Pot deveni oamenii nemuritori? Un miliardar rus şi-a propus să realizeze asta până în 2045

1 nemuritor jpg jpeg

Nemurirea a fost dintotdeauna un vis al omenirii. Fascinaţia oamenilor de a păcăli moartea apare atât în mitologie, în folclorul mai multor popoare şi chiar şi-n studii ştiinţifice. Unii au căutat nemurirea în Fântâna Tinereţii, alţii au căutat răspunsuri în alchimie, în timp ce mulţi şi-au pus baza în religie sau spiritualitate, care le promit viaţa eternă.

În secolul al XXI-lea, ştiinţa se bazează pe tehnologia avansată şi pe inteligenţa artificială pentru a promite trişarea morţii. În acelaşi timp, există destule eforturi depuse pentru a descărca conştiinţa omului într-un calculator sau orice alt dispozitiv digital de depozitare.

Cercetările sunt în toi, cu toate că nimeni n-a găsit încă răspunsul la această problemă. Totuşi un miliardar rus insistă să demonstreze că nemurirea este inevitabilă. El chiar şi-a fondat o organizaţie pe care o finanţează din greu pentru a face ca nemurirea să devină o realitate.

Numele miliardarului rus interesat în nemurire este Dmitry Itskoy şi organizaţia sa este Iniţiativa 2045. Pentru că până în 2045 şi-a propus omul să demonstreze ceea ce nimeni n-a putut demonstra încă din Egiptul Antic până-n prezent. Pentru a realiza ceea ce şi-a propus, Dmitry a recrutat câţiva oameni de ştiinţă de top, care sunt experţi în robotică, inteligenţă artificială, nanotehnologie şi ingineria organelor artificiale.

Echipa 2045 încearcă să demonstreze că această conştiinţă a omului poate şi se va contopi, la un moment dat, cu maşinăriile, odată ce infrastructura creierului poate fi recreată într-un mediu digital. „În următorii 30 de ani, o să mă asigur că putea trăi la nesfârşit”, a declarat Itskoy pentru BBC în 2016. „Sunt convins 100% că se va întâmpla asta!”, a adăugat acesta.

Pentru a realiza priectul său mai mult decât îndrăzneţ, Iniţiativa 2045 şi-a propus să realizeze imortalitatea cibernetică în câţiva paşi. În primul rând, cercetătorii vor crea un software care permite interferarea creierului uman cu un avatar digital. Apoi trebuie să se asigure că acel avatar poate găzdui şi poate fi controlat de un creier uman transplantat. Până prin 2035, întreaga echipă e încrezătoare că va putea controla un robot cu creier artificial, modelat complet după creierul omului.

Şi, dacă totul se desfăşoară conform planului, nemurirea va fi posibilă din 2045. La acea vreme, personalităţile umane vor fi decodate şi transcrise complet într-un calculator. Vor fi nişte clone digitale, nişte copii perfecte. Însă cine vrea să trăiască la nesfârşit într-un calculator, sub forma unei holograme şi cam atât?

În toate aceste stagii, creierul, personalitatea şi conştiinţa folosite ca model vor aparţine cuiva care se află pe moarte. Implicarea acestor oameni în program le va permite acestora să devină nemuritori, după cum susţin Dmitry Itskov şi colegii lui.

De când s-a înfiiţat Iniţiativa 2045, Itskoy s-a confruntat cu multe critici din partea multora. A fost descris ca un excentric, iar viziunea sa a fost denumită pură fantezie. Totuşi nu e chiar aşa. Primul lucru pe care şi l-au propus oamenii de ştiinţă angajaţi de miliardarul rus a devenit deja realitate – există deja roboţi care pot fi controlaţi cu ajutorul minţii.

Americanii au creat un elicopter mic, ce poate fi controlat de creierul unui pilot uman printr-o interfaţă. Această fuzionare a omului cu un aparat reprezintă o realizare revoluţionară. Ca să nu mai spun că s-a întâmplat cam la aceeaşi dată prevăzută de Iniţiativa 2045.

Foto - ShutterstockRecente

Anitta jpg
Boala Pica jpg
Ryan Reynolds jpg
Oprah Winfrey jpg
POZA png
Shannen Doherty  foto   Shutterstock jpg
Jennifer Lopez jpg
Kate Middleton jpg
Hillary Clinton FOTO Profimedia jpg
Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg