Spune-mi ce zodie eşti, ca să-ţi spun ce parfum să porţi! Descoperă legătura esenţelor preferate cu semnul astrologic

1 shutterstock 1498408832 jpg jpeg

Astrele exercită influenţe în toate aspectele vieţii noastre, aşa că de ce nu am ţine cont de ele şi atunci când ne alegem parfumurile?

Florale, fructate, lemnoase, dulci, răcoroase sau condimentate, parfumurile ne învăluie cu aroma lor, dar ne şi dezvăluie subtil o latură a personalităţii noastre. Mult timp, ele au fost folosite cu scop de ritual de invocare a binelui, curajului, protecţiei, bunăstării sau seducţiei, dar şi în scop medicinal, terapeutic.

În căutarea sensurilor neînţelese ale vieţii, oamenii au apelat la astrologie, identificând anumite aspecte care puteau fi traduse inclusiv la nivel olfactiv, astfel că, la fel cum cristalele, culorile, florile devin purtătoare de simboluri binefăcătoare pentru zodii, tot astfel şi uleiurile esenţiale se pliază diferit pe fiecare semn astrologic.

Izabela Corina Juncu, consultant independent în parfumeria de nişă şi fondator Notorious Stories, ne dezvăluie care este legătura misterioasă dintre ingredientele din parfumurile de nişă şi semnele zodiacale.

Zodiile de APĂ: Rac, Scorpion, Peşti

Sunt caracterizate prin sensibilitate şi senzualitate. Parfumurile lor ar trebui să conţină piper negru, rădăcină de angelică, lavandă şi ulei esenţial de salvie.

Când vor să se simtă mai senzuali, pot apela la tămâie, la accentele de piele şi la lemnul de santal. Arborele Boswellia, care produce substanţa răşinoasă numită tămâie, este cel mai apreciat arbore, fiind numit „arborele lui Dumnezeu“. Tămâia este numită uneori şi „olibanum“, fiind des utilizată în practica medicală. Proprietăţile psihoactive ale tămâiei sunt atestate de studiile universităţilor Johns Hopkins şi Universităţii Ebraice. Tămâia alină depresia şi anxietatea.

Sezonul Peştilor coincide cu începutul primăverii, cu renaşterea şi reînnoirea naturii. Parfumul lor trebuie să marcheze acest moment prin note proaspete şi revigorante. O notă cheie în zodiac Peştilor este iasomia: iasomia grandiflora şi iasomia de Sambac, ultima fiind cea mai preţioasă specie. Cele două tipuri de iasomie, ca piese centrale, au rolul de a seduce la infinit, fiind o aromă pe care o putem mirosi neîncetat, fără să provoace disconfort.

Zodiile de PĂMÂNT: Taur, Fecioară, Capricorn

Sunt caracterizate de raţiune şi realism. Parfumurile lor ar trebui să conţină accente marine, ulei de portocale dulci, scorţişoară şi ulei de lămâie. Pentru zilele de vară este recomandat şi parfumul bazat pe trandafiri şi flori albe.

Mirosurile portocalelor sunt o lume în sine, ele fiind perfecte pentru aceste zodii. Au o aromă reconfortantă şi complexă.

Uleiul de portocale dulci este uşor, proaspăt şi dulce. Toate citricele sunt note de vârf, cu o intensitate a mirosului medie, vie şi luminoasă. Uleiul meu de lămâie preferat provine din Mexic şi aduce totul în centrul atenţiei cu mirosul său dulce-acrişor, înţepător.

Bergamota are o deschidere dulce de lamâie-portocală şi evoluează într-o aromă mai florală, terminând cu o notă balsamică.

În prima parte a zilei, recomand aceste note revigorante, iar pentru seară, registrul parfumurilor poate să se îndrepte spre notele condimentate de scorţişoară şi cardamom.

Zodiile de AER: Gemeni, Balanţă, Vărsător

Nativii din aceste zodii sunt caracterizaţi de imaginaţie şi echilibru. Le plac provocările, dar în acelaşi timp sunt deschişi spre tot ce e nou. Parfumurile lor trebuie să îi surprindă. Notele de ambră cenuşie, ghimbir, neroli, tămâie şi ulei esenţial de lemn de agar, îi vor ajuta să transmită mesajul unicităţii.

Lemnul de agar sau Oudh-ul este cel mai preţios ingredient din lume, al cărui preţ ajunge până la şase cifre. Lemnul de agar este folosit în parfumerie din cele mai vechi timpuri, fiind menţionat şi în Videle sanscrite din India. Hainele curtezanelor erau îmbibate în apă cu lemn de agar, fiind considerat atât de puternic, încât să purifice sufletul. Totodată, acest miros le sporea şi mai mult farmecul.

Zodiile de FOC: Berbec, Leu, Săgetător

Sunt caracterizate de determinare şi au un spirit luptător. Dornici de aventură, au nevoie de echilibru şi protecţie.

Parfumurile lor trebuie să conţină grepfrut, ulei esenţial de vetiver, ulei esenţial de cedru, lemn Palo Santo şi ingrediente de natură animală. Femeile pot utiliza irisul, iar bărbaţii patchouli, pentru un plus de tonus. Uleiul esenţial de patchouli este un ingredient afrodiziac utilizat des în parfumerie, care reacţionează ca tonic nervos şi stimulator. Redă încrederea în sine şi tenacitatea şi previne anxietatea.

Miresmele de natură animală au o afinitate particulară pentru pielea umană, provocând adevărate minuni asupra ei. Provenind de pe corpul altei fiinţe, ele vorbesc şi transmit mirosurile proprii. Prin intermediul lor, experimentăm caracterul bizar al naturii, e adevărat şi sentimentul identităţii.

@shutterstock  Recente

donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg
Vedete jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Regina Elisabeta jpeg
Theo Rose poza mica (8) jpg
Elon Musk jpg
calendar zile libere jpeg
vitamina D jpg
David Faustino and Christina Applegate   shutterstock 300629561 jpg
jennifer lopez si ben affleck  jpeg
Will Smith  jpg
Chris Pratt    shutterstock 2172219737 jpg
Jennifer Garner jpeg
Regina Elisabeta jpeg