Paradis pierdut? Ce s-a întâmplat cu insula privată a lui Marlon Brando după moartea actorului

1 marlon brando jpg jpeg

A fost unul dintre cei mai mari actori din secolul al XX-lea, cunoscut pentru prestaţia sa din filme precum "The Godfather" şi "A Streetcar Named Desire." Un lucru mai puţin cunoscut, însă, e că vedeta era posesorul unei insule întregi din Polinezia Franceză, care era plină de palmieri, nisipuri albe şi un ocean de-un albastru cristalin. Era locul lui preferat din toată lumea, după cum a recunoscut chiar în autobiografia sa: "Dacă am ajuns vreodată să cunosc pacea supremă, aceasta se află pe insula mea!".

Brando a crescut în Illinois, a urmat o şcoală militară şi-a muncit pe brânci, ca săpător de şanţuri, ca să economisească bani, după cum ne informează Biography. S-a mutat apoi la New York, unde a început să studieze actoria. Marlon şi-a făcut debutul pe Broadway în 1944 şi, la numai câţiva ani distanţă, a primit un rol memorabil în "A Streetcar Named Desire", al lui Stanley Kowalski. În anii ’50, a cucerit şi marele ecran, unde a apărut în filme precum "On the Waterfront", "Guys and Dolls" şi "The Young Lions".

Prin 1960, când notorietatea lui devenea tot mai mare, superstarul hollywoodian descoperise deja insula Teti'aroa din Tahiti. În timp ce filma pentru "Mutiny on the Bounty" în Teti'aroa şi fiind perfect conştient de valoarea sa, Brando devenea tot mai greu de suportat. Schimba scenariul de nenumărate ori, se certa întruna cu echipa de filmare şi colegii lui de breaslă, mânca excesiv şi avea tot felul de aventuri cu femeile.

În apogeul carierei lui, actorul a mai comis încă un exces – a cumpărat întreaga insulă, în 1967. Nuovo susţine că, de-a lungul anilor ’70 şi ’80, Marlon Brando îşi aducea prietenii pe insulă pentru a petrece împreună câteva zile şi nopţi de vis în paradisul lui. Însă ce s-a întâmplat cu locul în care actorul se simţea cel mai bine, după dispariţia sa?

În 2004, vedeta a murit la 80 de ani, iar cenuşa lui a fost împrăştiată pe insula Teti'aroa. Copiii actorului sunt actualii posesori ai insulei şi, în 2014, au deschis pentru public Brando Resort (staţiunea Brando). În momentul de faţă, vizitatorii se pot răsfăţa în cele 35 de vile de lux de pe proprietate, iar preţul pe noapte este destul de piperat – 3.500 de dolari –, după cum ne informează revista Outside.

Odată deschisă doritorilor cu dare de mână, celebrităţile s-au înghesuit în Paradisul descoperit de Marlon Brando. De pildă, fostul preşedinte american Barack Obama şi-a scris autobiografia acolo şi, mai recent, insula a devenit şi mai faimoasă după ce Kim Kardashian a anunţat pe reţelele sociale, în 2020, că ea şi 30 dintre prietenii ei s-au dus acolo “pentru a ne preface că lucrurile sunt normale măcar pentru o scurtă vreme” în pandemia COVID-19.

Pe lângă vedete şi simpli turişti, insula mai găzduieşte, din când în când, şi oameni de ştiinţă, care studiază rechinii, broaştele ţestoase şi coralii. În concluzie, Teti'aroa a rămas în continuare un adevărat Rai pe pământ!

Foto - One-Eyed Jacks (1961)



Recente

marilyn monroe
Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Vrăjitorul din Oz jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Gisele Bundchen  foto   Shutterstock jpg
Meghan Fox  Instagram jpg
Cristiano Ronaldo este in vacanta cu familia  jpg
Bella Hadid  foto   Shutterstock jpg
Keely Brosnan si Pierce Brosnan  jpg