Cele mai bune romane de dragoste din toate timpurile

1 67999 original jpg jpeg

Totuşi, despre dragoste se mai pot scrie atâtea, căci fiecare om simte în felul său unic. Cu toate acestea, există câteva romane care au rămas în istorie ca fiind cele mai bune romane de dragoste din toate timpurile.

Iată 5 dintre ele,ce merită o atenţie deosebită,din punctul nostru de vedere.

Sentimentul de dragoste este unul dintre cele mai complexe,frumoase şi inefabile sentimente din lume. De aceea,omul,de-a lungul timpului,a încercat să îl exprime în toate formele posibile,de la scris la vorbit,desenat şi cântat. Totuşi,despre dragoste se mai pot scrie atâtea,căci fiecare om simte în felul său unic. Cu toate acestea,există câteva romane care au rămas în istorie ca fiind cele mai bune romane de dragoste din toate timpurile. Iată 5 dintre ele,ce merită o atenţie deosebită,din punctul nostru de vedere.

Cele mai bune romane de dragoste din toate timpurile – unul dintre cele mai frumoase romane din lume,ce poate fi considerat şi un roman de dragoste incredibil

Despre prea bine cunoscutul roman al lui Dostoievski,„Crimă şi pedeapsă”,s-au scris foarte multe,mai puţin însă de faptul că poate fi clasat ca unul dintre cele mai bune romane de dragoste din toate timpurile. Pe lângă mizeria ce zace în fiecare fiinţă umană,pe care atât de bine o surprinde scriitorul,romanul prezintă şi firul unei iubiri dintre o fată pură şi un tânăr criminal. Raskolnikov este,de fapt,reprezentarea fiecărui om,cu slăbiciuni şi momente de echilibru,iar Sonia este reprezentarea femeii ideale,care a fost creată pentru a-şi iubi bărbatul până la capăt,fără să judece,ci doar fiind un adevărat sprijin la greu pentru cel care are cea mai mare nevoie de el.

Romanul lui Dostoievski prezintă dragostea aşa cum este ea,fără să egoism,fără să ceară ceva,fără să piară,fără să scoată în faţă lucrurile rele. Cu adevărat,Dostoievski a putut să surprindă dragostea,aşa cum este descrisă în capitolul 13,Corinteni:“(…)Dragostea este îndelung-răbdătoare,este plină de bunătate,dragostea nu pizmuieşte,dragostea nu se laudă,nu se umflă de mândrie,nu se poartă necuviincios,nu caută folosul său,nu se mânie,nu se gândeşte la rău,nu se bucură de nelegiuire,ci se bucură de adevăr,acoperă totul,crede totul,nădăjduieşte totul,suferă totul”. Iar aşa cum Sonia a nădăjduit şi a suferit totul pentru dragostea sa pentru Raskolnikov,aşa şi el a văzut clar ca lumina zilei că trebuie să îşi ispăşească pedeapsa pentru păcatele săvârşite. Chiar şi aşa,un criminal,i se arată dragoste şi mângâiere la final,iar acesta este actul suprem de dragoste,de care omul este capabil doar dacă se dăruieşte întru totul.

Cele mai bune romane de dragoste din toate timpurile – „La răscruce de vânturi”,un roman ce trebuie citit

Cine se consideră iubitor de romane de dragoste şi nu a citit “La răscruce de vânturi”,este ca şi cum nu a descoperit încă pasiunea romanelor de dragoste. Emily Bronte este considerată scriitoarea cu imaginaţie concretă,de altfel,întemeietoarea acestei caracteristici în romanul englez modern. Un roman scris cu intensitatea unei poezii,un roman care se citeşte pe nerăsuflate,ce te duce într-o zonă dramatică,tragică,fără de care dragostea nu poate exista.

Un alt roman de dragoste,dintre cele mai bune din toate timpurile,este romanul lui Mihail Sebastian,„Accidentul”. De ce să nu considerăm un scriitor român printre cei mai buni scriitori de romane de dragoste. Romanul lui Mihail Sebastian,unul cât se poate de frumos şi bine scris,vorbeşte despre o dragoste matură,fără prea multe năbădăi şi gânduri năstruşnice. Întâlnirea Norei este salvarea lui Paul,care hotărăşte să se sinucidă din cauza eşecului într-o relaţie anterioară. Nora apare ca o gură de aer,care îi arată,de fapt,ce este iubirea eliberatoarea,iubirea liberă,iubirea matură,iubirea sinceră şi completă. O carte foarte frumoasă,pe care oricine care îndrăgeşte romanul de dragoste ar trebui să o citească.

O altă poveste de dragoste cunoscută în lumea întreagă este dragostea doctorului Jivago pentru Laura,într-o perioadă de revoluţie şi haos în Moscova. Este o poveste de dragoste aprinsă,ce dăinuie cu atât mai frumos cu cât impedimentele sunt mai multe. Cartea prezintă şi începuturile erei comuniste în Rusia,iar povestea de dragoste este cu atât mai fascinantă cu cât ea se mută din Moscova în munţii Urali,în peisajele albe,superbe ale Rusiei.

Cele mai bune romane de dragoste din toate timpurile – dragostea interzisă sau dragostea imposibilă prezentată în două romane superbe

“Dragoste în vremea holerei”,romanul de dragoste extrem de îndrăgit al lui Gabriel Garcia Marquez,ne pune în faţa unui moment foarte interesant,şi anume,dacă dragostea poate să reziste chiar şi după mult timp,în care au intervenit şi alte pasiuni. După mai bine de 50 de ani şi multe relaţii amoroase incredibile,Florentino nu poate uita prima dragoste,aşa că îşi doreşte să-şi exprime sentimentele pentru frumoasa vieţii lui,Fermina Daza.

O poveste de dragoste reală,scrisă extraordinar de frumos,ce merită toată atenţia iubitorilor de romane de dragoste – “Dama cu camelii”,Alexandre Dumas,Fiul. Marguerita are o meserie ce nu-i permite să trăiască o viaţă normală,dar asta nu înseamnă că nu poate iubi cu adevărat un bărbat. Armand şi-o doreşte cu orice preţ,dar atunci când intervin egoismul şi încăpăţânarea,lucruri nesăbuite se pot întâmpla.Recente

Meryl Streep, Jennifer Lawrence, Charlize Theron, salariu negociat foto  Shutterstock jpg
Cei mai impiedicati hoti din lume Sursa foto Shutterstock 2045111030 jpg
Coolio, 10 copii și mai multe amante foto  Shutterstock jpg
Obiceiurile regelui charles al III lea, foto instagram jpg
Katy Perry jpg
Obiceiul alimentar al actritei Gwyneth Paltrow o face sa se simta grozav la 50 de ani Sursa foto Shutterstock 1544970053 jpg
Kim Kardashian, reguli în avionul privat sursa foto  Instagram Kim Kardashian jpg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Camilla Parker si Charles jpg
Antonio Banderas si iubita lui demonstreaza ca dragostea nu are varsta Sursa foto Shutterstock 1409689958 jpg
new amsterdam 2 png
Pablo Picasso, primul cuvânt rostit sursa foto  Shutterstock jpg
Cel mai bun bucatar din lume, shutterstock jpg
Coolio, videoclip Gangsta's Paradise, Michelle Pfeiffer 1 Sursă foto  Shutterstock jpg
Coperta CPF 20 jpg
regina cu catelul jpg
Marilyn Monroe, adepta operațiilor estetice Chip transformat Coleaj Sursa foto  Imdb jpg
Ce scrie pe cele mai ciudate pietre funerare ale celebritatilor Sursa foto Pixabay jpg
Janice serial Friends jpg
Amal si George Clooney jpg