Melodia „I Will Always Love You”, făcută cunoscută de Whitney Houston după ce lui Elvis i s-a interzis s-o cânte

1 altul buuuuuuuuuuuuuuuuun jpg jpeg

Cântăreaţa americană de muzică country şi-a construit o carieră muzicală remarcabilă şi a câştigat sume impresionate de bani de pe urma succesului ei. Însă mult mai mult bănet i-a adus melodia „I Will Always Love You”, pe care a compus-o şi i-a dat-o lui Whitney Houston ca s-o transforme într-un adevărat hit.

Înainte de-a ajunge la Whitney Houston, melodia care a rămas şi-n ziua de azi în memoria colectivă era cât pe ce să fie făcută cunoscută de nimeni altul decât Elvis Presley. Însă Dolly a refuzat să-i dea Regelui Rock'n'Roll cântecul. Din ce motiv oare?

Dolly Parton a lansat balada în 1974, după cum ne informează Good Housekeeping, „I Will Always Love You” fiind cântată chiar de starul country în 1974, când a fost făcută cunoscută publicului pentru prima dată, cât şi în 1982, când a înregistrat-o pentru filmul The Best Little Whorehouse. Însă Parton avea vise mai mult mai abiţioase legate de compoziţia ei. Voia să i-o dea lui Elvis ca să o facă el hit.

Culmea e că Regele Rock

Roll era foarte interesat de compoziţia lui Dolly şi tocmai era pe punctul de-a semna contractul cu celebra compozitoare, când Parton s-a răzgândit şi s-a retras din întreaga lor colaborare. Care a fost motivul? Dolly n-a vrut să accepte ca Presley să deţină jumătate din drepturile de autor ale melodiei şi i-a interzis marelui cântăreţ să cânte vreodată în public melodia. Şi bine a făcut când l-a refuzat pe Elvis, pentru că a reuşit să obţină tot ceea ce şi-a dorit de la alt star de top!

Abia în momentul în care melodia a făcut parte din coloana sonoră a filmului The Bodyguard – în care au jucat Kevin Costner şi Whitney Houston - , în 1992, a devenit şi „I Will Always Love You” mare hit peste noapte. Whitney a înregistrat atunci melodia şi a devenit un succes monumental. Hitul a stat nu mai puţin de 14 săptămâni în topul clasamentului U.S. Billboard Hot 100.

Suma exactă pe care Dolly Parton a câştigat-o de pe urma succesului baladei compuse de ea nu a fost făcută niciodată public, însă a contribuit cu vârf şi îndesat la averea de 500 de milioane de dolari pe care o are vedeta country.

Dolly şi-a exprimat regretul că nu reuşise să se înţeleagă cu Elvis în privinţa cântecului, însă şi-a dat seama că Whitney Houston a făcut şi ea o treabă minunată cu „I Will Always Love You”. De fapt, Parton devenise atât de bogată, în urma succesului avut cu faimoasa baladă, încât a declarat, la un moment dat, că putea bine-mersi să cumpere Graceland, priprietatea Regelui Rock

Roll, dacă voia.

Foto - ShutterstockRecente

Hillary Clinton FOTO Profimedia jpg
Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg
Kevin Bacon jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Maimuța Proboscis jpg
Jake Gyllenhaal   jpeg
Justin Bieber jpg
Debbie Harry  Instagram jpg
michael jackson jpg
Khloe Kardashian jpg