Ultima cină luată de Abraham Lincoln înainte de-a fi asasinat. Care erau preferinţele lui culinare

1 abraham lincoln shutterstock 239400094 jpg jpeg

Toată lumea are preferinţe culinare, chiar şi preşedinţii de stat. Teddy Roosevelt, de exemplu, adora puiul fript cu sos, în timp ce Barack Obama dădea tot timpul iama în caramelele sărate pe timpul mandatului său prezindeţial, după cum ne informează First We Feast.

Însă, când privim înapoi în trecut, nu putem să nu observăm obiceiurile alimentare mult mai simple ale oamenilor. History susţine că unul dintre liderii cei mai influenţi din Statele Unite, Abraham Lincoln, nu era deloc fiţos în privinţa mâncării care-i era servită. Unul dintre preparatele lui favorite era puiul cu sos de legume, acesta fiind şi cel mai sofisticat preparat consumat de fostul preşedinte american.

Abraham Lincoln a fost primul preşedinte american care a fost asasinat şi multă lume s-a întrebat care a fost viaţa lui până să ajungă să fie curmată înainte de vreme, ce obiceiuri culinare avea şi ce a mâncat înainte de-a fi omorât. A fost cumva mâncarea lui preferată?

History ne spune că Lincoln percepea mâncarea ca pe o sursă de energie, nu ca pe o sursă de plăcere. Drept urmare, fostul preşedinte american prefera mâncărurile simple şi consuma adesea ouă, cafea, fructe, biscuiţi şi lapte. Îi plăceau mâncărurile gătite de soţia lui, printre care se numărau carnea de vită şi mâncărica de varză. Mental Floss vine cu noi informaţii, conform cărora Abraham devora merele, prăjiturile cu porumb, stridiile, turta dulce şi şunca.

Unul dintre secretarii săi a devulgat că fostul lider de la Casa Albă nu era un gourmand şi, adesea, nici măcar nu termina tot ce avea în farfurie. De fapt, Lincoln “mânca mai puţin decât oricine altcineva”, conform celor spune de angajatul său. Din când în când, Prima Doamnă, Mary Todd Lincoln, se consulta cu bucătarul de la Casa Albă despre cum să gătească acesta astfel încât să-l determine pe soţul ei să mănânce tot ce i se servea.

Pe 14 aprilie 1865, Lincoln şi-a luat ultima masa. În acea seară, acesta le-a citit prietenilor lui dintr-o carte, după care el şi soţia lui s-au pus la masă, unde au petrecut în jur de jumătate de oră împreună.

Scriitorul Andrew Caldwell (care a scos pe piaţă "Their Last Suppers: Legends of History and Their Final Meals") susţine că fostul cuplu prezidenţial a consumat supă de broască ţestoasă, friptură de bibilică cu umplutură de castane, cartofi dulci şi conopidă cu sos de brânză. Alţi istorici sunt de părere că ultima cină luată de Lincoln nu se poate cunoaşte cu exactitate.

Având în vedere că acea cină a avut loc în vinerea de dinainte de Paşte şi nu în zi de sărbătoare, scriitorul Edward Steers e de părere că fostul preşedinte ar fi consumat ceea ce mânca el de obicei, nimic special. Oricum, după cină, preşedintele şi Prima Doamnă au urcat în trăsură şi au mers să vadă spectacolul "Our American Cousin", la Teatrul Ford, unde preşedintele american a şi fost împuşcat mortal.

Foro - Shutterstock



Recente

Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg