Tradiţii bizare de Ziua Îndrăgostiţilor. Se trimiteau scrisori ironice sau se căutau în cimitir indicii despre cel sortit

1 old letter 3054235 1280 jpg jpeg

Ziua Îndrăgostiţilor aşa cum o ştim, cu trandafiri, ciocolată şi felicitări, n-a fost la fel de-a lungul vremii. Oamenii aveau superstiţii, temeri, adr îşi ofereau cadouri care puteau fi şi ridicole, cum ar fi o scrisoare presărată cu insulte.

De la scrierea unei scrisori menită să alunge atenţia nedorită până la o plimbare prin cimitir pentru a căuta semne care prevestesc ursitul, acestea sunt cele mai ciudate tradiţii de Ziua Îndrăgostiţilor din trecut.

Grecii şi romanii antici foloseau practica ornitomanţiei care presupunea citirea semnelor date de păsări şi prezicerea viitorului. Pe măsură ce folclorul a evoluat, oamenii şi-au asumat superstiţia potrivit căreia prima pasăre pe care o vede o femeie necăsătorită de Ziua Îndrăgostiţilor este simbolul tipului de bărbat cu care se va căsători. O lebădă prezicea un partener loial. Un porumbel însemna că se va căsători cu o persoană inimoasă, iar o mierlă îi prezicea că se va căsători cu un membru al clerului sau cu cineva care a făcut o lucrare spirituală sau caritabilă.

De Ziua Îndrăgostiţilor, se trimiteau şi scrisori cu insulte

Ziua Sfântului Valentin din perioada victoriană nu era doar o ocazie să-ţi exprimi dragostea, ci şi ura sau repulsia. În încercarea de a-i ţine a distanţă pe admiratorii sau admiratoarele indezirabile, se trimiteau scrisori pline de ironie şi insulte. Era o modalitate la îndemână de a scăpa de atenţia nedorită. Aceste scrisori nu erau parfumate, spre deosebire de cele menite să transmită dragostea.

Unii căutau prevestiri în cimitir

De Ziua Îndrăgostiţilor, tinerii se îndreptau spre cimitir. Potrivit scriitorului Leigh Eric Schmidt, ei căutau semne şi prevestiri la miezul nopţii pentru a ghici cine este alesul sau aleasa.

Se ofereau poşete cu puzzle

Când victorienii nu erau ocupaţi să trimită scrisori acide celor pe care nu-i suportau, creau ceva asemănător lucrărilor de origami numite poşete cu puzzle. Prin desfacerea fiecărui colţ de hârtie se scotea la iveală o poezie sau un desen delicat. Colţurile erau adesea numerotate, ceea ce dădea o ordine notelor de dragoste, cu un mesaj final sau o ilustraţie în centru. Nu doar britanicii le-au trimis, ci şi americanii. Unele astfel de scrisori au fost vândute cu 6.000-8.000 de dolari la casele de licitaţii.

Citeşte şi:

Obiceiul de dărui ciocolată de Ziua Îndrăgostiţilor vine din vechime, de la nunţile mayaşilor

Legi ciudate, recorduri şi frica de sărut. Soldaţii francezi i-au inspirat pe americani să schimbe stilul de a-şi săruta iubitele

Se purta numele partenerului pe mânecă

În timpul festivalului antic roman Lupercalia, care se sărbătorea la mijlocul lunii februarie, femeile îşi coseau numele celui drag pe o mânecă a bluzei. Tradiţia s-a dezvoltat în secolele medievale, iar cavalerii purtau o panglică în jurul încheieturii ca semn al dragostei dăruite lor de către partenere.

Iubiţii îşi oferea linguri din lemn

Locuitorii din Ţara Galilor îl comemorează pe Sfântul Dwynwen pe 25 ianuarie, patronul galez al îndrăgostiţilor. Începând cu secolul al XVII-lea, bărbaţii galezi sculptau cu grijă o lingură de lemn delicată, cu incrustări complicate pentru femeia pe care o iubeau. Şi azi, unii îndrăgostiţi îşi mai oferă aceste linguri superbe.

Se dăruia o singură mănuşă în semn de iubire

O altă tradiţie a victorienilor era oferirea unei singure mănuşi iubitului. Domnii victorieni au modificat tradiţia pentru a crea un mesaj secret. De aceea, un îndrăgostit trimitea o singură mănuşă alesei sale de ziua Sfântului Valentin, în speranţa că va purta mănuşa în Duminica Paştelui, ca semn că îi împărtăşeşte dragostea.



Recente

Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Vrăjitorul din Oz jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Gisele Bundchen  foto   Shutterstock jpg
Meghan Fox  Instagram jpg
Cristiano Ronaldo este in vacanta cu familia  jpg
Bella Hadid  foto   Shutterstock jpg
Keely Brosnan si Pierce Brosnan  jpg
Regele Charles  foto   Instagram The Royal Family jpg
Zodii care nu sunt materialiste jpg