Înteţeşte pasiunea în dormitor cu Feng Shui!

1 51968 original jpg jpeg

E un spaţiu al relaxării, al încărcării cu energie şi al regăsirii cu partenerul tău. Dar poate fi şi o sursă de disconfort, asta dacă laşi la voia întâmplării amenajarea lui într-un mod armonios.

În arta orientală Feng Shui,energia Chi poate fi reechilibrată în dormitor mai bine decât în oricare altă încăpere a casei. Şi sănătatea ta poate cunoaşte un reviriment,iar starea de spirit pozitivă te ajută,inclusiv pe plan profesional. Iată de ce,de astăzi,e bine să nu mai priveşti acest spaţiu ca pe oricare altul şi să te implici activ în reamenajarea lui,conform cu principiile tradiţionale Feng Shui.

Ce încăpere poate fi dormitor

Este ideal să alegi pentru dormitor camera cea mai îndepărtată de uşa de intrare în locuinţă.

Camera de dormit nu trebuie plasată deasupra unui garaj ori a unui magazin,căci în aceste spaţii se acumulează energie „stătută“. Un remediu pentru purificarea energiei ar fi să aduceţi plante cu multe frunze în cameră,dar nu mai mici de 1 m şi care să fie plasate la 2 m de ocupanţi.

De asemenea,nu ar trebui să se afle vizavi,lângă,deasupra ori dedesubtul unei băi ori al unei bucătării,pentru a nu avea energia „contaminată“.

Nu trebuie să se afle la mai puţin de 70 de metri de o cale ferată ori de şine de tramvai sau în imediata vecinătate a unei măcelării (Chi-ul va fi perturbat de vibraţii,câmpuri magnetice ori de energia fricii şi a morţii – în ultimul caz).

În dormitor este indicat să existe o singură intrare.

Mobilierul, piese în armonie

Oglinzile în dormitor,în special cele în care se reflectă patul,sunt semne de neînţelegere între parteneri,chiar de infidelitate.

Patul trebuie să aibă o tăblie înaltă la cap – pentru susţinere psihică – nu trebuie amplasat între uşă şi fereastră (Chi-ul cosmic va ataca ocupantul),pe diagonala camerei. Ideal ar fi să fie întotdeauna lângă un perete,pentru un somn odihnitor şi liniştit.

Cea mai bună poziţie pentru pat este în diagonală cu uşa. Nu trebuie plasat între două uşi,sub geam sau pe peretele comun cu baia („contribuie“ la disiparea energiei) ori cu piese ascuţite de mobilier pe deasupra.

Televizorul,ca de altfel orice aparatură care consumă energie electrică,trebuie „izgonit“ din dormitor! Dacă totuşi nu vă puteţi despărţi de el,noaptea acesta trebuie acoperit cu o folie din plastic ori un milieu.

Tavanul camerei trebuie să fie drept,fără grinzi sau înclinaţii. Dacă tavanul este înclinat,aşezaţi patul sub partea cea mai înaltă a acestuia şi agăţaţi fluiere din bambus pe toate corpurile de iluminat.

O plantă amplasată într-un colţ al camerei va preveni stagnarea energiei în acel loc.

Nu aşezaţi peisaje acvatice,fântâni interioare ori acvarii în dormitor,pentru că apa atrage stresul.

Trucuri pentru o ambianţă care să te echilibreze

Pentru un climat călduros şi primitor,vopseşte dormitorul în culori precum crem ori piersică. Pentru stimularea energiei tămăduitoare,alege o vopsea în tonuri albastre,verzi sau de levănţică,şi ca să ai o viaţă de cuplu iubitoare,optează pentru roz sau roşu-deschis.

Dezordinea împiedică circulaţia liberă a Chi-ului. Evită să doseşti lucruri de care nu mai ai nevoie sub pat.

În Feng Shui,inspiraţia şi automotivaţia sunt adesea potenţate de picturi sau elemente artistice care insuflă o stare de bine. De asemenea,nu strică dacă în dormitorul tău se regăsesc două-trei amintiri din vacanţe ori cadouri primite de la cei dragi.

Iluminarea este foarte importantă,ca de altfelşi aerisirea. Ideal ar fi să ţineţi geamul deschis în dormitor cel puţin 20 de minute pe zi,prin urmare alegeţi jaluzele care se deschid uşor dimineaţa,permiţând accesul luminii naturale,şi se închid etanş noaptea,blocând întunericul.

Pentru o atmosferă romantică, e indicat să aveţi mereu o vază albă cu trandafiri roz, fără spini, în vecinătatea patului.

simeon stalpnicul png
simeon stalpnicul png


Recente

Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg
Dakota Johnson jpg
panza de paianjen shutterstock 1761418589 jpg