Punctul Nemo, cel mai inaccesibil loc de pe Pământ. Oamenii cei mai apropiaţi de el sunt astronauţii

1 asta jpg jpeg

Se află în pădure, în ocean sau pe munte? Cert e că este localizat la cea mai mare distanţă faţă de oameni. Mai exact la aproape 3.000 de kilometri de prima aşezare omenească.

Oamenii de ştiinţă susţin că denumirea sa provine din latină şi că înseamnă „nimeni”, dar, în acelaşi timp, a fost inspirat şi de cărţile lui Jules Vernes. Mai mult, i se spune şi „cimitirul spaţial”. Care să fie oare motivul? Se mai află cumva în atmosfera Pământului sau a depăşit-o demult?

Punctul Nemo, cel mai izolat loc de pe Pământ

Polul cel mai inaccesibil de pe Terra este cel mai îndepărtat loc de pământ. Se află fix în Oceanul Pacific, mai exact la 2.688km de uscat. Este localizat în centrul triughiului făcut de insula Ducie, Motu Nui şi insula Maher de lângă Antactica.

Punctul Nemo, denumit după Căpitanul Nemo al lui Jules Verne, este atât de izolat, încât cei mai apropiaţi oameni de el sunt astronauţii, care trec deasupra lui la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, aflate la 415km distanţă. Cel mai apropiată insulă locuită este la o distanţă mult mai mare de-atât.

Cimitir spaţial

Zona cu pricina poartă şi denumirea „cimitirul spaţial”, motivul fiind deşeurile spaţiale care sunt aruncate acolo. Sateliţi scoşi din funcţiune, staţii spaţiale sau alte resturi de aeronave au fost depozitate în Punctul Nemo pentru ca, după intrarea în atmosferă, să nu se îndrepte spre aşezările umane. Cei de la Popular Science susţin că, între anii 1971 şi 2016, au fost depozitate în Punctul Nemo nu mai puţin de 260 de vehicule spaţiale. Staţia spaţială MIR (cu o funcţionare între anii 1976-2001) şi-a găsit sfârşitul acolo, în apele Pacificului, la o adâncime de 3,2km.

Un al aspect aparte al celui mai inaccesibil loc de pe pământ este că se arată destul de lipsit de viaţă, având în vedere că, din cauza locaţiei sale, nu beneficiază de nutrienţii necesari unei biodiversităţi vaste.Recente

Printul Harry jpg
Paradoxul zilei de nastere Sursa imagine shutterstock 150755498 jpg
kim kardashian sursa  Instagram jpg
Cele mai ciudate obiceiuri alimentare ale celebritatilor Sursa imagine Instagram wearedavid mia jpg
Oprah Winfrey, Tom Cruise nunta sursa  Shutterstock jpg
Vedete care au devenit mame in 2022 jpg
meghan markle, cățeii ducesei sursa  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck (2) jpg
Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg