Semnificaţia unor simboluri puternice pe care le întâlneşti zi de zi

1 75874 original jpg jpeg

Există o mulţime de simboluri pe care oamenii obişnuiesc să le folosească în viaţa lor, fără a le cunoaşte însemnătatea reală. Mulţi dintre ei se raportează la ele ca fiind simple noţiuni şi nu ştiu că îşi pot schimba viaţa cu ajutorul lor. Află care sunt acestea şi ce semnificaţie puternică au!

Aurul

Folosit drept simbol în alchimie, aurul are o semnificaţie aparte şi simbolizează puterea, măreţia şi energia solară. Prezent în diverse culturi, aurul este un metal preţios la care oamenii râvnesc. În Egiptul antic, zeul soarelui era reprezentat în totalitate din aur iar faraonii cereau să fie îngropaţi sub munte de bogăţii, pentru a avea o viaţă lipsită de griji în lumea de dincolo. Aurul are o energie uriaşă, însă este indicat în a fi purtat numai de către persoanele înaintate în vârstă deoarece are efecte benefice asupra lor. Tinerilor li se recomandă argintul, care să îi ferească de ghinion.

Cubul

În diverse culturi, cubul simbolizează Pământul. Este o formă cu puteri supranaturale, care îţi poate aduce stabilitate şi înţelepciune. Tot egiptenii au fost cei care l-au asociat cu faraonii deoarece îl considerau un obiect destinat liderilor.

Focul

Semnul focului aduce cu sine o mulţime de interpretări. Este unul dintre cele mai puternice simboluri în alchimie şi este considerat aducătorul energiei, al intuiţiei şi al creativităţii. Atunci când îl foloseşti, se spune că sufletul tău se purifică de păcate.

Luna Plină

Deşi mulţi o consideră demonică şi ajutătoare în vrăjitorii, Luna Plină are puterea de a impulsiona spiritul să iasă la lumină şi să îl călăuzească. Ea trimite semnale numai anumitor persoane, care ştiu să comunice cu Universul. Semn feminin, Luna Plină simbolizează fertilitatea, armonia şi bunăstarea în casă. Din punctul de vedere al naturii, ea simbolizează ciclul vieţii, succesiunea noapte-zi şi reînvierea naturii.

Pământul

Există religii care susţin că omul este făcut din pământ şi acolo se va întoarce la sfârşitul vieţii, motiv pentru care el nu trebuie să uite cum a fost creat. Dacă eşti zodie de Pământ, acest element te ajută să te reîncarci cu energie pozitivă. E bine să frecventezi locurile pline de verdeaţă, în care să îţi regăseşti eul interior.

: