Incredibila viaţă a lui Isaac Newton, fiul unui ţăran analfabet. Ce păcate mărturisea: „Am mâncat un măr în casă“

1 shutterstock 252140644 jpg jpeg

În urmă cu 378 de ani, pe 4 ianuarie 1642, se năştea una dintre cele mai luminate minţi ale omenirii: savantul britanic Isaac Newton. A descoperit gravitaţia, a revoluţionat optica, dar a fost şi o persoană introvertită, cu multe secrete şi ciudăţenii.

Nimeni nu s-ar fi aşteptat ca fiul unui ţăran analfabet din comitatul  Lincolnshire (Anglia) să ajungă unul dintre cei mai mari savanţi din istorie. Studiile şi cercetarea i-au ocupat tot timpul, de aceea Iaac Newton nu a avut o relaţie sau familie şi a murit virgin.

A sacrificat orice pentru ştiinţă şi a făcut chiar lucruri nebuneşti. De exemplu, o dată şi-a înfipt un ac în globul ocular, pentru a testa o teorie despre proprietăţile luminii.

Omul de ştiinţă britanic era pasionat şi de alchimie, aşa că şi-a dedicat o mare parte din timp acestui domeniu şi a căutat Piatra Filosofală.

De ce boală psihică suferea

De-a lungul vieţii, a avut două căderi nervoase grave. Istoricii spun că este posibil să fi avut legătură cu faptul că a consumat diverse substanţe chimice pentru experimentele sale. Se bănuieşte totuşi că suferea de o boală mintală şi anume tulburare bipolară.

S-a născut într-o familie de oameni simpli. Tatăl său, un fermier pe care îl chema tot Isaac Newton, era analfabet, iar mama sa, Hannah Ayscough, abia ştia să citească. S-a născut prematur, la 6 luni, iar mama sa a spus că era atât de mic la naştere încât ar fi putut să încapă într-o cană de litru.

Deşi a realizat multe descoperiri ştiinţifice, Newton era un om religios şi foarte habotnic, Omul de ştiinţă a fost îngrijorat de cele mai mici lucruri zilnice şi, la 19 ani, a făcut o listă cu păcate pe care le credea foarte grave.

Printre acestea se numărau

1. Am mâncat un măr în casă 2. Am făcut o capcană pentru şoareci 3. Am făcut plăcintă într-o duminică seară 4. Am înotat 5. Nu mi-am ascultat mama 6. Mi-am ameninţat părinţii că îi voi arde şi le voi da foc la casă 7. Am dorit moartea cuiva şi am sperat să se întâmple 8. Am avut gânduri, acţiuni şi cuvinte murdare 9. M-am gândit mai mult la bani decât la Dumnezeu 10. Mi-am lovit sora 11. Nu l-am iubit pe Dumnezeu 12. M-am temut mai mult de oameni decât de Dumnezeu 13. Mi-a păsat mai mult de lucruri ordinare decât de Dumnezeu 14. Nu m-am dus la biserică 15. Am citit o carte duminica  

FOTO Shutterstock



Recente

Lily Allen jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg