Trupul neînsufleţit al lui Abraham Lincoln, îmbălsămat de 13 ori. Ce a păţit fostul preşedinte după moarte?

1 shutterstock 239400094 jpg jpeg

Asasinarea preşedintelui american Abraham Lincoln a fost un şoc atât pentru pentru cei care l-au cunoscut, cât şi pentru societate. Nu numai că niciun alt preşedinte american nu mai fusese ucis înaintea lui, dar tragedia a avut loc şi într-unul dintre cele mai proaste momente posibile – când ţara de-abia îşi revenea după un lung şi sângeros război.

Întreaga suflare americană avea propriile dificultăţi de depăşit. Moartea conducătorului lor a venit ca ultima picătură dintr-un pahar deja plin. Mulţi aproape că nu voiau să creadă crudul adevăr, motiv pentru care s-a decis organizarea unui eveniment care să le demonstreze oamenilor pierderea preşedintelui lor.   

Astfel, corpul neînsufleţit al preşedintelui american a fost îmbălsămat pentru a rezista unui turneu naţional de 19 zile. Doar că, la acea vreme, întregul proces de îmbălsămare nu era perfecţionat şi faimosul cadavru trebuia să reziste la o călătorie prin 13 oraşe, timp de 19 zile, în care stătea într-un sicriu deschis şi mutat adesea din trenuri.

Pentru a-l menţine pe Lincoln într-o stare cât mai bună pe durata întregii perioade, un îmbălsămător a trebuit să însoţească trupul neînsufleţit al acestuia şi să aplice soluţiile respective la fiecare oprire a regretatului preşedinte. Cu alte cuvinte, Abraham Lincoln a fost îmbălsămat de 13 ori!

The New York Times a scris despre delicatul subiect la acea vreme: “Nu va fi posibilă continuarea expoziţiei prea mult timp pentru simplul motiv că trupul a fost constant zgâlţâit, lucru care a făcut posibilă depunerea prafului. În plus, a fost expus soarelui şi aerului, ceea ce a contribuit la degradarea lui...”

Totuşi călătoria post-mortem a lui Abraham nu s-a încheiat odată cu faimosul turneu funerar...

Se pare că, în 1876, nişte hoţi s-au gândit că pot sustrage trupul fostului preşedinte ca să ceară pe el o răscumpărare de 200.000 de dolari. Iar planul lor nu era deloc imposibil să fie pus în aplicare, având în vedere că nu existau paznici la căpătâiul fostului şef de stat.

Gaşca din Chicago, care pusese la cale marea hoţie, n-a reuşit să meargă până la capăt cu planul lor. Şi nu pentru că n-avea acces la sicriul preşedintelui, ci pentru că au apelat la ajutorul unui om care era… informator al guvernului american.

Astfel, când s-au apropiat de sicriu, cei de la Serviciul Secret american le urmăreau fiecare mişcare. În momentul în care unul dintre ei a încercat să ridice capacul sicriului, s-a şi auzit afară un foc de armă care a îngheţat în vine sângele hoţilor şi i-a răspândit imediat pe infractori.

Ca să nu mai atenteze nimeni la trupul neînsufleţit al lui Abraham Lincoln, preşedintele a fost înmormântat, în mod secret, în subsolul mormântului. Abia în 1901 – adică la 36 de ani de la asasinat! – a fost scos de-acolo şi înmormântat într-o cuşcă de oţel peste care s-au turnat tone de ciment şi care se afla la o adâncime de peste trei metri. 

Foto - ShutterstockRecente

vedetă pe covorul roșu foto  Shutterstock jpg
Chrissy Teigen jpg
Chris Martin jpeg
Mark Wahlberg sursa  Shutterstock jpg
virgine înmormântare sursa  Shutterstock jpg
MAIN Poster 4x5 png
Demi Moore jpeg
Eva Mendes jpg
Elena Ceaușescu, Eva Braun sursa  Shutterstock jpg
Patrick Duffy, Linda Purl sursa  Shutterstock jpg
Adele jpeg
Shakira jpeg
Jane Fonda foto  Shutterstock jpg
Cele mai fericite tari din lume Sursa foto shutterstock 2097419497 jpg
Kendall Jenner jpg
Bruce Willis 1 jpg
Meghan Markle jpeg
Sabrina jpg
Georgina Rodriguez Instagram jpg
ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg