Trebuie să ai aceste obiecte şi simboluri care atrag norocul de partea ta!

Nu ai deja un obiect norocos favorit? Verifică lista aceasta de simboluri care i-au inspirat pe mulţi şi vezi dacă te atrage vreunul!

image

În privinţa obiectelor norocoase, unii sunt siguri că aduc reuşita, în timp ce alții cred că sunt doar nişte prostii. Indiferent dacă ţi se par utile sau nu, unele chiar îţi dau o stare de spirit mai bună prin forma lor sau prin colorit, iar atunci când ai o atitudine pozitivă ai şanse mult mai mari ca totul să-ţi meargă strună.

Amuleta Ochiul rău

Considerat din vechime un simbol care alungă forţele malefice, Ochiul rău sau Ochiul lui Horus este cunoscut pentru protecţia pe care o oferă împotriva deochiului. Scopul acesteia este de a distrage energia negativă orientată spre tine. Declanșat de obicei din cauza geloziei, deochiul provoacă suferință fizică celor afectaţi. De mii de ani, oamenii folosesc talismane cu Ochiul lui Horus pentru a alunga ghinionul cauzat de aceste blesteme. Unele culturi folosesc o mână cu un ochi în centru pentru protecție, altele mărgele simple albastre sau verzi.

Poți fie să cumperi bijuterii cu Ochiul rău, fie să-ţi faci propria ta amuletă pictând pietre în albastru, alb şi negru.

Ştiai că…

…unele dintre cele mai populare și frumoase talismane de deochi provin din Turcia? Se folosesc mărgele de sticlă cu cercuri albastre, bleu şi albe alternante pentru a aduce mai mult noroc.

Trifoiul cu patru foi

Un alt simbol antic al norocului este trifoiul cu patru foi irlandez. Celții credeau că un trifoi cu patru foi îi poate ajuta să vadă ielele, spirite rele, care aduc ghinion și să evite răul provocat de acestea. Potrivit unor legende, toate cele patru frunze reprezintă atribute pozitive diferite: credință, speranță, dragoste și noroc. Alte legende arată că aduc faimă, bogăție, sănătate și dragoste eternă. Există mai multe variante de trifoi, dar nu toate au întotdeauna patru frunze. Cele norocoase, cu patru foi, provin de la planta de trifoi alb, Trifolium repens. Chiar dacă Trifolium indică trei frunze, rareori poate avea şi patru. Pentru a găsi mai uşor un trifoi cu patru foi, caută o plantă mai mică decât celelalte. Dacă nu crezi că ai atât de mult noroc să-l găseşti, caută o bijuterie cu forma acestui simbol care îţi poate schimba dispoziţia şi şansa ca lucrurile să-ţi meargă mai bine.

Info

1 tulpină la 10.000 de Trifolium repens are patru frunze

Capcana de vise

Amerindienii aveau un alt tip de amuletă care a străbătut veacurile. Are forma unei pânze sau plase întinsă peste o buclă și decorată cu mărgele și pene colorate. Se spune despre capcana de vise că ar capta coşmarurile. Prin atragerea viselor tulburătoare, te fac mai fericit, mai echilibrat. Pot fi şi un obiect de decor atrăgător. Cei mai superstiţioşi îşi agaţă o capcană de vise la fereastra biroului pentru a alunga ghinionul sau poartă accesorii cu această amuletă, o pereche de cercei sau un colier pentru a avea noroc oriunde ar merge.

Potcoava

Unele dintre cele mai vechi talismane, potcoavele erau considerate norocoase, pentru că, în mod tradițional, erau făcute din fier. Potrivit unor legende, ielele nu suportau să atingă fierul, de aceea ocoleau casele decorate cu fier. O altă legendă face corelaţie între potcoavele norocoase şi Sfântul Dunstan, un fierar care a murit în 988 d.Hr.. Potrivit legendei, diavolul i-a poruncit să-i potcoare calul. În schimb, Dunstan a bătut în cuie o potcoavă la piciorul diavolului. A fost de acord să-i aline durerea diavolului doar atunci când a primit garanția că acesta va sta departe de orice casă care are o potcoavă pe ușă. Oricare ar fi povestea simbolului, potcoava reprezintă un simbol care binedispune când este văzut pe ușa casei sau când este purtat sub forma unei broşe sau a altui accesoriu.

Zarurile

Poate ai mai observat că unii şoferi agaţă la oglindă zaruri. Nu este de mirare că este un simbol al norocului, având în vedere câte jocuri de noroc se joacă cu zaruri. Sunt o invenție relativ recentă. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, piloții avioanelor de luptă zburau în misiuni cu șanse mici de a supravieţui. Luau cu ei amulete norocoase în speranța de a avea şansa de a reveni acasă. Zarurile au devenit un talisman popular printre piloţi. În anii `50, au început să fie comercializate pentru a fi agățate de oglinzile retrovizoare ale mașinilor.

Monedele

Un bănuţ găsit poate alunga ghinionul, dar numai dacă este aflat pe sol, cu faţa în sus. Este posibil ca această superstiţie să fi pornit de la monedele chinezești I-Ching care erau considerate norocoase. Sunt adesea oferite în dar de Anul Nou chinezesc și la nunți. Pot fi decorațiuni interesante pentru casă sau la birou.Recente

înmormântare regală, sicriul Reginei, siciu deschis Sursa foto  Instagram Royal Family jpg
Colaj familia regala, femei insarcinate, shutterstock jpg
Cara Delevingne jpg
Nadia Comaneci 4 ok GettyImages 1206897168 jpg
horoscopul toamnei shutterstock 1556244503 jpg
cimpoierul reginei Sursa foto  Instagram jpg
Torpedoul masinii jpg
ben affleck jennifer lopez infidelitate contract prenupțial Sursa Foto  Shutterstock jpg
printul charles si camilla parker bowles gettyimages 495794140 6 jpeg
Secretele dietei cu care Jamie Oliver a slabit usor  Sursa foto Shutterstock jpg
Ezra Miller ritualuri satanice Sursa  Shutterstock jpg
Regele Charles atentat Sursă foto  Shutterstock jpg
Ce semnificație are inelul pe care regele Charles îl poartă, foto pinterest jpeg
Courteney Cox jpg
Regina înmormântare pălărie accesoriu jpg
Stranepotii reginei elisabeta jpeg
Marlyn Monroe si Frank Sinatra foto profimedia 0697582301 jpg
Se va schimba viaţa prinţului William şi a familiei sale  Sursa foto Instagram Kensingtonroyal jpg
omagiu adus reginei Elton John regina înmormântare Sursa foto  Shutterstock jpg
Vedete certate cu apa si sapunul, foto shutterstock jpg