Cum verifici corect prospeţimea alimentelor de pe piaţă. La ce să fii atent când cumperi vinete

1 vinete jpg jpeg

Ne dorim să consumăm alimente proapete, însă de cele mai multe ori, unele produse din supermarket se pot strica mai repede, decât altele, în ciuda faptului că termenul de valabilitate este unul îndelungat. Iată cum verifici dacă alimente precum: peşte, lapte, unt sau vinete sunt încă proaspete!

Există multe modalităţi care te pot ajuta să descoperi cât de proaspete sunt alimentele pe care le achiziţionezi de pe piaţă şi pe care, ulterior, urmează să le consumi. De pildă, un supermarket britanic a început recent să îşi încurajeze clienţii să îşi folosească mirosul ca o modalitate de a afla dacă laptele este încă bun pentru consum. Cât este de bună această tehnică, dar şi care sunt modalităţile cu ajutorul cărora poţi afla dacă alimentele tale preferate sunt încă proaspete?

Peştele proaspăt nu are acel miros puternic specific, doar o aromă uşoară. De asemenea, peştele care a fost recent pescuit are branhii roşii sau roz. Dacă este congelat, el trebuie să aibă aceeaşi aromă uşoară ca şi cel proaspăt.

Vrei să ştii dacă laptele pe care îl cumperi este proaspăt? Pentru a afla acest lucru, trebuie să fii atent la: miros, gust şi culoare. Laptele proaspăt trebuie să aibă o culoarea albă pură, să nu aibă un miros greu şi un gust diferit, de cel deja cunoscut.

Citeşte şi: Alimente cu termen de valabilitate prelungit. Merită să le ai în cămară pentru zile negre 

Vinetele sunt legume delicioase, însă cu greu reuşim de fiecare dată să le cumpărăm pe cele potrivite. Pentru a verifica prospeţimea unei vinete, trebuie să fii atent la tulpina sa. Dacă tulpina îşi schimbă culoarea, de la verde la maro sau roşcat, leguma nu este proaspătă.

Ştiai că dacă nu deschizi pachetul de unt, este posibil ca acest aliment să reziste, până la 9 luni, în congelator? În plus, dacă interiorul untului are aceeaşi culoare ca exteriorul, produsul este proaspăt şi sigur pentru consum.  

Sursă foto: Shutterstock Recente

pahare   shutterstock 2155428393 jpg
Bradley Cooper si Lea jpeg
Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg