Cum verifici corect prospeţimea alimentelor de pe piaţă. La ce să fii atent când cumperi vinete

1 vinete jpg jpeg

Ne dorim să consumăm alimente proapete, însă de cele mai multe ori, unele produse din supermarket se pot strica mai repede, decât altele, în ciuda faptului că termenul de valabilitate este unul îndelungat. Iată cum verifici dacă alimente precum: peşte, lapte, unt sau vinete sunt încă proaspete!

Există multe modalităţi care te pot ajuta să descoperi cât de proaspete sunt alimentele pe care le achiziţionezi de pe piaţă şi pe care, ulterior, urmează să le consumi. De pildă, un supermarket britanic a început recent să îşi încurajeze clienţii să îşi folosească mirosul ca o modalitate de a afla dacă laptele este încă bun pentru consum. Cât este de bună această tehnică, dar şi care sunt modalităţile cu ajutorul cărora poţi afla dacă alimentele tale preferate sunt încă proaspete?

Peştele proaspăt nu are acel miros puternic specific, doar o aromă uşoară. De asemenea, peştele care a fost recent pescuit are branhii roşii sau roz. Dacă este congelat, el trebuie să aibă aceeaşi aromă uşoară ca şi cel proaspăt.

Vrei să ştii dacă laptele pe care îl cumperi este proaspăt? Pentru a afla acest lucru, trebuie să fii atent la: miros, gust şi culoare. Laptele proaspăt trebuie să aibă o culoarea albă pură, să nu aibă un miros greu şi un gust diferit, de cel deja cunoscut.

Citeşte şi: Alimente cu termen de valabilitate prelungit. Merită să le ai în cămară pentru zile negre 

Vinetele sunt legume delicioase, însă cu greu reuşim de fiecare dată să le cumpărăm pe cele potrivite. Pentru a verifica prospeţimea unei vinete, trebuie să fii atent la tulpina sa. Dacă tulpina îşi schimbă culoarea, de la verde la maro sau roşcat, leguma nu este proaspătă.

Ştiai că dacă nu deschizi pachetul de unt, este posibil ca acest aliment să reziste, până la 9 luni, în congelator? În plus, dacă interiorul untului are aceeaşi culoare ca exteriorul, produsul este proaspăt şi sigur pentru consum.  

Sursă foto: Shutterstock Recente

Bebe Rexha se lupta cu kilogramele in plus Sursa foto shutterstock 2271496475 jpg
Afis LineUp FULL  cu Parteneri  16p9 1920x1080px NVS  Digital RE 8iun png
Arnold Schwarzenegger foto  Shutterstock jpg
Kate Middleton foto  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg
Eva Mendes foto  Shutterstock jpg
actriță pe covorul roșu sursa  Shutterstock jpg
Frica de zbor jpg
angelina Jolie foto  Shutterstock jpg
Vedete care sufera de tulburare bipolara Sursa foto shutterstock 1604341012 jpg
Arnold Schwarzenegger jpg
Copii jpg
3 lucruri pentru care oamenii te judeca atunci cand te vad prima data Sursa foto shutterstock 660620350 jpg
Zodiacul pasarilor Sursa foto shutterstock 2170596575 jpg
Apa oxigenata in ureche jpg
Kim Kardashian, Kanye West sursa  Shutterstock jpg
Regele Charles, Camilla Parker jpeg
Avion jpg
Lisa Bonet, Jason Momoa jpg
Celine Dion foto  Shutterstock jpg