Simbolurile aniversărilor de nuntă

1 76522 original jpg jpeg

Cuplurile căsătorite adoră să-şi celebreze dragostea, sărbătorind într-un mod aparte fiecare an petrecut în doi. În popor, anii de căsnicie sunt marcaţi prin anumite simboluri, care însumează 12 luni de mariaj fericit. Aceste simboluri sunt reprezentate de diferite materiale, care devin din ce în ce mai perene pe măsură ce anii de căsnicie trec.

Aniversarea de 1 an: Nunta de hârtie

Călătoria prin viaţă, împreună, abia acum a început! Căsnicia care a trecut pragul de 1 an este simbolizată de hârtie. Coala de hârtie este fragilă, asemenea stadiului relaţiei proaspeţilor soţi. Cele mai bune cadouri pentru prima aniversare a căsniciei sunt, evident, cele din hârtie: o felicitare cu urări sincere, un jurnal, tichete de cumpărături, o hartă a lumii, poze printate cu tinerii soţi sau chiar o capsulă a timpului - un ziar din anul anterior, din data nunţii. De asemenea, ceasurile sunt o idee excelentă, reprezentând testul timpului pe care va trebui să îl trecă cei doi soţi.

Aniversarea de 2 ani: Nunta de bumbac

După 2 ani împreună cei doi parteneri sunt considerabil mai maturi decât la început. A doua aniversare a căsniciei este simbolizată de bumbac, un material mai rezistent decât hârtia. Cele mai potrivite daruri simbolice sunt prosoapele personalizate cu numele soţilor, halate de baie asortate sau lenjerii de pat.

Aniversarea de 3 ani: Nunta de piele

După 3 ani, cuplul a trecut deja un prim prag. Pielea este un material durabil, utilizat pentru confecţionarea multor articole vestimentare de înaltă calitate. Faptul că provine de la animale, oferă sentimentul de siguranţă şi conexiune cu natura. Daruri perfecte confecţionate din piele pentru a treia aniversare sunt: portofele asortate, brăţări, curele, genţi.

Aniversarea de 4 ani: Nunta de flori

La 4 ani de la nuntă, se poate spune că relaţia a înflorit! Simbolul celor 4 ani petrecuţi împreună sunt florile. Întocmai florilor, relaţia înfloreşte pe zi ce trece şi este plină de culoare. Ce cadou poate fi mai potrivit pentru această aniversare, dacă nu un buchet mare de flori!

Aniversarea de 5 ani: Nunta de lemn

Lemnul este trainic, a cincea celebrare a mariajului fiind reprezentată de înţelepciunea şi puterea copacilor. Relaţia „de lemn” este solidă şi bine înrădăcinată. Darurile din lemn, precum ramele foto, piesele de mobilier din lemn (casetă de bijuterii, noptieră, scaune), tacâmuri sunt cea mai bună alegere.

Aniversarea de 10 ani: Nunta de aluminiu sau tinichea

După un deceniu împreună, relaţia celor doi îndrăgostiţi este simbolizată de aluminiu, un metal ce nu rugineşte şi are o rezistenţă crescută. Prima aniversare majoră, prima decadă petrecută oficial în doi, trebuie sărbătorită cu daruri pe măsură. Bineînţeles, obiectele din aluminiu, mase, tacâmuri, oale sunt prima alegere, dar această aniversare specială ar fi indicat să fie sărbătorită printr-o excursie într-un loc exotic.

Aniversarea de 15 ani: Nunta de cristal

Cristalul simbolizează perfect cei 15 ani petrecuţi împreună. Cristalul este întocmai căsniciei – transparent, frumos, strălucitor. Într-adevăr, obiectele din cristal sunt destul de scumpe, dar pentru a marca această aniversare, merită să cumperi un set de pahare, o vază sau bijuterii.

Aniversarea de 20 de ani: Nunta de porţelan

O relaţie a trecut cu siguranţă testul timpului după două decade petrecute împreună. Porţelanul reprezintă perfect o relaţie de douăzeci de ani, pentru că în ciuda faptului că este foarte fragil, printr-o îngrijire adecvată, rezistă foarte mult în starea iniţială. Cadourile ideale sunt setul de ceai sau veselă din porţelan.

Aniversarea de 25 de ani: Nunta de argint

Asemenea trainicului argint, un mariaj de 25 de ani continuă să strălucească dacă este păstrat corespunzător. Darurile din argint sunt excelente, indiferent de mărimea acestora. Dăruieşte orice bijuterii din argint, cele mai indicate fiind inelele subţiri. Şi o fotografie într-o ramă de argint e o idee bună.

Aniversarea de 30 de ani: Nunta de perle

Perlele sunt simbolul frumuseţii ascunse – Cochilia stridiei nu este foarte atractivă, dar odată ce o deschizi, vei găsi înăuntru o perlă superbă. La fel este şi pentru partenerii ce au trecut prin trei decenii împreună - nu mai arată la fel ca la început, dar ceea ce este în interior emană strălucire şi frumuseţe. Dacă bijuteriile din perle sunt prea scumpe pentru tine, dăruieşte simbolic 2 perle.

Aniversarea de 40 de ani: Nunta de rubin

Rubinul este asociat cu iubirea. Culoarea de un roşu intens a acestei pietre preţioase este simbolul perfect pentru o căsnicie ce rezistă de patru decenii.

Aniversarea de 50 de ani: Nunta de aur

După o jumătate de veac împreună, cu siguranţă nimic nu îi mai poate despărţi pe eternii îndrăgostiţi! Aurul este cel mai potrivit metal preţios pentru a simboliza această aniversare specială, reprezentând prosperitate şi putere. Acum este momentul perfect pentru a schimba verighetele!

Aniversarea de 60 de ani: Nunta de diamant

Diamantul este o piatră preţioasă, transparentă, cu o strălucire ce poate stârni admiraţia oricui. Rezistenţa sa este reprezentată chiar prin originea denumirii provenite din limba greacă, „adamas”, care înseamnă indestructibil, asemenea unui mariaj după 60 de ani.

Aniversarea de 70 de ani: Nunta de platină

Ce ar putea simboliza mai bine o căsnicie ce aniversează 70 de ani , dacă nu platina? Platina este cel mai scump metal preţios şi are proprietatea de a fi extrem de rezistent.

Multe cupluri îşi celebrează aniversările căsniciei la fiecare zece ani, dar există un simbol pentru aproape fiecare aniversare. Iată care mai sunt acestea:

Aniversarea de 6 ani: Nunta de zahăr – După 6 ani, viaţa în doi este dulce ca zahărul.

Aniversarea de 7 ani: Nunta de cupru sau lână – Cuprul şi lâna reprezintă căldură şi confort .

Aniversarea de 8 ani: Nunta de bronz – Bronzul este un aliaj foarte rezistent, format din cupru şi aluminiu.

Aniversarea de 9 ani: Nunta de lut sau salcie – Lutul este modelat de mâna omului pentru a obţine forma dorită, iar ramurile salciei sunt flexibile, se îndoaie, dar nu se rup uşor.

Aniversarea de 35 de ani: Nunta de coral - Coralii trăiesc în adâncul mării, iar din scheletul lor calcaros se obţin bijuterii minunate.

Aniversarea de 45 de ani: Nunta de safir - Safirul este o piatră preţioasă, cel mai des asociată cu regalitatea, datorită nuanţei sale superbe de albastru.

Aniversarea de 55 de ani: Nunta de smarald - Smaraldul este o piatră preţioasă de culoare verde. Simbolizează liniştea prin culoarea sa verde, potrivindu-se cu situaţia unui cuplu ajuns la această aniversare, viaţa decurgând într-un ritm mult mai liniştit.

Aniversarea de 80 de ani: Nunta de stejar – Un cuplu ajuns până aici a trecut testul timpului şi este asemenea unui stejar bătrân. Acest arbore are o durată de viaţă de peste 200 de ani.Recente

Oprah jpg
Kim Kardashian jpg
celine dion jpg
Chris Martin jpg
kanye west foto  Instagram jpg
Kylie Minogue jpg
Naomi Campbell jpg
nick cannon Instagram jpg
Taylor Swift jpg
Tom Jones jpg
Dakotta Fanning, Tom Cruise foto  Shutterstock jpg
Kim Kardashian foto  Shutterstock jpg
Becoming Karl Lagefeld  Karl Lagerfeld Pierre Berge jpg
Jennifer Aniston, Lisa Kudrow jpeg
92 Nostalgia 2023 Day4 Vali 09586 jpg
DIMITRIVEGAS 1x1 png
Click! Pentru Femei jpeg
femeie seducătoare foto  Shutterstock jpg
Dolly Parton si Beyonce jpg
Christina Applegate jpeg