Sean Connery, un fotbalist de valoare. De ce a refuzat să joace la Manchester United şi cât i-au oferit?

3 sean png png

A rămas în amintirea noastră ca unul dintre cei mai reuşiţi James Bond care au existat vreodată, însă, înainte să devină cunoscut ca actor, regretatul star de cinema a mai avut o carieră de oarecare succes – cea de fotbalist.

Sean Connery a murit la 90 de ani după o viaţă plină de realizări profesionale şi personale. Pentru cei mai mulţi dintre noi, a fost emblematicul agent 007, însă talentul actoricesc nu a fost singurul lui atu. Actorul ar fi putut să devină un sportiv de renume, dacă ar fi acceptat oferta celor de la Manchester United. Însă el a refuzat-o. De ce oare?

În anii ’50, Connery a jucat pentru echipa Bonnyrigg Rose, un club scoţian semi-profesionist de fotbal, care activa în diviziile inferioare. Avea atunci vreo 20 de ani şi încerca să facă tot ce putea pentru a se întreţine şi a-şi contrui o carieră într-un domeniu.

Pe lângă faptul că intra pe teren ca fotbalist, Sean n-a ezitat, la acea vreme, să fie şi şofer de tir, culturist şi actor ocazional. După ceva vreme petrecută la Bonnyrigg Rose, fostul sportiv a primit o ofertă din partea East Fife, un club de fotbal din divizia a treia a ligii scoţiene de fotbal, după care a urmat marea ofertă de la Manchester United.

Într-un interviu oferit, în 2005, celor de la Mud and Glory, o revistă scoţiană, Connery a vorbit despre experienţa pe care a avut-o cu Manchester United: “Îmi doream extrem de mult să accept oferta lor, pentru că îmi plăcea foarte mult fotbalul. Doar că mi-am dat seama că un fotbalist de mare clasă îşi poate încheia cariera numai la 30 de ani, iar eu aveam deja 23...”

După cum aflăm din biografia Sean Connery: The measure of a man, Sir Matt Busby, managerul de atunci de la Manchester United, l-a observat pe Sean cum juca fotbal împotriva unei echipe locale Manchester, când actorul se afla într-un turneu cu un musical mediocru. Felul în care s-a descurcat pe teren l-a impresionat pe Busby, care n-a ezitat să-i ofere acestuia un contract de 25 de lire sterline pe săptămână.

Sean a refuzat oferta şi s-a concentrats mai mult pe cariera sa actoricească. Şi bine a făcut, pentru că, în 1962, a fost distribuit în filmul cu James Bond, care i-a adus şi notorietatea fulminantă. Dacă s-a priceput de minune să interpreteze rolul unui spion pe marele ecran, cât de bun era, totuşi, ca fotbalist?

The Dalkeith Advertiser, un ziar local, a scris despre Connelly – aşa i-au scris nnumele – care a dat un gol de la mare distanţă în Cupa Juniorilor Scoţieni, în 1951. Înalt şi impozant, Sean ieşea în evidenţă pe terenul de fotbal şi promitea să aibă o carieră sportivă de top dacă ar fi ales să facă fotbal de performanţă…

Ani mai târziu, Connery a fost naratorul filmului oficial al FIFA, de la World Cup 1982.Recente

Printul Charles si Printesa Diana (sursa FOTO profimedia)
Jennifer Aniston sursa  Shutterstock jpg
Adam și Eva Foto  Shutterstock jpg
Ben Affleck jpeg
Khloe Kardashian foto  Instagram jpg
Vedere jpg
Priyanka Chopra jpg
Coperta CPF 7 png
Cum sa citesti liniile din palma pentru a afla cati copii vei avea Sursa foto shutterstock 114300868 jpg
Jake Harper jpeg
Katy Perry, Orlando Bloom jpg
femeie din viitor sursa  Shutterstock jpg
Chrsitina Aguilera foto  Instagram jpg
Daenerys Targaryen jpeg
Reese Witherspoon sursa  Shutterstock jpg
Viitorul inteligentei artificiale prin ochii lui Bill Gates Sursa foto Pixabay jpg
Gisele Bündchen sursa  Instagram jpg
Robin Williams, Sam Neill jpg
Victoria Beckham jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg