Nu te spăla pe cap şi nu plânge de Revelion! Obiceiuri care alungă ghinionul în noul an

2 shutterstock 526084291 jpg jpeg

Cu toţii ne dorim un start nou din când în când, care să ne aducă mai multe bucurii şi mai multe surprize plăcute. Şi chiar stă în puterea noastră pentru ca aceste lucruri minunate să se întâmple. Cel puţin asta spune tradiţia – dacă vrei noroc în noul an, trebuie să te abţii să faci anumite lucruri în noaptea dintre ani. Care sunt acelea?

Nu te apuca să faci curat prin casă

Cam ciudat să nu te apuci să faci puţină ordine prin casă înainte de-a intra într-un nou an, dar se pare că există o explicaţie perfect valabilă pentru acest îndemn. Odată ce te-ai spetit un an întreg să bifezi tot ce aveai de bifat, de ce să-ţi petreci şi Revelionul făcând curăţenie?! De fapt, aduce ghinion să strângi lucrurile de prin casă, să dai cu aspiratul sau să ştergi praful în prima zi din an pentru că simbolizează că vei avea treburi de făcut tot anul. În plus, îţi goneşti norocul din casă odată cu praful şi mizeria de care vrei să scapi.   

Nu te tunde

Ştiu că tot ce-ţi doreşti e să arăţi bine de Revelion, însă nu e momentul să te tunzi sau să te speli pe cap. Tot ce vei face – la nivel simbolic, evident – e să tai prosperitatea din viaţa ta odată cu şuviţele tale despicate. Dacă n-ai apucat să-ţi aranjezi pletele cu o zi înainte, ca totul să fie perfect la petrecerea dintre ani, e prea târziu acum ca să mai faci ceva. Intră în 2022 nespălată pe cap sau, dacă nu suporţi asemenea oroare, dă-ţi cu un şampon uscat prin păr şi totul va fi bine!

Nu purta anumite culori

Roşul e indicat pentru Revelion, însă poţi opta şi pentru auriu, argintiu şi alte nuanţe minunate, numai alb şi negru să nu fie ţinuta pe care o vei purta la noapte. Nu-i greu de imaginat de ce nu e recomandat să ai vestimentaţie neagră sau albă, având în vedere că ele reprezintă doliul pentru noi sau alte naţii. Deci evită-le!

Nu plânge

Să lăcrimezi în prima zi din an nu e de preferat, nu-i aşa? Adică există alte metode mai amuzante şi mai păcute de a-ţi începe anul decât să te superi pe ceva sau cineva şi să plângi în loc să dansezi şi să te simţi bine. Chinezii sunt de părere că ghinionul cel mare se strecoară în viaţa ta mai ales atunci când ai copii care plâng de Revelion în casa ta. Aşadar fii cu ochii în patru ca nu cumva să se lovească vreun micuţ împiedicându-se de vreo măsuţă, da?

Nu sparge lucruri prin casă

Bine, nu e de dorit niciodată să spargi ceva. Însă de Anul Nou chiar e prăpăd dacă se întâmplă asta. Thailandezii şi chinezii sunt de părere că lucruri rele se vor întâmpla unui membru al familiei sau cuiva aptropiat dacă apar cioburi de Revelion.

Nu intra în dormitorul altora

Dacă trezeşti pe cineva şi intri peste ei în dormitor, nu-i a bună! Se pare că cel trezit va trebui să muncească până la epuizare în Noul An dacă intră peste el cineva în dormitorul lui de Revelion.

Nu cumpăra pantofi noi

Nu atât faptul că-ţi cumperi ceva nou în ultima zi din an deranjează, cât mai ales faptul că achiziţionezi pantofi şi acest cuvânt este “hoi” la asiatici sau seamănă mult, ca pronunţie, cu “hai” sau “sigh” din engleză, care înseamnă “suspin”. Şi cine vrea să intre în 2022 suspinând, nu? Poate fi un motiv absurd, cert e că a devenit o tradiţie, la anumite popoare, să nu cumpere nimic de încălţat pe 31 decembrie sau 1 ianuarie şi cu asta basta!

Foto - ShutterstockRecente

Blue jpeg
Rebel Wilson jpeg
Elon Musk jpg
vineri jpg
Tom Hanks și Rita Wilson au fost depistați pozitiv cu COVID 19 la începutul lunii martie  jpeg
numerologie
Elvis Presley
Victoria Beckham jpg
Copii jpg
Shurubel 1 jpeg
Regina Victoria – secvențe jpeg
Cameron Diaz jpg
Kate Hudson jpg
Kate Middleton în verde OK Mag jpg
andreea mantea
profetie   shutterstock 430507258 jpg
minciuna   shutterstock 1929158141 jpg
kim kardashian fata jpg
aursiargintaec@clickpentrufemei ro jpg
ZM RO elderflower Advertorial 900x500px LO 01 1 jpg