Simbolul @ datează din Evul Mediu. Pentru ce era folosit acum 500 de ani

1 shutterstock 581432749 jpg jpeg

Îl cunoaştem sub denumirile „A rond“ sau „Coadă de maimuţă“, iar vieţile noastre sunt de neconceput fără de simbolul @. Însă el are în spate o istorie de 500 de ani, iar principalul lui scop a fost, iniţial, unul comercial.

În ultimele decenii, simbolul @ a fost inclus pe toate tastaturile computerelor şi este omniprezent pe internet, fiind folosit în adresele de e-mail, în reţelele sociale şi în limbajele de programare.

A fost folosit în contabilitate şi facturare comercială încă de cum mai bine de un secol, dar aceasta nu este originea sa. Simbolul @ datează încă din Evul Mediu şi avea cu totul alte întrebuinţări decât are în lumea modernă.

Citeşte şi

Istoria mouse-ului. Cum arăta primul dispozitiv: era făcut din lemn şi avea roţi

Giorgio Stabile, profesor de istorie la Universitatea La Sapienza din Roma, spune că prima menţionare a simbolului este într-o scrisoare scrisă de un negustor din Florenţa.

Cei care au contribuit la răspândirea simbolului au fost negustorii italieni, astfel că @ prezent în facturile şi chitanţele care circulau în Europa. Într-o scrisoare a negustorului florentin Francesco Lapi, scrisă la 4 mai 1536, semnul @ apare identic cu varianta de astăzi, şi era folosit pentru a desemna o măsură comercială, amfora. Amfora cântărea a 13-a parte din butoaiele în care erau transportate diverse lichide, pe cale maritimă sau terestră.

Semnul apare şi în unele documente comerciale medievale spaniole, ca o prescurtare pentru „arroba“, echivalentul a 11,3 kg. Termenul este considerat de provenienţă arabă (ar-rub) şi însemna „un sfert”. Ulterior, simbolul a devenit prescurtarea comercială pentru expresia „la preţul de”.

După Evul Mediu, timp de câteva secole, simbolul a fost folosit exclusiv în scop comercial. În timpurile moderne, semnul @ a fost inclus pe tastaturile maşinilor de scris şi mai apoi pe cele ale computerelor.

FOTO ShutterstockRecente

nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg
Vedete jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Regina Elisabeta jpeg
Theo Rose poza mica (8) jpg
Elon Musk jpg
calendar zile libere jpeg
vitamina D jpg
David Faustino and Christina Applegate   shutterstock 300629561 jpg
jennifer lopez si ben affleck  jpeg
Will Smith  jpg
Chris Pratt    shutterstock 2172219737 jpg