Coco Chanel, acuzată că a fost spion nazist. A ajutat-o Winston Churchill să scape de închisoare?

2 profimedia 0286547037 jpg jpeg

Coco Chanel este unul dintre cele mai mari imperii fashion din lume, ce poartă numele designerului francez care a fondat compania. Creatoarea de modă adora viaţa lipsită de griji şi era, tot mai mult, asociată cu aristocraţii britanici, politicienii francezi şi ofiţerii germani, pe întreaga perioadă a ocupaţiei naziste din Paris. Însă chiar aceste legături erau cât pe ce s-o bage după gratii...

Când a izbucnit războiul, Chanel s-a pus la adăpost în hotelul Ritz din Paris. Însă, după decăderea Franţei, mai mulţi ofiţeri Wehrmacht au ajuns să locuiască acolo, unul dintre ei ajungând să împartă cu Coco mai mult decât adresa…

Nu numai că avea o relaţie intimă cu un nazist, dar Chanel se apropiase periculos de mult de întreaga lor ideologie. Cel mai probabil Coco Chanel era spion pentru Germania şi n-a avut nicio problemă să profite de legile naziştilor care-I defavorizau complet pe evrei.

Un documentarist francez a dezvăluit pentru The Jerusalem Post că Chanel “a făcut tot ce i-a stat în putinţă, beneficiind şi de ajutorul naziştilor care ocupaseră Franţa, ca să scape de asociaţii ei evrei”.

Apoi, după ce naziştii s-au retras din Paris, în 1944, Coco a fost pusă sub investigaţie, fiind acuzată că a colaborat cu naziştii, însă n-au existat destule dovezi pentru a fi pusă sub acuzare aşa cum ar fi trebuit.

După cum ne informează Newsweek, unii istorici sunt de părere că unul dintre prietenii ei apropiaţi, prim-ministrul britanic Winston Churchill, a intervenit în beneficiul ei, iar Coco Chanel a scăpat basma curată.  

@profimediaRecente

Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg
Dakota Johnson jpg
panza de paianjen shutterstock 1761418589 jpg