Din dragoste pentru natură. 70 de femei s-au măritat cu nişte copaci pentru a-i salva de la tăiere

1 copac shutterstock 639484663 jpg jpeg

Defrişarea este principalul motiv al schimbărilor climatice pe care le observăm cu toţii în lume, iar, în 2015-2020, s-a estimat că s-au defrişat 10 milioane de hectare pe an. De-a lungul anilor, oamenii au protestat împotriva tăierii copacilor în diverse zone ale pământului, însă, pentru a atrage mai mult atenţia, au fost nevoiţi să născocească noi metode de protest.

Simbolicul protest are menirea de-a evidenţia un lucru simplu – că "copacii sunt pertenerii noştri pe viaţă ". Peste 70 de femei s-au “căsătorit” cu 90 de copaci într-o regiune în care e planificată o defrişare masivă pentru a se face loc unor noi construcţii.

Primăria din Bristol şi-a propus să construiască 166 de apartamente şi, pentru a realiza acest proiect, trebuie să taie copacii de pe acea suprafaţă de teren. Localnicii s-au opus. Cum au făcut asta? În jur de 70 de femei s-au “măritat” cu 90 de copaci maturi în cadrul unei ceremonii care atrage tot mai mult atenţia presei de peste tot.  

Organizatoarea protestului, Siobhan Kierans, a dezvăluit la BBC că întreaga măsură a fost luată de aceste femei pentru a demonstra tuturor că suntem cu toţii într-un parteneriat pe viaţă cu copacii, cu natura.

"Să te măriţi cu un copac este un privilegiu. Nu e doar un gest sentimental, este plin de însemnătate şi simbolic", a declarat “mireasa” Suzan Hackett. "Copacii sunt un exemplu pur de dragoste necondiţionată, care se potriveşte la fix cu conceptul mariajului. Căsnicia e pentru totdeauna, respiraţia este pe toată viaţa. Bristol are nevoie de copaci maturi mai mult decât de locuinţe de lux", susţine organizatoare protestului inedit.

Rămâne să vedem cum se va încheia acest protest, cine va învinge – natura sau stilul de viaţă modern?

Foto - Shutterstock, InstagramRecente

michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg