Tunelul subteran care uneşte Palatul Buckingham cu un bar unde e servită băutura preferată a Reginei

1 palatul buckingham shutterstock 732183562 jpg jpeg

De ani de zile circulă zvonuri cu privire la tuneluri care se află sub Palatul Buckingham sau sub alte reşedinţe regale britanice, iar acum avem confirmarea acestui lucru. Soţul Prinţesei Eugenie, Jack Brooksbank, a vorbit despre legăturile secrete dintre palatele monarhiei britanice şi locuri surprinzătoare din Londra.

Orice secret dezvăluit despre familia regală britanică este de mare interes pentru presă şi public, cu atât mai mult informaţiile despre nişte legături subterane făcute între reşedinţele Majestăţii Sale şi diverse alte locuri din oraş.

Jack Brooksbank, soţul Prinţesei Eugenie, a vorbit recent unui jurnalist despre un tunel care se află sub Palatul Buckingham şi care face legătura dintre Palatul St. James şi Barul lui Duke. Richard Eden, redactorul regal de la Daily Mail, a dezvăluit că a aflat asemenea informaţie preţioasă la o petrecere organizată de Casamigos, brandul de tequila pentru care lucrează Brooksbank.    

Eden a mărturisit că soţul prinţesei i-a spus următoarele: „Există un tunel între Dukes Bar de la Palatul St. James. Eu nu l-am folosit, dar mi-ar plăcea să văd despre ce e vorba”. Dukes Bar este unul dintre cele mai grandioase baruri din Londra, situat în Hotelul Duke, în Mayfair. Localul cu pricina este faimos pentru Martini-ul pe care-l face, iar această băutură este, din cât se ştie, preferata Reginei Elisabeta a II-a.

Nu se ştie dacă suveranul britanic a luat-o vreodată pe scurtătură, prin tunel, ca să ajungă în barul respectiv şi nici nu e cunoscut dacă se fac comenzi de la palat pentru băuturile din Dukes Bar, însă informaţia conform căreia există tuneluri subterane „regale” nu este deloc falsă.

The Londonist a publicat articole întregi despre acest subiect în trecut, susţinând că există tuneluri sub reşedinţele regale, inclusiv sub Palatul Buckingham. De pildă, între Whitehall şi Parlament şi alt tunel subteran între Palatul Buckingham şi Casa Clarence.

Good Morning Britain a dezvăluit că în Camera Albă de Desen din Palatul Buckingham există o oglindă care funcţionează ca o uşă secretă, care dă spre un pasaj secret spre apartamentele private ale Reginei. Reporterul ITV Kate Garraway chiar a arătat publicului pasajul secret în timpul unui tur din 2015 făcut în Palatul Buckingham.

„Dacă împingi oglinda ca să o deschizi, poţi vedea că există un pasaj secret care duce spre apartamentele private ale Reginei”, a dezvăluit jurnalista. „Acest drum duce spre apartamentele Reginei. Deseori când Regina se întâlneşte cu invitaţii săi, aceştia sunt aliniaţi aici, în Camera Muzicii, unde o aşteaptă pe Majestatea Sa”, a confirmat şi Anna Reynolds, curatorul Colecţiei Regale. „Îi permite Majestăţii Sale să-şi facă intrarea fără să mai treacă prin toate celelalte camere din palat”, conchide aceasta.

Foto - ShutterstockRecente

Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg
Dakota Johnson jpg
panza de paianjen shutterstock 1761418589 jpg
film mut shutterstock 1208134459 jpg
Victoria B jpg
victima shutterstock 1661010535 jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Epilare jpg
Tom Cruise jpeg
jeff bridges shutterstock 185455103 jpg
Conserve jpg
Mr Bean  jpg
ronaldo jpg
Luna si Soarele shutterstock 2154153519 jpg