Ecranizări cu finaluri devastatoare. Care sunt cele mai cunoscute pelicule care au lăsat cinefililor un gust amar?

10 profimedia 0097824954 jpg jpeg

Când alegem un film, vrem să vedem o versiune a iubirii în nuanţe mai frumoase decât în viaţă. De aceea, multe filme romantice clasice merg pe formula previzibilă, unanim acceptată: băiatul întâlneşte fata, băiatul se îndrăgosteşte de fată şi trăiesc fericiţi până la adânci bătrâneţi. În unele pelicule nu este respectată „reţeta‟, iar finalul este surprinzător de dezamăgitor.

Din cauza faptului că, uneori, formula binecunoscută poate fi puţin nerealistă, în cazul unor filme s-a căutat un final potrivit din punct de vedere logic cu experienţele prin care trece cuplului şi contextul în care se desfăşoară acestea. La fel ca în viaţa reală, personajele din filmele noastre preferate nu sunt întotdeauna menite să ajungă împreună. Chiar dacă despărţirile din filme sunt dezamăgitoare, uneori publicului îi place să se emoţioneze până la lacrimi. Se pare că Hollywood-ul iubeşte o despărţire bună aproape la fel de mult ca o scenă romantică.

Despărţirea era inevitabilă în „Casablanca‟

Una dintre cele mai cunoscute poveşti de dragoste din istoria cinematografică este prezentată în filmul din anul 1942, „Casablanca‟. Rick (Humphrey Bogart) reia o poveste de dragoste cu o mai veche iubită, Ilsa (Ingrid Bergman). Din păcate, ea este căsătorită, iar soţul este un fugar urmărit de nazişti.

Atunci când despărţirea lor devastatoare are loc la sfârşitul filmului, nu este o surpriză pentru nimeni. Rick a aranjat un avion pentru soţul Ilsei, spunându-i ei că îi va permite să rămână alături de el în Casablanca. În ultimul moment, o forţează să urce în avion, spunându-i: „Avem nouă şanse din zece să ajungem amândoi într-un lagăr de concentrare‟. Este trist să vezi doi oameni care ar fi putut fi împreună forţaţi să se separe.

Rhett i-a frânt inima lui Scarlett în „Pe aripile vântului‟

Un alt film clasic, „Pe aripile vântului‟, a făcut publicul să lăcrimeze cu o scenă răvăşitoare de despărţire. Filmul are loc în timpul războiului civil american. Este povestea frumoasei Scarlett O'Hara (Vivien Leigh) şi a relaţiilor ei amoroase cu Ashley Wilkes şi Rhett Butler (Clark Gable). Scarlett şi Rhett formează unul dintre cuplurile cele mai pasionale. El cunoaşte atât părţile rele, cât şi pe cele bune ale lui Scarlett, care era prea ocupată să-l încânte pe Ashley. Abia la sfârşitul filmului Scarlett îşi dă seama cât de mult îl iubeşte pe Rhett, dar este prea târziu, deoarece Rhett renunţă la ea. Chiar dacă despărţirea lor este destul de greu de acceptat, dacă priveşti cu atenţie şi detaşare, vei pbserva că întreaga lor relaţie este disfuncţională, plină de confruntări, atacuri. Comunicarea dintre ei este aproape inexistentă, deci nu este de mirare că relaţia s-a destrămat în cele din urmă.

Finalul din „La La Land‟ a uimit publicul

Filmul muzical din anul 2016, „La La Land‟, a adus-o pe Emma Stone în rolul Miei şi pe Ryan Gosling în rolul lui Sebastian. A fost un film cu un final la care nimeni nu se aştepta. După o poveste de dragoste emoţionantă, Sebastian şi Mia îşi continuă propriile cariere şi merg pe căi separate. La sfârşitul filmului, ea vizitează clubul de jazz al lui Sebastian şi-şi imaginează viaţa lor împreună dacă lucrurile ar fi fost diferite. Publicul a fost foarte dezamăgit de acest sfârşit sfâşietor. Cu toate acestea, producătorul Fred Berger şi regizorul Damien Chazelle au fost convinşi că au făcut alegerea corectă în privinţa despărţirii celor doi. „Ideea a fost să urmăm modelul vechiului film muzical, dar să-l aducem în viaţa reală, în care lucrurile nu funcţionează întotdeauna perfect”, a explicat Chazelle.

Nimic nu părea să anunţe despărţirea din „500 de zile de vară‟

În anul 2009, când a fost lansat filmul „500 de zile de vară‟, , cu Zooey Deschanel şi Joseph Gordon-Levitt în rolurile principale, cinefilii au fost uimiţi să descopere că filmul a transformat formula tipică de final fericit şi în loc să se termine aşa cum se aşteptau, sau fost surprinşi de o despărţire. Până la sfârşitul filmului, devine clar că Summer nu a fost niciodată femeia potrivită pentru Tom. În timp ce pelicul ne prezintă o despărţire emoţionantă, ne oferă şi câteva lecţii importante despre cum arată relaţiile sănătoase. După despărţire, când Tom şi Summer au o discuţie finală, ea spune că dragostea adevărată poate exista. Se căsătorise deja cu un bărbat pe care îl întâlnise întâmplător. Pur şi simplu nu fusese menită pentru Tom, o persoană prea egoistă care n-o asculta.

Distanţa i-a despărţit pe Jacob şi Anna în filmul „La nebunie!‟

Filmul „La nebunie!‟ (Like Crazy) din anul 2011 îi are în rolurile principale pe Anton Yelchin şi Felicity Jones. Ea este o studentă din Marea Britanie care urmează facultatea în Statele Unite ale Americii, unde îl întâlneşte pe el. Au o relaţie minunată, dar după absolvirea facultăţii, ea este forţată să se întoarcă la Londra din cauza expirării vizei. Cea mai mare parte a filmului este ca un ceas istovitor care parcă anunţă apropierea momentului dureros şi inevitabil al despărţirii. Amândoi îşi dau seama că relaţia este imposibilă. Cu toate acestea, pur şi simplu nu pot rupe relaţiA. În esenţă, întregul film este o despărţire lungă Şi chinuitoare.

Felicity Jones, a dezvăluit motivul pentru care scenele sunt atât de realiste. Secretul a fost o perioadă lungă de repetiţii. „Parcă făceam o piesă de teatru”, a explicat ea. Atât ea, cât şi Anton Yelchin au creat o poezie şi scrisorile prezentate în film.

FOTO: Instagram, Profimedia



Recente

JLo, inselata de Diddy  jpg
Robin Williams  foto   Shutterstock jpg
caravana2023 2 JPG
Kristen Stewart  foto   Instagram jpg
Rihanna jpg
marilyn monroe
Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Vrăjitorul din Oz jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg