Hanako, cel mai longeviv koi. Recordul înregistrat de crapul japonez nu a fost încă depăşit

1 shutterstock 755936842 jpg jpeg

Koi Hanako a fost cel mai longeviv peşte koi japonez din câţi au existat vreodată. Hanako era o femelă frumoasă, de culoare stacojie, iar numele ei, Hanako înseamnă în japoneză „fata florilor‟. Peştele s-a născut în anul 1751, în mijlocul erei Tokugawa, şi a murit la 7 iulie 1977.

Avea nu mai puţin de 226 de ani, iar acest lucru l-a făcut pe Hanako nu numai cel mai bătrân Koi, ci şi cel mai longeviv peşte de apă dulce care a existat vreodată. Acest record nu a fost încă depăşit până în prezent.

Vârsta reală a lui Hanako a fost verificată prin analiza inelelor formate în secţiunea corpului ei. De fapt, i-au calculat vârsta, aşa cum dendrologii determină vârsta unui copac, prin numărarea inelelor de creştere pe lemn; în cazul lui Hanako, inelele au fost numărate folosind un microscop cu lumină.. Diferenţele în lăţimea inelelor reflectă schimbarea sezonieră a verii şi a iernii. În timpul sezonului estival, peştii mănâncă mai mult şi cresc mai mult, rezultând un model mai larg de inel de creştere. Creşterea mai îngustă reprezintă metabolismul mai lent în timpul anotimpurilor reci, îngheţate. Pentru a analiza vârsta exactă a Hanako, aceasta a fost extrasă din iazul adânc format în munţii provinciei Mino. Au fost scoşi cu o pensetă doi solzi din părţi diferite ale corpului. Inelele individuale de creştere au fost analizate cu atenţie, pe o perioadă de două luni, de către profesorul Masayoshi Hiro, de la Laboratorul de Ştiinţe Animale, Universitatea Femeilor din Nagoya. Profesorul Hiro şi dr. Komei Koshihara, ultimul proprietar al lui Hanako, au fost amândoi surprinşi atunci când au descoperit că peştele avea 215 de ani la acea vreme. În urma acestei descoperiri, s-au gândit să examineze şi ceilalţi cinci crapi koi din acelaşi iaz. După o analiză de un an, rezultatele au arătat că şi ceilalţi peşti din iaz aveau peste 100 de ani.

La 25 mai 1966, dr. Komei Koshihara a transmis un mesaj, către întreaga naţiune japoneză, prin postul de radio Nippon Hoso Kyokai despre povestea koi Hanako. La acel moment, Hanako avea 215 de ani, cântărea 7,5 kilograme şi avea 70 de centimetri lungime. El a explicat că peştele a fost preluat de la bunica sa maternă, care moştenise peştele din „vremurile de demult‟. Dr. Koshihara l-a descris pe Hanako drept cel mai drag prieten al său.

2 koi hanako jpg jpeg

“Hanako”, foto Dr. Komei Koshihara, 14 august 1971

Nimeni nu ştie exact motivul pentru durata ei de viaţă uimitor de lungă, dar se bănuieşte că apele cristaline ale munţilor japonezi plus dragostea şi grija proprietarilor ei au fost cheia longevităţii.

@shutterstock



Recente

Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg