Coco Chanel, acuzată că a fost spion nazist. A ajutat-o Winston Churchill să scape de închisoare?

2 profimedia 0286547037 jpg jpeg

Coco Chanel este unul dintre cele mai mari imperii fashion din lume, ce poartă numele designerului francez care a fondat compania. Creatoarea de modă adora viaţa lipsită de griji şi era, tot mai mult, asociată cu aristocraţii britanici, politicienii francezi şi ofiţerii germani, pe întreaga perioadă a ocupaţiei naziste din Paris. Însă chiar aceste legături erau cât pe ce s-o bage după gratii...

Când a izbucnit războiul, Chanel s-a pus la adăpost în hotelul Ritz din Paris. Însă, după decăderea Franţei, mai mulţi ofiţeri Wehrmacht au ajuns să locuiască acolo, unul dintre ei ajungând să împartă cu Coco mai mult decât adresa…

Nu numai că avea o relaţie intimă cu un nazist, dar Chanel se apropiase periculos de mult de întreaga lor ideologie. Cel mai probabil Coco Chanel era spion pentru Germania şi n-a avut nicio problemă să profite de legile naziştilor care-I defavorizau complet pe evrei.

Un documentarist francez a dezvăluit pentru The Jerusalem Post că Chanel “a făcut tot ce i-a stat în putinţă, beneficiind şi de ajutorul naziştilor care ocupaseră Franţa, ca să scape de asociaţii ei evrei”.

Apoi, după ce naziştii s-au retras din Paris, în 1944, Coco a fost pusă sub investigaţie, fiind acuzată că a colaborat cu naziştii, însă n-au existat destule dovezi pentru a fi pusă sub acuzare aşa cum ar fi trebuit.

După cum ne informează Newsweek, unii istorici sunt de părere că unul dintre prietenii ei apropiaţi, prim-ministrul britanic Winston Churchill, a intervenit în beneficiul ei, iar Coco Chanel a scăpat basma curată.  

@profimedia



Recente

Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Gordon Ramsay  jpeg