Pietre semipreţioase care îşi schimbă culoarea. 6 bijuterii de vis

1 71554 original jpg jpeg

Ai purtat vreodată un inel despre care se spunea că-şi schimbă culoarea în funcţie de starea ta spirit? De fapt, cristalele lichide termotropice din interiorul lui luau culori diverse în funcţie de temperatura corpului tău. Şi pietrele semipreţioase se pot transforma aşa, dar ca efect a diferenţelor de lumină. Iată o listă cu pietre semipreţioase care îşi schimbă culoarea.

1. Pietre semipreţioase care îşi schimbă culoarea - Garnetul

Garnetul care prezintă culori diferite este doar unul din grupul de minerale care poartă acelaşi nume. Compoziţia sa minerală îi dă abilitatea extraordinară de a-şi schimba culoarea de la brun sau bronz,la lumina zilei,la purpuriu sau roşu,când se află la lumină artificială. Culoarea roşie a acestui mineral i-a făcut pe creştini să spună că simbolizează sacrificiul lui Hristos. În vechime,exista credinţa că poate vindeca rănile şi bolile inflamatorii.

În prezent,Garnetul care-şi schimbă culoare se poate găsi în Africa de Est (Tanzania),Sri Lanka (Ceylon),Madagascar,Norvegia. În funcţie de zona în care se găseşte,diferă puţin culorile pe care le ia. Cele din Africa şi Madagascar trec de la verde-gălbui la roşu intens. Cel din Sri Lanka este verde-albăstrui ziua şi purpuriu la lumina lămpii,iar cel aflat în Norvegia este violet în timpul zilei,iar la lumină artificială devine roşu.

2. Pietresemipreţioase care-şi schimbă culoarea - Alexandritul

Pe lista cu pietre semipreţioase care îşi schimbă culoarea poate fi trecut şi alexandritul.

Este una dintre pietrele rare,cu adevărat extraordinare,care-şi schimbă culoarea în funcţie de lumină,fenomen numit fotocromism. Trece drept smarald ziua,căpătând nuanţe de verde,uneori chiar de albastru,iar la lumină artificială,noaptea,pare un rubin datorită roşului intens pe care-l poate avea.

A fost descoperit în secolul al XIX-lea,în Rusia,mai precis în Munţii Urali. A fost denumit după Ţarul Alexandru al II-lea,mai ales că verde şi roşu erau culorile Rusiei Imperiale,motiv pentru care a devenit piatra preţioasă naţională,una dintre cele mai populare la curtea monarhilor ruşi. Despre ea se spune că susţine procesul de regenerare al corpului.

3. Pietre semipreţioase care îşi schimbă culoarea - Opalul negru

Este cea mai valoroasă varietate de opal. Se găseşte în Australia şi din anul 2008 a fost recunoscută ca piatra preţioasăoficială a statului Australian Noua Galie de Sud,unde se află mina în care a fost descoperită. Ceea ce o face extraordinară este faptul că mulţumită unei substanţe pe care o conţine,oxid de fier,la lumină,ea capătă o varietate de culori,mai intense decât ale opalului obişnuit:albastru,verde,roşu,portocaliu,indigo şi galben. Ultimele două culori se găsesc rareori la un singur tip de mineral.

4. Pietre semipreţioase care-şi schimbă culoarea-Opalul etiopian

Cunoscut şi ca Opalul Curcubeu,acest mineral surprinde printr-un joc de culori cu sclipiri verzi,albastre şi roşu atunci când este expus la lumină puternică. Acest fenomen nu se datorează niciunui pigment pe care-l conţine,ci strict efectului avut de lumină asupra compoziţiei minerale a opalului. În interior,nişte sfere microscopice de bioxid de siliciu se dispun sub forma unei grille sub impresia luminii. Spaţiile rămase între ele generează unde de lumină care traversează întreaga structură a opalului. Iată ce face opalul etiopian unic.

5. Pietre semipreţioase care îşi schimbă culoarea – Tugtupitul roz

Despre această piatră găsită în Groenlanda se spune că ajută la vindecarea emoţională şi revitalizarea celui care o poartă. Este o piatră uimitoare care poate trece de la roz pal la roşu vibrant. În plus,Tugtupitul roz este şi fluorescent,emite lumină în timp ce e iradiat cu radiaţii luminoase sau ultraviolete.Recente

Meryl Streep, Jennifer Lawrence, Charlize Theron, salariu negociat foto  Shutterstock jpg
Cei mai impiedicati hoti din lume Sursa foto Shutterstock 2045111030 jpg
Coolio, 10 copii și mai multe amante foto  Shutterstock jpg
Obiceiurile regelui charles al III lea, foto instagram jpg
Katy Perry jpg
Obiceiul alimentar al actritei Gwyneth Paltrow o face sa se simta grozav la 50 de ani Sursa foto Shutterstock 1544970053 jpg
Kim Kardashian, reguli în avionul privat sursa foto  Instagram Kim Kardashian jpg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Camilla Parker si Charles jpg
Antonio Banderas si iubita lui demonstreaza ca dragostea nu are varsta Sursa foto Shutterstock 1409689958 jpg
new amsterdam 2 png
Pablo Picasso, primul cuvânt rostit sursa foto  Shutterstock jpg
Cel mai bun bucatar din lume, shutterstock jpg
Coolio, videoclip Gangsta's Paradise, Michelle Pfeiffer 1 Sursă foto  Shutterstock jpg
Coperta CPF 20 jpg
regina cu catelul jpg
Marilyn Monroe, adepta operațiilor estetice Chip transformat Coleaj Sursa foto  Imdb jpg
Ce scrie pe cele mai ciudate pietre funerare ale celebritatilor Sursa foto Pixabay jpg
Janice serial Friends jpg
Amal si George Clooney jpg