Povestea faimosului leu de la Hollywood care apare pe genericul filmelor MGM. Alfred Hitchcock şi-a luat ceaiul cu el

1 profimedia 0137037823 jpg jpeg

Cel mai cunoscut leu din lume, Leo, apare pe genericul oricărui film produs de studiourile Metro Goldwin Mayer. I-am auzit răgetul de nenumărate ori, dar cum a fost înregistrat unul dintre cele mai renumite logo-uri animate din lume? Câţi lei au fost folosiţi de-a lungul anilor şi câte dintre legendele care circulă despre celebrul intro sunt adevărate?

Începând din 1916 până în 1957, studiourile Metro Goldwin Mayer au folosit opt lei pentru a filma celebrul logo. Primul dintre aceştia este singurul care nu a făcut altceva decât să dea din cap, fără să scoată niciun sunet. Ultimul dintre ei, care a participat la filmări în 1957, este cel care pe care îl vedem şi azi pe ecrane şi are cele mai  multe apariţii în filmele MGM.

Este adevărat că unul dintre lei şi-a omorât dresorul? Sau că răgetul pe care îl auzim a fost provocat după ce animalul a surprins doi hoţi, în platoul de filmare?

Leo este numele generic pe care l-au primit toţi leii folosiţi la filmări, de-a lungul timpului. Primul animal, pe nume Slats, provenea din Dublin şi a fost dresat de un dresor celebru la Hollywood, Volney Phifer, care a dresat şi cimpanzeul Cheetah din filmul „Tarzan“.  În jurul animalului a circulat o legendă: se zvonea că şi-a ucis antrenorul şi alte două persoane din platou după terminarea filmărilor, lucru complet neadevărat. De altfel, dresorul l-a iubit atât de mult pe Slats, încât l-a îngropat chiar în grădina sa.

Al doilea leu, Jackie, este primul care a scos şi un răget. Urletul a fost înregistrat separat şi apoi suprapus peste imagine, iar acest logo animat a fost folosit pentru prima dată în prima producţie cu sunet a MGM, „White Shadows in the South Seas“ (1928). Jackie este cel care apare şi la începutul filmului „Vrăjitorul din Oz“.

Şi despre Jackie circulă un mit: se spunea că a scos răgetul de pe generic atunci când doi spărgători au ajuns pe platoul de filmare. De altfel, i-a atacat, iar rănile provocate unuia au fost atât de grave, încât hoţul a murit peste două zile, la spital. Şi  această poveste nu a fost altceva decât o fabulaţie amuzantă.

Studiourile au folosit ulterior alte exemplare, dar niciunul atât de important încât să dea naştere unei legende sau să aibă un „job“ pe durată nedeterminată.

Cine a fost singurul Leo?

În 1957 a fost angajat Leo, singurul animal dintre cele opt al cărui nume real a fost chiar Leo. Despre el s-a spus că a fost preferatul lui Alfred Hitchock şi că cineastul a regizat spoturile cu el, însă nici acest lucru nu e adevărat. Singura legătură a lui Hitchcock cu leul este o fotografie în care acesta îşi ia ceaiul lângă animal.

Pentru amatorii de senzaţii tari, însă, chiar a existat un atac al unui leu la cazionul şi parcul de distracţii MGM din Las Vegas. Leul şi-a atacat dresorl şi l- rănit destul de serios, dar acesta a supravieţuit.

FOTO ProfimediaRecente

inot   piscina   woman gb77933578 1280 jpg
olivia newton john jpeg
vedete jpg
elvis 0 profimedia 0308411997 jpg
robin williams shutterstock 87978553 jpg
Greta Thunberg shutterstock 1346536709 jpg
par lung   barbat   shutterstock 759071578 jpg
ochi shutterstock 2176700177 jpg
Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg