FOTO Suma record cu care s-a vândut casa primului preşedinte american. Bun venit acasă la George Washington!

1 fotojet jpg jpeg

O parte din proprietatea pe de muntele Vernon a fost vândută cu o sumă impresionantă, devenind astfel cea mai tare lovitură imobiliară dată vreodată în regiunea Washington.

Cu siguranţă că, în asemenea condiţii, declaraţia pe care primul preşedinte american, George Washington, a făcut-o în 1797 prinde o nouă semnificaţie: “Aş prefera să fiu la ferma mea decât împăratul lumii!”

Situată pe un teren imens, de 6,45 hectare, casa a fost vândută ultima dată în 2014, când fostul direc-tor de la Lockheed Martin, Robert Stevens, şi soţia acestuia, Michelle Stevens, au plătit 18,6 milioane de dolari pe ea.  

stanga
dreapta
2 casa 1 jpg jpeg
3 casa 2 jpg jpeg
4 casa 3 jpg jpeg
5 casa 4 jpg jpeg
6 casa 5 jpg jpeg
7 casa 6 jpg jpeg
8 casa 7 jpg jpeg
9 george washington shutterstock 423235858 jpg jpeg
1 fotojet jpg jpeg

Cunoscută ca River View Estate (n.r. proprietatea Vedere spre lac), vila principală are 1.486mp, şapte dormitoare, 13 băi şi o deschidere de 122m spre lacul Potomac. Casa oaspeţilor are şi ea trei dormi-toare, trei băi şi o suprafaţă destul de generoasă.   

Casa a fost parte din hectarele pe care fondatorul Americii le-a cumpărat în 1760, după cum ne in-formează American Horticultural Society, care deţine şi-n ziua de astăzi parte din proprietatea origi-nală, care este acum muzeu.

Şi cât de valoaroasă a fost tranzacţia?

Mansion Global ne informează că vânzarea s-a încheiat pe 29 octombrie 2021, la preţul de 48 de milioane de dolari, plus 2 milioane de dolari la cât au fost evaluate mobila şi restul obiectelor personale. Adică un total de 50 de milioane de dolari, sumă record pentru acea zonă!

Vila a rămas în familia Washington până în 1859, după care a fost vândută de patru ori. În ultima vreme, a fost scoasă pe piaţă în septembrie 2020, pentru 60 de milioane de dolari, şi a cunoscut îmbunătăţiri moderne numeroase în ultimul secol.

Printre atuurile casei se numără o sală de sport cu vedere spre lacul Potomac, o zonă de spa adiacentă, cu saună şi piscină interioară. De asemenea, există o sală de cinema, o recepţie care duce spre grădina superb amenajată şi o cameră de jocuri, cu bar şi masă de biliard.

Creată de arhitectul Jim Rill, vila are terase cu vedere spre lac, care pot fi accesate din aproape toate încăperile. Mai este şi un garaj spaţios pe proprietate, ce permite găzduirea a patru maşini, o gar-sonieră şi nişte grădini de trandafiri minunate.

La numai 10 minute de oraş, vila este considerată inteligentă, având sisteme audio şi nu numai con-trolate prin calculator.

Agenţia imobiliară care a reuşit vânzarea record este Heather Corey de la TTR Sotheby’s Internation-al Realty.  

Foto - dezvoltator imobiliar, ShutterstockRecente

Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg
Dakota Johnson jpg
panza de paianjen shutterstock 1761418589 jpg