Cum văd copiii dragostea?

1 46175 original jpg jpeg

Oamenii mari complică mereu lucrurile, se ceartă, se despart… Cu sufletul lor plin de candoare, copiii văd dragostea surprinzător de simplu.

Iubirea înseamnă cadouri

Jo-elle are cinci ani. Suficient ca să vadă că iubirea e „atunci când tati îi ia lucruri frumoase lui mami. Şi mie îmi cumpără jucării,tot din dragoste. Am foarte multe jucării,pentru că tati mă iubeşte atât de mult…”.

La rândul ei este îndrăgostită şi ştie precis cu cine se va căsători: „M-am îndrăgostit mult de Călin. E aşa de frumos!”, zice ea oftând visătoare, dar adaugă precaută: „Când mă fac mare şi mă căsătoresc,nu vreau să-mi taie burtica să scoată copilul, că acolo eu am mâncare”.

Cunoaşte de pe acum şi gelozia: „Uneori mami şi tati se îmbrăţişează după ce s-au certat, dar nu-mi place când fac asta fără mine”.

Cum să stai în inima cuiva?

Lara are tot cinci anişori şi o mare dilemă:pe cine să aleagă între Marek şi Bogdan. Primul sfat îl primeşte de la Jo-elle,vesela ei colegă de grădiniţă: „Dacă nu poţi să alegi cu cine să te căsătoreşti,mai bine îi iei pe amândoi!”. Soluţia nu o mulţumeşte,aşa că se mai gândeşte puţin: „Iubirea e atunci când stai în inima cuiva,cum stau eu în inima lui tati,şi-l ţii strâns în braţe. Bogdan stă mereu lângă mine şi s-a îmbrăcat de ziua mea în cămaşa care-mi place. Cu el rămân!”. S-ar putea să fie o alegere înţeleaptă, mai ales că Marek locuieşte în Germania şi

Nu e bine să se certe părinţii

Pentru Vlad lucrurile sunt şi mai clare decât pentru Lara. Are două prietene şi nu vrea să renunţe la niciuna. Au şapte ani, ca şi el, ceea ce e un lucru bun: „Cei de vârste diferite nu pot avea o relaţie, pentru că nu se potrivesc”. El şi prietenele nu au „probleme dificile” ca oamenii mari, care ajung să divorţeze.

„Nu e bun divorţul! Ar trebui să se împace, la fel ca la început, altfel copilul rămâne cu mama şi n-o să aibă tată să-i spună ce să facă uneori”,explică el cu hotărâre. Petru are şase ani şi e de aceeaşi părere. A găsit şi rezolvare pentru orice conflict: „Ca să nu se despartă de soţie, soţul ar trebui să-i dea flori ca la primele întâlniri şi să o sărute. Să-şi dea seama că o iubeşte. Eu aşa fac!”.

Dragostea e dulce sau amară

Certurile apar din prea multe necazuri pe care numai oamenii mari le au. Asta crede Andrei. La doar şase ani este sigur că iubirea e dulce când se iubesc părinţii,iar când se ceartă e amară. Şi cei care se despart continuă să se iubească,pentru că iubirea nu se termină niciodată, dar iubirea lor e mai mică. Dacă se face iubirea mare la loc,trebuie să se căsătorească din nou şi să aibă copii. Pe copii îi aduce barza. Face nişte ouă din care ies seminţe. Le lasă la geam,mama le mănâncă. Copilul creşte în stomac şi iese frumos”.

Rareş-Ştefan, cu un an mai mic decât Andrei, nu prea e de acord: „Copiii vin de la Doamne-Doamne,care îi trimite în burtica mamei. Tati aduce banii să cumpere mâncare şi trebuie să fie puternic şi mai mare decât mămica,să aibă grijă de ea şi de copil. Fetele nu sunt deloc puternice. Am o prietenă la grădiniţă şi sunt mai puternic decât ea. Aşa trebuie!“.

Ce este căsătoria?

-„Oamenii, când se căsătoresc,se pregătesc înainte cu mâncare şi muzică, pentru că atâta ştiu ei să facă. Cel mai bun la nuntă e tortul.” (Cristina-4 ani)

-„Când o să fiu mare n-o să mă căsătoresc, pentru că femeile mi se par enervante.” (Mihai-6 ani)

-„Şi copiii se căsătoresc. Eu nu o să-mi iau o soţie că nu pot să-ndur multe.” (Bogdan-4 ani)

-„Oamenii căsătoriţi nu sunt liberi,trebuie să aibă grijă de copii.” (Alina-5 ani)

Cum vin copiii pe lume?

-„Pe copii îi aduce barza. La noi încă nu a venit,trebuie s-o sune mami.” (Cristian-5 ani)

-„Copiii vin din cer cu umbrela.” (Maria-5 ani)

-„Pe copii îi aduce barza cu maxi-taxiul.” (Ana-Maria-5 ani)

-„Copiii cresc din copaci.” (Iulia-5 ani)

-„Tati voia patru copii,dar sunt prea multe fete în familie.” (Daria-5 ani)

-„Copilul se formează dintr-o bulă în organism. Copilul creşte în burtă şi medicul taie burta să iasă.” (Vlad-7 ani)Recente

Cara Delevingne jpg
Nadia Comaneci 4 ok GettyImages 1206897168 jpg
horoscopul toamnei shutterstock 1556244503 jpg
cimpoierul reginei Sursa foto  Instagram jpg
Torpedoul masinii jpg
ben affleck jennifer lopez infidelitate contract prenupțial Sursa Foto  Shutterstock jpg
printul charles si camilla parker bowles gettyimages 495794140 6 jpeg
Secretele dietei cu care Jamie Oliver a slabit usor  Sursa foto Shutterstock jpg
Ezra Miller ritualuri satanice Sursa  Shutterstock jpg
Regele Charles atentat Sursă foto  Shutterstock jpg
Ce semnificație are inelul pe care regele Charles îl poartă, foto pinterest jpeg
Courteney Cox jpg
Regina înmormântare pălărie accesoriu jpg
Stranepotii reginei elisabeta jpeg
Marlyn Monroe si Frank Sinatra foto profimedia 0697582301 jpg
Se va schimba viaţa prinţului William şi a familiei sale  Sursa foto Instagram Kensingtonroyal jpg
omagiu adus reginei Elton John regina înmormântare Sursa foto  Shutterstock jpg
Vedete certate cu apa si sapunul, foto shutterstock jpg
Meredith Gray jpeg
Regina Elisabeta si Printul Filip FOTO Profimedia