Plante otrăvitoare faimoase care au ucis oameni de-a lungul istoriei. Doar 10 fructe ale acesteia sunt letale

1 monkshood 8796 1280 jpg jpeg

Otrava este cu siguranţă una dintre cele mai utilizate arme în romanele poliţiste. Personaje ca Hercule Poirot şi Sherlock Holmes au atras atenţia asupra otrăvurilor care nu pot fi detectate prea uşor, dar care au acţiune rapidă.

Din cauza substanţelor pe care le conţin, multe plante care par inofensive s-au dovedit a fi toxice chiar şi după ce au fost doar atinse. Este cazul Omagului albastru, o plantă cu o floare foarte frumoasă care otrăveşte la simpla atingere fără mănuşi a frunzelor ei. În trecut, era folosită pentru a face otrava cu care se ungeau săgeţile folosite în lupte sau la vânătoare. Descoperă mai multe despre ea şi alte plante cu adevărat periculoase dacă sunt folosite într-o doză prea mare!

Omagul albastru

Cunoscut şi sub numele Aconitum Napellus, Omagul albastru conţine aconitină. O toxină puternică. Aceasta poate provoca inhibiţia centrilor nervoşi. Lasă un singur semn post-mortem, cel al asfixiei, deoarece provoacă aritmie şi sufocare. Întreaga plantă este extrem de toxică din cauza conţinutului ridicat de alcaloizi care duce la convulsii şi paralizie, deoarece afectează sistemul nervos central. Se spune că împăratul Claudius a fost otrăvit de soţia sa, Agrippina, cu Omag albastru pus în mâncarea acestuia.

Cucuta

Cucuta de apă sau cicuta este o plantă cu flori extrem de toxice, originară din Europa şi Africa de Sud. A fost una populară printre grecii antici, care au folosit-o pentru a-şi ucide prizonierii. Pentru un adult, este fatală ingestia de 100 mg de cucută sau aproximativ 8 frunze ale plantei. Moartea este provocată de o formă de paralizie. Mintea este trează, dar corpul nu răspunde şi, în cele din urmă, sistemul respirator se opreşte. Probabil cea mai faimoasă otrăvire cu cucută este cea a filosofului grec Socrate. Condamnat la moarte pentru impietate în anul 399 î.Hr., i s-a administrat o infuzie foarte concentrată de cucută.

Mătrăguna

Numită şi Atropa Belladonna, mătrăguna era planta otrăvitoare folosită adesea de femei. Numele acestei plante este derivat din italiană şi înseamnă femeie frumoasă, deoarece a fost folosită în Evul Mediu în scopuri cosmetice. Picăturile de ochi cu mătrăgună dilatau pupilele, făcând femeile mai seducătoare. Cel puţin aşa se credea pe atunci. Dacă se frecau uşor pomeţii obrajilor cu această plantă, se obţinea roşeaţa pe care o dă în prezent un fard de obraz. Această plantă părea inofensivă, dar s-a observat că, dacă este ingerată, chiar şi o singură frunză este letală. De aceea a fost folosită şi ea pentru a face săgeţi otrăvitoare. Fructele acestei plante sunt cele mai periculoase. Consumul a 10 dintre fructele ei cu aspect atractiv este fatal.

Ricinul

Cultivată pe scară largă ca ornament, ricinul este cea mai otrăvitoare plantă din lume, originară din Africa. În timp ce seminţele sunt sursa uleiului de ricin, ele conţin în mod natural ricină, o substanţă toxică. Este nevoie doar de una sau două seminţe pentru a ucide un copil şi până la opt pentru a ucide un adult. Ricina funcţionează prin inhibarea sintezei proteinelor în celule şi poate provoca vărsături severe, diaree, convulsii şi chiar moarte. Otrava a fost folosită în 1978 pentru asasinarea lui Georgi Markov, un jurnalist care s-a pronunţat împotriva guvernului bulgar. Cele mai multe decese sunt rezultatul ingestiei accidentale de către copii şi animale de companie.Recente

nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg
Vedete jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Regina Elisabeta jpeg
Theo Rose poza mica (8) jpg
Elon Musk jpg
calendar zile libere jpeg
vitamina D jpg
David Faustino and Christina Applegate   shutterstock 300629561 jpg
jennifer lopez si ben affleck  jpeg
Will Smith  jpg
Chris Pratt    shutterstock 2172219737 jpg