Petrecerea la care patru dansatori au ars de vii, printre cele mai scandaloase evenimente din perioada medievală

1 bal des ardents jpg jpeg

Întotdeauna scandalurile au atras atenţia şi au fost subiectele ziarelor. Neînţelegerile şi controversele nu au lipsit nici din perioada medievală, când în mijlocul scandalurilor se aflau chiar şi cei mai educaţi oameni, de atunci.

Opiniile diferite despre sex şi despre căsătorie au fost considerate drept unele dintre cele mai scandaloase credinţe ale societăţii, din Evul Mediu. De asemenea, cu cât aveai mai mulţi bani şi mai multă putere de decizie, pe atât erai mai controversat. Iată câteva dintre scandalurile majore din Evul Mediu!

Banchetul Castanelor, printre cele mai odioase evenimente

Papa Alexandru al VI-lea a fost un personaj notoriu în istoria bisericii. Conducerea sa, din perioada secolului al XV-lea, a fost caracterizată de scandaluri sexuale, mită şi nepotisme. Papa Alexandru al VI-lea a fost numit cel mai corupt şi controversat papă din istoria Bisericii Catolice. De exemplu, un hobby al său era să se uite la cai în timp ce se împerecheau.

În anul 1501, fiul lui, Cesare Borgia, a organizat un eveniment, numit „Banchetul Castanelor‟, la care au participat 50 de prostituate, care au dansat alături de cei prezenţi, goale.

După masă, în timpul „petrecerii‟, lumânările aprinse au fost luate de pe mese şi aşezate pe podea. De jur împrejur s-au împrăştiat castane, pe care femeile goale le-au ridicat. La final, se acordau premii celui care se culca cu cele mai multe femei.

Povestea maicilor de la Littlemore

La începutul anilor 1500, anchetatorii au vizitat parohia Littlemore, după ce au apărut zvonuri despre comportamentul inadecvat al maicilor de acolo.

Se spunea despre cele care locuiau în Littlemore că nu trăiau în conformitate cu legile religioase. Femeile împărţeau în mod regulat paturile, mâncau carne şi consumau alcool.

În cele din urmă, în timpul domniei regelui Henric al VIII-lea, Littlemore a fost închisă, deoarece zvonurile s-au dovedit a fi reale. O tânără a fost găsită în acel loc îngropată, alături de un copil. Arheologul Paul Murray a subliniat că tânăra, cel mai probabil, a păcătuit în timpul vieţii şi, pentru a-şi ispăşi păcatele, a cerut să fie îngropată cu faţa în jos.

Conducătorul Romei, acuzat de ocultism şi adulter

Papa Agapet al II-lea l-a numit pe fiul său, Octavius, conducătorul Romei, în 955. El a preluat numele Ioan şi a promis că va fi un lider de încredere. În timp ce se afla la Roma, Ioan ar fi avut multe amante, ar fi cheltuit fondurile papale şi ar fi avut un comportament nepotrivit, pentru care însuşi împăratul l-ar fi criticat.

Acesta a fost acuzat de incest de către surorile lui şi de ocultism. În 964, el a murit şi se presupune că a suferit un accident vascular cerebral, în timp ce era în pat cu soţia unui bărbat.

Patru dansatori au fost ucişi de flăcări în timpul unui bal

Bal des Ardents, numit şi Balul Arderilor, a fost găzduit de regele Carol al VI-lea al Franţei, în anul 1393. La bal, monarhul a dansat alături de cinci nobili francezi, care în timpul spectacolului, aceştia au izbucnit în flăcări. Nu este clar cum au luat foc aceşti bărbaţi, dar se crede că fratele regelui a aprins intenţionat focul pentru a atrage atenţia.

În urma evenimentului, s-a produs o mare zarvă în oraş, masele de oameni protestând pentru siguranţa lor.

Sursă foto: PinterestRecente

pahare   shutterstock 2155428393 jpg
Bradley Cooper si Lea jpeg
Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg