Eşti obsedat de astrologie? Iată ce cred experţii despre acest lucru

1 astrologie jpg jpeg

Când vine vorba de astrologie, ştim că există multe persoane pasionate de această ştiinţă în întreaga lume. Cine nu are acel prieten care este mereu atent la „ce spun astrele‟ despre zodia lui? Astrologia poate fi distractivă, dar obsesia ghicitului în stele ne poate face mai mult rău decât bine.

Fiecare semn zodiacal este caracterizat de un stereotip. Dacă eşti născută în zodia Fecioară, eşti considerată o persoană critică, Racii sunt prea sensibili, Leilor le place să deţină controlul, iar Balanţele sunt indecise. Deşi aceste trăsături nu sunt valabile pentru toată lumea, ele reprezintă pentru unii o modalitate de a-şi înţelege prietenii şi familia. Dar dacă acest obicei este dus prea departe?

Ce spun oamenii de ştiinţă despre „ghicitul în stele‟

Potrivit specialiştilor, oamenii trebuie să găsească ceva de care să se agaţe atunci când nu sunt stabili emoţional, iar astrologia reprezintă o modalitate de relaxare. Această ştiinţă le permite oamenilor să îşi proiecteze gândurile şi dorinţele interioare, asupra a ceva din exterior. Unul dintre elementele-cheie ale astrologiei este că se concentrează asupra viitorului, iar potrivit specialiştilor, acest lucru oferă un sentiment de stabilitate atunci când totul este nesigur. Această practică le permite oamenilor să se rupă de aspectele de zi cu zi ale vieţii lor şi să facă o pauză reflectând la dorinţele lor viitoare, la luptele din trecut şi la problemele din prezent.

De ce devin unii oameni dependenţi de astrologie

Pentru a atrage cât mai multe persoane, astrologia se concentrează mai ales pe lucrurile pozitive. Horoscopul tinde să ofere informaţii generale şi le oferă oamenilor răspunsuri pozitive în ceea ce priveşte viitorul lor. Informaţiile oferite sunt adesea liniştitoare şi oferă confort.

Când poate fi astrologia periculoasă

Este important de precizat că astrologia nu este o ştiinţă cognitivă, biologică sau psihologică. Deci persoanele care au probleme de sănătate sau anumite lucruri nerezolvate în viaţa privată ar trebui să consulte un psiholog înainte de a considera că horoscopul este o soluţie unică în viaţă. Astrologia nu înlocuieşte ajutorul profesional! Spre exemplu, cineva care este depresiv, poate interpreta greşit informaţia primită şi poate fi amăgit. Folosirea astrologiei drept un „cârlig‟ ar putea fi dăunător pentru cineva care se bazează doar pe asta, deoarece poate crea dependenţă. Persoanele încep să creadă că lucrurile din viaţa lor depind mai mult de forţe externe, decât de propriile comportamente, iar acest lucru poate fi dăunător.

Calea de mijloc este cheia

Nu trebuie să te bazezi mereu pe „cititul în stele

pentru a-ţi gestiona emoţiile. Specialiştii ne sfătuiesc să priveşti horoscopul ca pe o modalitate de a te distra deoarece astrologia nu este un înlocuitor pentru tratament dacă te confrunţi cu probleme emoţionale.

Sursă foto: ShutterstockRecente

serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg
Vedete jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Regina Elisabeta jpeg
Theo Rose poza mica (8) jpg