Poveşti misterioase: Robert, păpuşa blestemată

1 66915 original jpg jpeg

Atâtea fenomene bizare se leagă de păpuşa Robert, care a aparţinut unui pictor american din Florida, încât aceasta este expusă într-un muzeu din localitatea Key West. Nici până azi nu s-a găsit o explicaţie ciudăţeniilor provocate de ciudata jucărie.

Subiect de film horror

În copilărie (1906) pictorul american Robert Eugene Otto a primit în dar,de la servitorul afro-american al familiei,o păpuşă îmbrăcată în costum de marinar. Copilul i-a dat numelelui,Robert. Se crede că servitorul practica magia neagră şi voodoo. Povestea acestei jucării,care treptat a căpătat o reputaţie înspăimântătoare,a făcut obiectul unui film de succes numit „Kids Play”.

O poveste reală

Servitorul era nemulţumit de modul în care era tratat în familia Otto. Drept urmare,a decis să se răzbune,oferind o păpuşă specială mezinului familiei. Fabricată în întregime din cârpe şi paie,păpuşa avea un metru înălţime. Micul Robert s-a ataşat imediat de noua lui jucărie şi nu o mai lăsa din braţe. Purta conversaţii întregi cu ea,zi şi noapte. Părinţii nu s-au îngrijorat,au găsit doar ciudat faptul că mititelul îşi îngroşa vocea ca un adult pentru a imita răspunsurile păpuşii.

Casa cu susul în jos

Într-o seară,părinţii micului Robert au auzit un adevărat vacarm provenind din camera mezinului. Au găsit încăperea cu susul în jos. Toate piesele de mobilier erau răsturnate,iar copilul arăta cu degetul spre păpuşă:„Nu-s eu de vină,e Robert!”. Curând,membrii familiei au observat şi ei ciudăţenii legate de jucărie:părea că-şi schimbă expresia,în funcţie de situaţie,sau era găsită în locuri unde nimeni nu o lăsase. Chiar şi vecinii au observat păpuşa la geam,în timp ce nimeni din familie nu era acasă.

O cameră specială

Părinţii copilului au decis să închidă în pod păpuşa,pentru ca lucrurile să se liniştească. La moartea lor,Robert a moştenit casa în care a crescut. La scurt timp,şi-a anunţat soţia că vrea să amenajeze o cameră specială pentru păpuşa din copilărie. Apoi,i-a spus că păpuşa e supărată,căci camera în care era aşezată nu avea suficiente ferestre care să dea în stradă.

Ameninţări cu moartea

Vecinii au avut din nou ocazia să vadă păpuşa la geam,ca şi cum ar fi urmărit strada. Ba chiar li se părea că jucăria mişcă. Un instalator venit să repare o ţeavă la familia Otto a ieşit din casă urlând:jura că a văzut cu ochii lui cum se mişcă păpuşa,ba chiar a auzit-o scoţând un râs sinistru. Treptat,toată lumea a început să se teamă de puterile demoniceale jucăriei blestemate. După moartea lui Robert Otto,în 1974,soţia lui a închis iarăşi păpuşa în pod. Cei care au locuit apoi în casă au mărturisit,cu groază,că păpuşa a încercat în repetate rânduri să le ia viaţa. Astăzi,jucăria este obiect de muzeu.

Sursă foto:histoires-paranormales.frRecente

Madonna, Mariah Carey sursa  Shutterstock jpg
Justin Bieber jpg
Kate Hudson, actrița Goldie Hawn sursa  shutterstock jpg
Reguli bizare impuse de Regina Victoria la propria inmormantare Sursa foto shutterstock 169010507 jpg
Riley Keough, Elvis Presley, sursa  Shutterstock jpg
Meghan Markle in lacrimi jpeg
Kim Kardashian jpg
Prințesa Eugenie jpg
Sam Smith jpg
Shakira  Cosmopolitan jpg
Penelope jpeg
Delphine Arnault sursa  Instagram jpg
Infidelitate jpg
Vivienne Westwood sursa  shutterstock jpg
Robert Pattinson jpg
Miley Cyrus si Liam jpg
Brooke Shields violata la 20 de ani Sursa foto shutterstock 2227704551 jpg
horoscopul anului 2023 shutterstock 2205832943 jpg
Placido Domingo foto  shutterstock 95153170 jpg
Bonnie Bartlett sursa  shutterstock 110390534 jpg