Din lumea căţeilor

1 84211 original jpg jpeg

Loiali, ascultători şi iubitori de atenţie, câinii sunt probabil darul pe care noi, oamenii, l-am primit pentru a nu fi niciodată trişti. Deşi pare că ştim totul despre ei, dragii noştri patrupezi continuă să ne surprindă.

1. Câinii nu văd alb-negru, cum probabil ştiai până acum. Ei au o vedere asemănătoare cu a oamenilor, doar că nu văd culorile în nuanţe vii precum noi.

2. Dacă te întrebi de ce nasul câinelui este mereu ud, trebuie să ştii că acesta secretă o mucoasă care îl ajută la absorbirea mirosului. Astfel, ei pot avea un miros chiar şi de 100.000 de ori mai bun decât cel al omului.

3. Uneori le subestimăm inteligenţa, dar în realitate câinii pot învăţa de-a lungul vieţii 250 de cuvinte şi gesturi. Fruntaşă în topul celor mai inteligenţi câini este rasa Border Collie, urmată de rasele Pudel, Ciobănesc german, Labrador şi Doberman.

4. Câinii trăiesc în medie 15 ani, iar cei de la oraş sunt cu 3 ani mai longevivi faţă de cei de la ţară. Cei mai mulţi ani i-a avut Bluey, care a trăit, în Australia, 29 de ani şi 5 luni.

5. Datorită simţului olfactiv foarte dezvoltat, câinii pot simţi anumite boli precum cancerul sau diabetul. Aceştia nu ştiu că se întâmplă ceva rău, dar simt, prin miros, modificările din respiraţia sau urina stăpânului.

6.Cei mai înalţi câini din lume sunt cei din rasa Marele Danez. Recordul îl deţine Zeus din oraşul Michigan, care măsura 2, 26 metri, în picioare, conform Guinness Book.

7. Câinii pot face multe din bolile pe care le au şi oamenii, de la epilepsie până la insuficienţă renală, însă cea mai frecventă problemă a lor este obezitatea. Chiar dacă ei vor să mănânce orice, multe din alimentele pe care le consumă, le fac rău. Mult râvnita ciocolată le este chiar fatală.

8. Mirosul stăpânului este ceea ce păstrează câinele înt-o anumită partea a creierului, de aceea emanaţia corpului nostru le declanşează un răspuns emoţional instinctiv. Acum ştim de ce sunt atât de încâtaţi să ne vadă.Recente

Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg