Obiecte pe care le folosim zilnic, dar care ne fac mai mult rău decât bine. Parfumurile se află pe lista „neagră‟

1 parfum jpg jpeg

Căminele noastre reprezintă spaţii sigure pentru noi şi pentru familia noastră. Ceea ce nu ştim este că unele obiecte din casa noastră, pe care le folosim zilnic, pot fi o ameninţare pentru sănătate.

Obiecte precum: pasta de dinţi pentru albirea dinţilor sau băuturile pentru dietă, care promovează sănătatea, nu sunt atât de „inocente‟ şi sănătoase, pe cât credem. Pot fi utile pe termen scurt, însă, în timp, ele ne pot afecta starea de sănătate. Iată care sunt obiectele la trebuie să fii atent şi care sunt alternativele lor sănătoase!

Anumite parfumuri

Înainte să ieşim din casă, nu putem uita de parfumul, care ne completează imaginea. Ceea ce nu ştim este că pulverizând parfum direct pe pielea noastră, aplicăm substanţe chimice, unele dintre ele, care provin din petrol. Expunerea la aceste substanţe chimice, poate provoca migrene sau alergii puternice. Ca alternativă, fie poţi aplica parfumurile pe haine şi nu direct pe piele, fie poţi folosi produse parfumate din uleiuri naturale şi, cu ajutorul aromelor, îţi poţi face în casă un parfum, fără toxine.

Citeşte şi: Obiecte obişnuite care pot fi utilizate în moduri inedite. În ce situaţii te poate ajuta aţa dentară? 

Pasta de dinţi pentru albire

Pasta pentru albirea dinţilor îndepărtează petele superficiale de pe dinţi, cauzate în principal de consumul de cafea sau de ceai. Problema este frecvenţa cu care este utilizat acest produs. Ca efect negativ, pasta pentru albirea dinţilor, poate să fie, în unele cazuri, abrazivă pentru dinţii sensibili. De aceea, este important ca de fiecare dată să te asiguri că pasta pe care o foloseşti se potriveşte danturii tale şi, de asemenea, că marca este una sigură.

Caserole din plastic

Recipientele care sunt fabricate din plastic pot conţine BPA (Bisfenol A), o substanţă chimică industrială care se utilizează frecvent încă din anii ’60 la fabricarea plasticelor şi care poate fi cauza pentru apariţia mai multor probleme de sănătate, printre care tulburările endocrine. Încearcă să elimini, pe cât posibil, caserolele din plastic şi toate recipientele din acest material şi, ca alternativă, optează pentru recipientele din sticlă sau din porţelan, deoarece sunt mai sigure.

Citeşte şi: Ce obiecte reutilizabile n-ar trebui să arunci niciodată şi ce poţi face din cutii sau sticle de plastic

Sutiene vechi

Multe femei au în garderobă acel sutien preferat pe care nu se îndură să îl arunce. Este important de ştiut că elasticul sutienelor îşi diminuează puterile în timp, iar acest lucru poate fi dăunător, în special în rândul femeilor cu kilograme în plus, deoarece poate provoca dureri de spate. Ca alternativă, atunci când mergi la cumpărături, cere-i sfatul vânzătorului din magazin cu privire la sutienul care ţi s-ar potrivi în funcţie de corpul tău şi nu uita să scapi de sutienele vechi, din garderobă!

Băuturile „de dietă‟

Atunci când ne aflăm la dietă, printre primele lucruri pe care le tăiem de pe lista alimentelor pe care le consumăm zilnic, se află băuturile carbogazoase, cu zahăr. În locul lor, ne bazăm pe băuturile răcoritoare „de dietă‟, care promit calorii mai puţine şi un conţinut redus de zahăr sau deloc. Cu toate acestea, studiile arată că există o legătură între consumul acestor băuturi şi riscul de a dezvolta afecţiuni de sănătate, precum obezitate. În ciua faptului că băuturile light, sunt promovate în dietă, ele ne pot creşte pofta de mâncare şi putem ajunge să acumulăm mai repede kilograme în plus, din cauza îndulcitorilor din compoziţia lor. Alege în schimbul băuturilor din comerţ, fresh-urile făcute în casă!

Sursă foto: ShutterstockRecente

minciuna   shutterstock 1929158141 jpg
kim kardashian fata jpg
aursiargintaec@clickpentrufemei ro jpg
ZM RO elderflower Advertorial 900x500px LO 01 1 jpg
Vedete jpg
Angelina Jolie si copiii jpg
Hamlet jpg
horoscopul verii shutterstock 2146570531 jpg
Estee Lauder profimedia 0101843304 jpg
vis   cuplu   heart g2606d5f48 1280 jpg
Nicole Kidman si Tom Cruise jpg
Mark Twain jpg
foto vladimir putin jpg
Vedete  jpg
Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
vedete jpg
Brad Pitt jpg
Patricia Taylor si Keanu Reeves   shutterstock 95848498   crop png
Vedete jpg
eurovision shutterstock 2148569303 jpg