Mierea halucinogenă, bună pentru femei dacă o consumă bărbaţii! Cât costă, unde poate fi găsită şi la ce mai foloseşte

1 miere shutterstock 1012153588 jpg jpeg

Nu toată mierea e la fel. PureWow susţine că există 12 tipuri diferite de miere, care sunt disponibile pentru consum. Fiecare are aroma ei specifică şi nuanţa care o deosebeşte de celelalte. Un anume fel de miere este, însă, mai puţin cunoscută – cea provenită din Nepal şi care prezintă multiple beneficii asupra sănătăţii, ne informează BigThink.

Se numeşte mierea halocinogenă şi, consumată chiar şi în doze mici, poate da naştere ameţelilor şi unei senzaţii de euforie. Iar, în doze mai mari, poate duce la halucinaţii, leşin, vomă şi, în cazuri foarte rare, chiar la deces. Şi atunci chiar se consumă această miere?

Mierea halocinogenă nu se găseşte pe toate drumurile, asta e clar. De fapt, este extrem de rară şi greu de găsit. BigThing susţine că nu e nevoie de o anumită albină care să producă această miere – cu toate că mierea halucinogenă este făcută de cea mai mare albină care există pe această planetă (Apis dorsata laboriosa). Specificul mierii este dat de o plantă anume, numită rododendron sau azalee, care conţine nişte neurotoxine ce provoacă ameţeli sau hipotensiune. Când albinele se hrănesc cu această plantă, înghit şi ele aceste neurotoxine, care ajung ulterior în mierea pe care o produc.

Această azalee creşte cel mai adesea la înălţimi mari, lucru care face mai puţin accesibil acest soi de miere. Cei care îşi doresc să culeagă mierea halucinogenă trebuie să se caţere pe munţi înalţi, conform celor publicate de BigThink.

Mierea halucinogenă ne poate afecta pe fiecare diferit, dezvăluie Institutul Naţional de Sănătate din SUA, folosirea medicală a neurotoxinelor din azalee nefiind suficient cunoscută până în momentul de faţă. Bun, dar care pot fi efectele consumului unei asemenea mieri?

Ei bine, cineva care a luat două linguriţe de miere halucinogenă a declarat, pentru Vice, că trupul său a început să se liniştească destul de brusc şi el a simţit o senzaţie rece-fierbinte în stomac, care a durat câtva ore bune. De asemenea, a simţit de parcă era drogat, ca şi cum de-abia fumase nişte marijuana. Un alt consumator a mărturisit, pentru The Rooster, că a simţit furnicături la cap, de parcă i se făcea masaj pe scalp, după care o stare de linişte completă i-a apărut în întreg organismul.

Totuşi, mierea halocinogenă nu se foloseşte doar pentru a avea senzaţia de euforie. În anumite locuri, oamenii o folosesc pentru a trata hipertensiunea, diabetul, gâtul roşu şi artrita. În Asia de Nord, se consideră chiar că mierea halocinogenă este antidotul disfuncţiei erectile. Acestea sunt motivele pentru care culegătorii se aventurează pe crestele munţilor pentru a o putea comercializa apoi.

The Guardian susţine că mierea halucinogenă se vinde în Turcia, de exemplu, cu 360 de dolari borcănaşul. Iar, pe piaţa neagră din Asia, se poate găsi la preţul de 60 de dolari, conform celor publicate de National Geographic.

Foto - ShutterstockRecente

Hugh Jackman și soția foto  Shutterstock jpg
brad de Crăciun sursa  Shutterstock jpg
ok Razvan Popescu (2) jpg
Selena Gomez jpg
Printesa Aiko a Japoniei jpeg
Katherine Hepburn jpg
Shania Twain, abuz sexual sursa  Shutterstock jpg
Cea mai in varsta castigatoare a unui premiu Grammy Sursa imagine Instagram angelaalvarez1927 jpg
Meghan Markle si Printul Harry jpeg
Printul Harry jpg
Paradoxul zilei de nastere Sursa imagine shutterstock 150755498 jpg
kim kardashian sursa  Instagram jpg
Cele mai ciudate obiceiuri alimentare ale celebritatilor Sursa imagine Instagram wearedavid mia jpg
Oprah Winfrey, Tom Cruise nunta sursa  Shutterstock jpg
Vedete care au devenit mame in 2022 jpg
meghan markle, cățeii ducesei sursa  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck (2) jpg
Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg