ani)

-„Pe copii îi aduce barza cu maxi-taxiul.” (Ana-Maria-5 ani)

-„Copiii cresc din copaci.” (Iulia-5 ani)

-„Tati voia patru copii,dar sunt prea multe fete în familie.” (Daria-5 ani)

-„Copilul se formează dintr-o bulă în organism. Copilul creşte în burtă şi medicul taie burta să iasă.” (Vlad-7 ani)Recente

pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț foto  Shutterstock jpg
Taylor Swift jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei foto Shutterstock jpg
bebeluș foto  Shutterstock jpg
Rachel McAdams  jpg
Leonardo DiCaprio foto  Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii jpg
Zac Efron jpg
Beyonce  foto  Instagram jpg
caine jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele jpg
Coperta Click! pentru femei Nr 8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg