Melodia „I Will Always Love You”, făcută cunoscută de Whitney Houston după ce lui Elvis i s-a interzis s-o cânte

1 altul buuuuuuuuuuuuuuuuun jpg jpeg

Cântăreaţa americană de muzică country şi-a construit o carieră muzicală remarcabilă şi a câştigat sume impresionate de bani de pe urma succesului ei. Însă mult mai mult bănet i-a adus melodia „I Will Always Love You”, pe care a compus-o şi i-a dat-o lui Whitney Houston ca s-o transforme într-un adevărat hit.

Înainte de-a ajunge la Whitney Houston, melodia care a rămas şi-n ziua de azi în memoria colectivă era cât pe ce să fie făcută cunoscută de nimeni altul decât Elvis Presley. Însă Dolly a refuzat să-i dea Regelui Rock'n'Roll cântecul. Din ce motiv oare?

Dolly Parton a lansat balada în 1974, după cum ne informează Good Housekeeping, „I Will Always Love You” fiind cântată chiar de starul country în 1974, când a fost făcută cunoscută publicului pentru prima dată, cât şi în 1982, când a înregistrat-o pentru filmul The Best Little Whorehouse. Însă Parton avea vise mai mult mai abiţioase legate de compoziţia ei. Voia să i-o dea lui Elvis ca să o facă el hit.

Culmea e că Regele Rock

Roll era foarte interesat de compoziţia lui Dolly şi tocmai era pe punctul de-a semna contractul cu celebra compozitoare, când Parton s-a răzgândit şi s-a retras din întreaga lor colaborare. Care a fost motivul? Dolly n-a vrut să accepte ca Presley să deţină jumătate din drepturile de autor ale melodiei şi i-a interzis marelui cântăreţ să cânte vreodată în public melodia. Şi bine a făcut când l-a refuzat pe Elvis, pentru că a reuşit să obţină tot ceea ce şi-a dorit de la alt star de top!

Abia în momentul în care melodia a făcut parte din coloana sonoră a filmului The Bodyguard – în care au jucat Kevin Costner şi Whitney Houston - , în 1992, a devenit şi „I Will Always Love You” mare hit peste noapte. Whitney a înregistrat atunci melodia şi a devenit un succes monumental. Hitul a stat nu mai puţin de 14 săptămâni în topul clasamentului U.S. Billboard Hot 100.

Suma exactă pe care Dolly Parton a câştigat-o de pe urma succesului baladei compuse de ea nu a fost făcută niciodată public, însă a contribuit cu vârf şi îndesat la averea de 500 de milioane de dolari pe care o are vedeta country.

Dolly şi-a exprimat regretul că nu reuşise să se înţeleagă cu Elvis în privinţa cântecului, însă şi-a dat seama că Whitney Houston a făcut şi ea o treabă minunată cu „I Will Always Love You”. De fapt, Parton devenise atât de bogată, în urma succesului avut cu faimoasa baladă, încât a declarat, la un moment dat, că putea bine-mersi să cumpere Graceland, priprietatea Regelui Rock

Roll, dacă voia.

Foto - Shutterstock



Recente

marilyn monroe
Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Vrăjitorul din Oz jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Gisele Bundchen  foto   Shutterstock jpg
Meghan Fox  Instagram jpg
Cristiano Ronaldo este in vacanta cu familia  jpg
Bella Hadid  foto   Shutterstock jpg
Keely Brosnan si Pierce Brosnan  jpg